Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehri
15 Aralık 2017 Cuma 01:02

Antalya, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehri

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde Gelişen Kentler Zirvesi düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediye hizmet binasında gerçekleştirilen zirveye, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gayrimenkul sektörünün tanınmış isimleri, yatırımcılar ve şehir plancısı uzmanlar katıldı.

“TERÖR VE DARBE NEDENİYLE PROJELER GECİKTİ”

Toplantıda ilk sözü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel aldı. Boğaçay,  kanal, kurvaziyer, sahil, kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Türel, 2016 yılında terör ve darbe girişimi nedeniyle vizyon projelerin tamamlanmasının geciktiğini vurguladı.   Türel, “Antalya’da bir otelin balkonundan baktığınızda dünyanın en güzel manzaralarından birini görürsünüz. Dünyada bu kadar tarih ve tabiat zengini bir şehir yoktur. Roma, Selçuklu, Osmanlı Cumhuriyet dönemine kadar medeniyetler beşiği. Antalya nüfusu, ekonomik ve sosyal yapıları itibariyle Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir. Antalya’da 3 bin yıllık tarih kalıntılarını görebilirsiniz. Dünyada bir şehir içinde bu kadar güzel manzara, bu kadar uzun bir yürüme bandı bulmak kolay değildir” dedi.

“ANTALYA’NIN TAŞI TOPRAĞI DEĞERLENİR, ALTIN OLUR”

Antalya’nın hem ekonomik hem de sosyal düzeyinin dünyanın en önemli kentleriyle yarışabilecek düzeyde olduğuna dikkat çeken Türel; “Antalya'da konut metrekare fiyatlarına baktığımızda durumun gerçekten memnun edici düzeyde olduğunu söyleyemeyiz. Hala gerektiği değildir. Antalya'nın Miami, Barcelona'dan hiç eksiği yoktur, fazlası vardır. Dünya çapında iddialı işler yaparsanız vizyon koyarsanız, küresel talebi karşılayacak projeler yaparsanız Antalya'nın taşı toprağı değerlenir, altın olur. Yok eğer 'azıcık aşım kaygısız başım' derseniz yerinizde oturursunuz. Fakat biz bu görevlere oturmak için gelmedik. Antalya gelecekte de dünyanın en güzel, en iddialı şehirlerinden birisi olacak” diye konuştu.

“ANTALYA, TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN ŞEHRİ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel; Gelişen Kentler Zirvesi’nde yaptığı konuşmasında,  Antalya’nın, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehirlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek; “Antalya, Türkiye’nin hızlı büyüyen şehirlerinden bir tanesidir.  Nüfusu itibariyle de böyle, sosyal ve ekonomik yapısı itibariyle de böyle.  Balbey, Kaleiçi, mimarisi ile üne kavuşacak Ulu cami projemiz, opera salonu, akıllı şehir projelerimiz,  Antalya’nın yelkenlerine yeni bir rüzgar verecektir.  Antalya’nın kanal projesi ile sahil projesi azımsanacak işler değildir. Bazıları inşaat büyümesin, şehir küçük kalsın istiyor.  Bu sıkıntıları geçmişte de bugün de hala yaşıyoruz. Bazılarımız yeni inşaat olmasın, şehir büyümesin, küçük şehir, hatta kasaba konforu devam etsin istiyor. Boş buldukları yere inşaat yapıyorlar diyorlar. Antalya'yı 1970'lere geri götürme imkânı olsa en çok ben isterim. Çünkü bu şehrin o sakarında doğdum büyüdüm. O dönemlere dönmek, yaşamak gerçekten güzel bir anlayış olabilir ama o güzel günler geride kaldı. Dünyanın ekonomik sosyal hayatı büyük metropollere akıyor. Büyük metropoller sermaye ve beyinleri çekiyor. Ya küçük bir slowcity olacaksınız ya da dünya çapında bir şehir olacaksınız. Antalya bir dünya şehri diyorsanız dünya çapında şehir hedefinde ilerlemesi kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

 

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM FIRSAT OLABİLİR”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den sonra sözü alan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Türkiye’de mevcut sorunların, kentsel dönüşüm ile fırsata çevrilebileceğinin altını çizen Yetgin, kentsel dönüşümün bina yenilemekten ibaret olmadığının altını çizdi.  Yetkin; “Bu süreci kapsamlı bir imar reformuyla planlamalıyız. Şehirlerimizi, talep ve ihtiyaçlara göre geliştirmeli, değiştirmeli ve dönüştürmeliyiz. Kentsel dönüşüm sürecine katkı amacıyla Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komitesi'ni kurduk. Çünkü ne kadar süratli dönüşüm yaparsak o kadar iyi sonuçlar alacağız. Kentsel dönüşüm sürecinde, dönüşüm yaparken adalar bazında işbirliği yapmak zorundayız. Kentsel dönüşüm sadece binaları yenilemek değil, içinde sosyal yapılar ve meydanların da bulunduğu alanların planlamasıdır” diye konuştu.

“11 MEGA PROJE TAMAMLANDI”

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, Antalya’da farklı sektörlere katkı sağlayacak toplam 11 projenin yapıldığını belirtti.  Projeler tamamlandığında, alt yapısı güçlenen Antalya’nın hem yerli hem de yabancı yatırımcılar açısından daha da cazip hale geleceğine dikkat çeken Yetgin; “Bu projeler tamamlandığında, altyapısı daha da güçlenen Antalya, yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip hale gelecek. Dünyada yerli ve yabancı ziyaretçinin en çok geldiği yerler içinde 4'üncü sırada bulunan Antalya'nın Rusya krizi nedeniyle azalan turist sayısı yeniden hızlıca arttı. Antalya yabancıya konut satışında İstanbul ile yarışır hale geldi. Antalya, önümüzdeki süreçte de yabancıya konut satışıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir. Antalya'da turizmin yanı sıra, inşaat, sanayi, tarım, ihracat ve yatçılık da yatırımcı için cazip sektörler arasında" diye konuştu.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim