Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya istihdam seferberliğinde Türkiye ikincisi
15 Aralık 2017 Cuma 11:18

Antalya istihdam seferberliğinde Türkiye ikincisi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'de 2017 yılında 1.5 milyon kişiye yeni iş hedefiyle başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik"...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'de 2017 yılında 1.5 milyon kişiye yeni iş hedefiyle başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında 150 bin yeni istihdam hedefi koyan Antalya, 180 bin yeni istihdama ulaşarak, İstanbul'un ardından Türkiye ikincisi oldu. Antalya'nın ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından, Vali Münir Karaloğlu'na verildi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ödül törenine Antalya'dan yaklaşık 20 kişilik heyet katıldı. Heyette Vali Münir Karaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş ile bazı oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterleri yer aldı.

HEDEF 150 BİN İSTİHDAMDI

Antalya'nın sayısal bazda İstanbul'dan sonra en fazla istihdam sağlayan il olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarından sonra Antalya'da tüm taraflarla sanayi odaları, borsaları, sektörler, sivil toplumla beraber bir toplantı yapmıştık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bakan yardımcısı da katılmıştı. Biz o toplantıda 150 bin hedefi koymuştuk Antalya için. Seferberliğe 150 bin katkı veririz diye. İlin valisi olarak, Antalya'nın istihdam seferberliğinde ortaya koyduğu 150 bin hedefini aşması ve Türkiye'de ikinci olmasına katkı koyan başta işadamlarımızı, ticaret ve sanayi odalarımız ve ticaret borsalarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

'150 BİN HEDEFİNİ ELEŞTİRENLER OLMUŞTU'

Hedefin açıklandığı o günlerde "Vali beyi yanılttınız, turizm kötü, bu kadar istihdam nasıl olacak" gibi bazı eleştiriler olduğunu da hatırlatan Vali Karaloğlu, "Ama biz inandık, kente inandık. Kentteki işadamına, turizmciye inandık. Tabi turizm rakamlarının iyi gelmesine de bağlı bu işler. Bizim ana taşıyıcı sektörümüz turizm ve bu sağlamış olduğumuz yeni istihdamın çoğunluğu da turizm sektörü tarafından sağlandı. Hizmet, sanayi, inşaat sektörleri hepsi de var içinde ama büyük pay turizm sektörünün" dedi.

DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK

Büyüme rakamları, ihracat ve turizm rakamlarının iyi gittiğini, rekorlar kırıldığını belirten Vali Karaloğlu, bunları tabana yaymanın yolunun da daha çok insana iş ve aş sağlamak olduğunu söyledi. Devletin çok ciddi destekleri olduğunu belirten Karaloğlu, "SGK desteği var ve bu sene de devam edecek. Kadın çalıştıran için ayrı, genç için ayrı, engelli çalıştıranlara ekstra destekler var. Bütün bu gayret, Türkiye'nin büyümesi, gayrisafi milli hasılasının büyümesini daha çok insana, daha çok tabana yayabilmek, daha çok insana iş ve aş sağlayabilmek için" dedi.

YENİ YILDA YENİ DESTEKLERLE 2'ŞER KİŞİ İSTİHDAM HEDEFİ

İstanbul'un potansiyeli itibariyle birinci olacağının belli olduğunu, Antalya'nın ikinciliğinin büyük başarı olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, şubat ayından itibaren yapılan çalışmalar neticesinde ve özellikle turizmdeki ivmeyle ikinciliğin sağlandığını söyledi. Odalar ve borsaların çok ciddi destek verdiğini kaydeden Çetin, "Zaten bu yapacağımız çalışmayı hesap edip Vali beye söylemiştik. 150 bin hedef koymuştuk, "200 bin de temenni ediyoruz" diye rakam vermiştik. 180 binin üzerinde bir rakama ulaştık. Cumhurbaşkanımız yeni destekler açıkladı ve önümüzdeki yıl daha büyük destekler var. Bu sene Cumhurbaşkanımız tarafından 1.5 milyon için oda ve borsa üyesi için hedef 1'er kişiydi, önümüzdeki seneki desteklerle 2'şer kişi hedefi yapılabilir olarak gösterildi. İstihdam işini her zaman konuşuyoruz ve Türkiye'nin en önemli sorunu. Bu tür desteklerin devamı gerekiyor. Ayrıca üretim ve ihracatın da artırılması ve bu yönde de destekler olması gerekiyor" dedi.

ANTALYA'YA POZİTİF AYRIMCILIK VERİLMELİ

Antalya olarak ortaya konulan 150 bin yeni istihdam hedefinin yakalanması ve Türkiye'de bu kampanyada en çok istihdam sağlanan ikinci olmanın büyük mutluluk verici olduğunu kaydeden ATB Başkanı Ali Çandır, "Bu da Antalya'nın ekonomik gücü ve potansiyelini ortaya koyuyor. İşsizlik elbette Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında geliyor. İstihdam sorununu çözebilmek için istihdama verilen desteklerin yanında yatırım iklimi de bir an önce iyileştirilmeli ve yatırımlara yönelik destekler de artırılmalıdır. Antalya gibi potansiyeli yüksek yerlere de özellikle ağırlık verilmeli ve pozitif ayrımcılık yapılmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya istihdam seferberliğinde Türkiye ikincisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim