Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2479.702
    %-0.17
  • Dolar
    32.4978
    %0.28
  • Euro
    34.6277
    %0.32
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya’da 49 sağlık tesisinde 7202 yatak
13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:51

Antalya’da 49 sağlık tesisinde 7202 yatak

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında Hemşirelik Haftası Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşan İl Sağlık Müdürü Vekili ve Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mehmet Akdağ Antalya’da 49 sağlık tesisinde 7202 yatak

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında Hemşirelik Haftası Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşan İl Sağlık Müdürü Vekili ve Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mehmet Akdağ Antalya’da 49 sağlık tesisinde 7202 yatak, 7106 ebe ve hemşireyle sağlık hizmetleri sunumu yaptıklarını açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen Hemşirelik Haftası Sempozyumu’na; AÜ Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Erol Gürpınar, İl Sağlık Müdürü Vekili ve Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mehmet Akdağ, AÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Sebahat Gözüm, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Şükran Çiloğlu Ünal, akademisyenler, hemşireler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda hemşirelikle ilgili birçok konu değerlendirildi.

“HEMŞİRELİK KUTSAL BİR GÖREV”

100_0337.jpg

Açılış konuşmasını yapan AÜ Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Erol Gürpınar, Sağlık hizmetinin ekip işi olduğunu ve ekibin en önemli üyesinin de hemşireler olduğunu söyledi. Hemşirelerin, çok zor ve meşakkatli işleri olmasına karşın çok da kutsal bir görevi yürüttüklerini kaydeden Gürpınar; “Çok sayıda hemşire ve ebe var ama iyi ne nitelikli hemşirelere her zaman ihtiyacımız var. AÜ’de 24 fakülte var, fakültelerin hepsi kendi alanında çok iyi. Ama bazı fakülteler 24 fakülteye dinamik, yol gösterici ve örnek oluyor. Hemşirelik Fakültesi bu anlamda üniversitenin en önde gelen fakültelerin başında yer alıyor. Bu anlamda öğrencilerimiz çok şanslı, nitelikli ve örnek bir fakültede eğitim alıyorlar” şeklinde konuştu.

“ANTALYA’DA 49 SAĞLIK TESİSİNDE 7202 YATAK”

100_0329.jpg

İl Sağlık Müdürü Vekili ve Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mehmet Akdağ ise Antalya’da 49 sağlık tesisinde 7202 yatak, 7106 ebe ve hemşireyle sağlık hizmetleri sunumu yaptıklarını açıkladı. Akdağ; “Zor şartlar altında gece gündüz demeden yoğun bir tempoda çalışan bir kurumuz. Hemşirelik, bilgi ve becerinin buluştuğu içinde sevginin olduğu çok özel bilim ve sanat dalı. Hemşirelerin gerek çalışma koşulları gerekse özlük hakları bakımından bir an önce iyileştirilmesi gereken sorunların olduğunun farkındayız. Yoğun iş yüküyle gece gündüz demeden süren çalışma saatleri ve iş tanımının yetersizliği nedeniyle uzun süredir mücadele enden bir meslek. Hemşirelik mesleğinin hak ettiği gelişimin sağlanması için öncelikle akademisyenlerimizi yönetici hemşirelerimizi ve uygulayıcı hemşirelere büyük görev düşüyor” diye konuştu.

“170 BİN HEMŞİRE”

Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs’ın, 1974 yılından bu yana ‘Dünya Hemşireler Günü’ olarak kutlandığını söyleyen Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Şükran Çiloğlu Ünal; “Dünya hemşirelerinin 2019 yılı teması, ‘Hemşireler: Herkes için Sağlık Hedefine Ulaşmada Öncü Bir Ses’ olarak açıklandı. Ülkemizde de pek çok kurum Hemşireler Günü programlarına bu temayı ele aldı. Toplumumuzun hak ettiği güvenli ve nitelikli bakımın garantisi, sağlık hizmeti sunan ekibin içinde yaklaşık 170 bin kişi ile en büyük çoğunluğu oluşturanlar hemşirelerdir” şeklinde konuştu.

100_0327.jpg

“HEMŞİRELERİN ÖNCÜ OLABİLMESİ İÇİN DÜZENLEMELER YAPILMALI”

“Mevcut sağlık sistemi içinde biz hemşirelerin, toplumumuzun hak ettiği nitelikli bakımı sunabilmesi ve sağlık hedefine ulaşmada öncü bir ses olabilmesi için öncelikli olarak yapılması gereken düzenlemeler bulunuyor” diyen Ünal; uzaktan eğitimle hemşirelik eğitimi almayan kimselerin diploma alması, hemşirelik eğitimin hemşirelik mesleğinin sahiplerine bırakılması, hemşirelik akademik kadrolarına, hemşirelik dışı meslek sahiplerinin istihdamının önlenmesi, sağlık çalışanlara yönelik şiddetin engellenmesi gibi düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

“SES OLMAK İÇİN ORTAK DİL”

“Sorunları aşmak, mesleğimizi geliştirmek ve öncü bir ses olmak için ortak dil kullanmalıyız. Birlikte olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz” diyen Ünal meslek örgütlerini güçlendirmek için meslektaşlarını Türk Hemşireler Derneği’ne üye olmaya davet etti.

100_0345.jpg

Sempozyum; müzik dinletisi, tiyatro gösterisi ve resim sergisi ile renklendirildi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 5095 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim