Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.622
    %0.82
  • Dolar
    32.3666
    %0.14
  • Euro
    35.0423
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya Lisesi, müze olmalı
13 Haziran 2019 Perşembe 17:06

Antalya Lisesi, müze olmalı

Antalya Eşgüdüm Kurulu, Antalya Lisesi'nin restorasyonu tamamlanan tarihi binalarının Dışişleri Bakanlığı'na devredileceği yönünde çıkan haberler hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar;” Antalya Lisesi,

Antalya Eşgüdüm Kurulu, Antalya Lisesi'nin restorasyonu tamamlanan tarihi binalarının Dışişleri Bakanlığı'na devredileceği yönünde çıkan haberler hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar;” Antalya Lisesi, farklı etkinliklerin düzenlendiği eğitim ve kültür merkezli bir mekan olarak kent belleğindeki yerini sürdürebilirlik ilkesi paralelinde devam ettirmeli” dedi.

Antalya Lisesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ve Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin katıldı. Açıklamada Antalya Lisesi içindeki iki tarihi binanın gelecek kuşaklara aktarılması ve kent hafızasındaki yerinin öneminden dolayı lise yönetiminin tasarrufuna bırakılması gerektiği vurgulandı.

“MESLEK ODASI TEMSİLCİLERİ, LİSENİN MÜZE OLMASINDAN YANA”

dsc_0164.jpg

ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; “Antalya Lisesi’nin bir süre önce restorasyonu tamamlanan tarihi binalarının Dışişleri Bakanlığı'na devredileceği yönündeki haberler bizleri üzdü. Eski Antalya fotoğraflarında duvarlar içinde kalan yapılar değil, Atatürk Caddesi'ne bakan bu iki tarihi bina Antalya Lisesi olarak yer alıyor. Eski ve yeni nesil Antalyalılar için de Antalya Lisesi bu iki binadır. Antalya Lisesi'ni simgeleyen bu iki binada diploması imzalanan on binlerce, belki de yüz binlerce Antalyalı içinden ünlü sporcular, bilim insanları, alanında başarıdan başarıya koşmuş meslek sahipleri, sanatçılar ve siyasetçiler çıktı. Antalya Lisesi bu okuldan mezun olanlar açısından değil, tüm Antalyalılar açısından bir efsane. Bu iki tarihi binanın; bu efsanenin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve kent hafızasındaki yerinin öneminden dolayı lise yönetiminin tasarrufuna bırakılması tartışmasız en iyi çözüm. Antalya Lisesi'nin bu iki binası için verilecek en doğru karar da bu olabilir” diyerek zengin hatıralar barındıran mekanların müze olarak düzenlenmesinin en iyi çözüm olacağını söyledi.

“Antalya Lisesi'nin bu iki binasının müze olması, sergi salonu ve atölye olarak kullanılmasıyla çelişmez” diyen Çavdar, Müzelerin kültür hizmeti veren kurumlar arasında yer alıp, sergi gibi aktivitelerle güçlendiğini ifade etti.

“KENT BELLEĞİNDEKİ YERİNİ SÜRDÜREBİLİRLİK İLKESİ PARALELİNDE DEVAM ETTİRMELİ”

Antalya Lisesi binalarının insanlara özgür bir öğrenme ortamının sağlandığı, toplumla iş birliği yaparak duvarsız sınıfın önemli bir parçasını oluşturan etkinlikleri de içinde barındıran sanat ile eğitim kurumu olmanın yanı sıra eğlendirirken öğreten mekânlar olarak düzenlenmesinin eğitim ve kültürün birlikteliğini yaratacağını ifade eden Çavdar; “Genel ve özelde eğitim işlevini gerçekleştirmeye yönelik politikalarla ele alınmış, yayınlar, sergiler, sanal uygulamalar gibi pek çok farklı etkinliklerin düzenlendiği eğitim ve kültür merkezli bir mekan olarak kent belleğindeki yerini sürdürebilirlik ilkesi paralelinde devam ettirmeli” dedi.

“ANTALYA LİSESİ'NİN KENT BELLEĞİNDEN SİLİNMESİ GİRİŞİMLERİNİ KABUL EDİLEMEZ”

“Antalya eşsiz doğası, coğrafyası, tarihsel, kentsel ve geleneksel sosyal yapısı ile korunmalı gelecek kuşaklara aktarılmalıdır. Uygarlık ve gelişme yıkmak, kazmak, beton, dökmek, satmak ve yok etmek değildir. Eminiz ki bakanlığımız, kendine bağlı birimlerin kullanımı için kamuya ait, mevcut birçok güzel yerden birini değerlendirecektir” diyen Çavdar; meslek odaları temsilcileri, Antalya Lisesi mezunları, Antalyalılar ve Antalya'yı sevenlerin Antalya Lisesi'nin kent belleğinden silinmesi girişimlerini kabul etmediklerini söyleyerek açıklamayı sonlandırdı. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 5233 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim