Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.208
    %0.76
  • Dolar
    32.3676
    %0.13
  • Euro
    34.9781
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’da 170 çocuk koruyucu aile yanında”
24 Mayıs 2019 Cuma 14:42

“Antalya’da 170 çocuk koruyucu aile yanında”

ANTGİAD tarafından düzenlenen iftar programına davet edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Müge Akyol, Antalya’da 170 çocuğun koruyucu aile yanında kaldığını bildirdi.

Antalya Genç İşinsanları Derneği’nin (ANTGİAD) her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Ramazan Şenliği gerçekleştirildi. Şehir merkezindeki bir otelde yapılan şenliğe aileleriyle birlikte katılan genç iş insanlarının çocukları, kendileri için hazırlanan özel etkinliklerle eğlendi. Semazen gösterisi, Hacivat-Karagöz gölge oyunu, tasavvuf müziğinin olduğu iftar, fasıl dinletisi eşliğinde devam etti. Şenlikte, Bilgi Yarışması ile Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu konferans sınıfına katkıda bulunan üyelere Başkan Mustafa Cengiz tarafından teşekkür plaketi verildi. Programa davet edilen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Konukevlerinden Sorumlu İl Müdür Yardımcısı İnci Vural ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Müge Akyol da kurum olarak gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Akyol, koruyucu ailenin önemine dikkat çekti.

sam_8187.jpg

“LAYIKIYLA KUTLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Her yıl iki etkinliği eşleri ve çocuklarıyla birlikte yaptıklarını belirten ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz, “Bunlardan birisi Ramazan dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz iftar programı. Diğeri de 29 Ekim balomuz. İkisini de yönetim olarak çok önemseyerek layıkıyla kutlamaya çalışıyoruz” dedi. Cengiz, Pazar günü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine de katılarak coşkulu bir kutlama gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

 

BİLGİ YARIŞMASIYLA 2 BİN ÖĞRENCİYE YARDIM

Son bir ayda gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi veren Cengiz, bu yıl çok önemsedikleri bilgi yarışmasının 4’ncüsünü yaptıklarını hatırlatarak, “Bu bizden sonraki dönemlere de emanetimizdir. Hedefimiz bu yarışmanın 19 ilçenin tamamında yapılması. Özellikle kırsalda düzenlediğimiz bu etkinliğimizle bugüne kadar 2 bin öğrencimize bilgisayar, bisiklet, tablet ve kırtasiye yardımında bulunduk” dedi.

mustafa-cengiz.jpg

“GÜZEL İŞLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

4 yıl önce Fatma Pırıltı Okulu’na bilgi işlem sınıfı, geçtiğimiz Cuma günü de Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu’na konferans sınıfı hediye ettiklerini hatırlatan Cengiz, önemli projelere imza attıklarını belirterek, başlattıkları bu akımla birlikte bugüne kadar sadece Kepez ilçesinde 40 okula bilgi işlem merkezi desteğinde bulunduklarını bildirdi. Bir sivil toplum örgütü olarak üzerlerine düşen görevi bundan sonra da layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Cengiz, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere verilen sorumluluk ve görevler var. Bizlerde gençliğimizin enerjisi ve yaratıcılığımızla yeni projelere, güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“BİZE GELENLERİN HER BİRİYLE İLGİLİ AYRI ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Geceye katılan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Konukevlerinden Sorumlu İl Müdür Yardımcısı İnci Vural ise, insanların hayatına dokunabilmenin önemli olduğunun altını çizdi. Çok geniş bir çalışma alanları bulunduğunu belirten Vural, toplumun tüm kesimlerine hizmet verdiklerini söyledi. Antalya’da bir tane şiddet önleme ve izleme merkezi, dört kadın konukevi bulunduğunu bildiren Vural, “İl bazında 109 kapasitemiz var. Bize gelen kadınlar şiddet, hayati tehlike ve barınma amaçlı geliyor. Bunların her biriyle ilgili ayrı ayrı çalışma yapıyoruz. Çocuk alanında da pek çok yatılı kuruluşumuz var” dedi.

inci-vural.jpg

“170 ÇOCUK KORUYUCU AİLE YANINDA”

Koruyucu aile modeliyle ilgili bilgi veren Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Müge Akyol ise, çocukların kurumlarda kalmak yerine aile yanında büyümesini istediklerini söyledi. Evlat edinme modelinin yaygın olmasına rağmen evlat edinmeye uygun olmayarak uzun süre kurumlarda kalacak olan çocuklar için koruyucu ailenin önemli olduğunu vurgulayan Akyol, “Antalya’da 170 çocuğumuz koruyucu aile yanında kalıyor. Bu, kurum bakımındaki çocuklarımızın yarısı kadar ama yeterli değil. Keşke kurumda hiçbir çocuk kalmasa ve hepsi koruyucu aile yanında yetişse. Çünkü, bilimsel araştırmalarda da kanıtlandığı gibi bir aile yanında yetişen çocuklar sağlıklı gelişiyorlar. Bizlerin bakım personellerimiz var ama bir anne-baba şefkatini, sıcaklığını sağlayamıyoruz. Bundan kaynaklı olarak da koruyucu aile hizmeti bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

muge-akyol.jpg

“KORUYUCU AİLEYE DESTEKLER VAR”

Çeşitli nedenlerle kuruma gelen çocuklara dokunan anne-baba için koruyucu ailelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Akyol, “Koruyucu aile için çok basit şartlarımız var. 25-65 yaş aralığında, düzenli gelire sahip ve en az ilkokul mezunu olması yeterli. Bunların dışında aile yapıları, çocuklarıyla ilişkilerini değerlendiriyoruz” dedi. Koruyucu ailelerin yanına yerleştirilen çocukların takip ve izlemelerinin yapıldığını da kaydeden Aksoy, “Ailelere çeşitli olanaklar veriyoruz. Belli bir ödeme yapıyoruz. Anne veya babanın herhangi biri sigortalı değilse sigorta primlerini karşılıyoruz. Ailelere bir yük olmasın diye devletin verdiği bir çok destek var” diyerek koruyucu ailelik için detaylı bilgilerin kurumdan bizzat, telefonla veya web sitesi üzerinden alınabileceğini bildirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3847 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim