Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2405.586
    %-1.17
  • Dolar
    32.5906
    %0.32
  • Euro
    34.7853
    %0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’da genel merkezin adayı yok”
11 Ağustos 2020 Salı 17:12

“Antalya’da genel merkezin adayı yok”

Genel Merkezin 1 Eylül’de gerçekleştirilecek olan il kongresi için Antalya’da bir adaya işaret etmediğine dikkat çeken İYİ Parti Antalya İl Başkan adayı İlhami Okudan, Genel Başkan Meral Akşener’in, “Hiçbiriniz benim adayım değilsiniz. Kazanan benim başka

Genel Merkezin 1 Eylül’de gerçekleştirilecek olan il kongresi için Antalya’da bir adaya işaret etmediğine dikkat çeken İYİ Parti Antalya İl Başkan adayı İlhami Okudan, Genel Başkan Meral Akşener’in, “Hiçbiriniz benim adayım değilsiniz. Kazanan benim başkanım. Genel merkezin adayı yok” dediğini aktardı.

 

İYİ Parti Antalya İl Başkan adayı İlhami Okudan, Antalya Öğretmenevi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Bazı Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerin destek verdiği Okudan, toplantıda kendisini tanıtarak seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları aktardı. Partiyi kurumsal bir yapıya kavuşturacaklarının altını çizen Okudan, güçlü bir Antalya teşkilatı oluşturacaklarını söyledi. Genel Başkan Meral Akşener ile geçtiğimiz hafta görüştüğünü bildiren Okudan, genel merkezin Antalya’da herhangi bir adayı desteklemediğinin altını çizdi.

 

“DURDUĞUMUZ YERİN NE KADAR DOĞRU OLDUĞU TESCİLLENDİ”

Hızla değişen ülke gündeminin İYİ Parti’yi gündemin baş sayfasına taşıdığını söyleyen Okudan, “İYİ partimizin durduğu yerin ne kadar doğru olduğu artık herkes tarafından kabul görmekte, davet üstüne davet almaktadır. Partimiz kurulurken uğradığı bütün haksızlığa rağmen çizgisinden zerre taviz vermeden kuruluşunu tamamlamış girdiği her iki seçimde de, iktidar alternatifi olduğunu göstermiştir. Öyle ki yerel seçimlerde Cumhur ittifakına Millet ittifakı olarak dur dedik ve durdurduk. Dün zillet ittifakı diyenler, bugün yerli ve milli demeye başladılar. Dolayısı ile durduğumuz yerin ne kadar doğru olduğu tescillenmiştir. Milletimiz nazarında yükselen bir parti olduğumuz kesindir” dedi.

 

ÇOKAL’A GÖNDERME

 Antalya’da kuruluşundan bu yanadır İYİ Parti’nin içerisinde yer aldığını aktaran Okudan, hem yerel hem de genel seçimlerde yaptıkları çalışmalarla en yüksek oyu alarak mahçup olmadıklarını söyledi. Genel seçimlerde Antalya’dan 3 milletvekili çıkarmalarına rağmen Tuba Vural Çokal’ın istifa ettiğini hatırlatan Okudan, “Bir milletvekili hırsı ve egosu yüzünden ayrılarak kendi şahsiyetini ortaya koymuş oldu” dedi.

 

“PARTİMİZİN İKTİDARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Amacının kendisini bir yerlere taşımak değil İYİ Parti’yi birinci parti yapmak olduğunu vurgulayan Okudan, “Genel başkanımızın başarısı ve partimizin iktidarı için gece gündüz çalışacağız. Genel başkanımızın dediği gibi ülkemizi, hayalimiz olan demokrasiye, adalete, ekonomik zenginliğe, kuvvetler ayrılığına kavuşturup, herkesin yer aldığı bayram sofrasına oturtmak için uğraş vereceğiz. İYİ parti her kesimden ve her görüşten kişilerin partisi olarak kurulmuştur. Bizde Antalya’da herkesi kucaklamak üzere yola çıktık” diye konuştu.

 

“ANTALYA’NIN HÜCRELERİNE KADAR NÜFUZ EDECEĞİZ”

İl başkanı seçilmesi halinde yapacaklarından da bahseden Okudan, sözlerine şöyle devam etti:

“Antalya il ve ilçe teşkilatlarının kurumsallaşmasını en kısa sürede tamamlayacağız. 19 ilçe teşkilatımız ile bütünleşmiş güçlü bir Antalya il teşkilatı oluşturacağız. Nitelikli kaliteli, sorumluluk sahibi ve dalında uzman ekiplerimizle sahaya ineceğiz. Meslek odaları, STK’lar ve yerel yönetimlerimizle proje bileşeni olarak çalışacağız. Yolda, otobüste, tarlada, Ahmet amcalar, Ayşe teyzelerle gençlerimiz, emekçilerimiz, emeklilerimiz, sanayicilerimiz, tüccarlarımız kısaca toplumun bütün dinamikleri ile Antalya’lılarımızın yüzünü güldürecek yol haritamızı çıkartacağız. Antalya’nın hücrelerine kadar nüfuz edeceğiz. İYİ partimizi en iyi hazırlanmış olarak seçimlere götüreceğiz. Milletvekili adaylarımızı üyelerimiz veya delegelerimizin oylaması ile yani ön yoklama ile belirleyeceğiz.”

samiiiiiiii_3809.jpg

“MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN İSTİFA ETMEYECEĞİM”

İYİ Parti’nin hedeflenen başarıya ulaşamamasının genel seçimlerde birçok il ve ilçe başkanının istifa ederek teşkilatları başsız bırakmaları olduğunu belirten Okudan, “Söz veriyorum. Yapılacak ilk seçimlerde il başkanlığından istifa edip milletvekili adayı olmayacağım. Teşkilatlarımın başında ülke yönetimini devralmaya yürüyeceğim. Genel başkanım Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmaya yürüyeceğim. Başkanlık sistemini değiştirip, iyileştirilmiş parlamenter sisteme yürüyeceğim. Hukukun üstünlüğüne yargının bağımsızlığına yürüyeceğim. Tüketim ekonomisini değiştirip üretim ekonomisine yürüyeceğim. Bizim diğer il başkan adayları ile aramızdaki en belirgin fark budur” ifadelerini kullandı.

 

“GENEL MERKEZİN ADAYI YOK”

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Okudan, Antalya’da genel merkezin bir adayı olmadığının altını çizdi. Geçtiğimiz hafta genel merkeze giderek hem Genel Başkan Meral Akşener hem de Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile görüştüğünü aktaran Okudan, Genel Başkan Meral Akşener’in adaylara eşit mesafede olduklarını söylediğini kaydetti. Akşener’in “Adaylara eşit mesafede olmama zarar verecek her türlü söylemden kaçının. Hiçbiriniz benim adayım değilsiniz. Kazanan benim başkanım. Genel merkezin adayı yok” dediğini ifade eden Okudan, genel merkezin adayı algısı yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Genel merkezin adayı şeklinde algı yönetimi yapanların disiplin suçu işlediklerini kaydeden Okudan, “Böyle bir algı, yetki gaspına giriyor” dedi. 

 

“BAŞARAN ADAY OLMAYACAKTI”

Genel Merkez atamasıyla Antalya’ya gelen Yavuz Temizer’in merkeze alındıktan sonra yeni il başkanını belirlemek için yapılan divan toplantısında Temizer’den il başkanlığına aday olmayacak birinin başkan olarak belirlenmesi yönünde bir öneri geldiğini belirten ve yetkinin kendisinde olmasına rağmen aday olmayacağı için Mehmet Başaran’ın oy birliğiyle Başkan seçildiğini aktaran Okudan, “Aday olmayacağı için Mehmet Başaran’ı oy birliğiyle başkan olarak divandan çıkardık. Aday olmayacağına dair divanda ifadesi var. Şık olmadı. Siyasette verilen söz önemlidir. Siyasetçi verilen sözüyle tanınır” diye konuştu.

 

“İZMİR CHP İÇİN NEYSE, ANTALYA İYİ PARTİ İÇİN ODUR”

“İzmir CHP için neyse, Antalya İYİ Parti için odur” diyen Okudan, “Antalya’da bu potansiyel var ama İYİ Parti kurulduğu günden bu yana seçimden seçime koşturmaktan kongre yapmaya fırsat bulamadı. Siyasi partiler yetkilerle, atamalarla değil kongrelerle kurumsallaşır. Kongreleri yapamamamız nedeniyle kurumsallaşmamızın sıkıntılarını yaşadığımız bir dönem. Bu kongreden çok şey bekliyoruz. Biz hedeflerimizi koyduk. Partimizi en iyi şekilde kurumsallaştırıp, 19 ilçeyle bir bütün haline getirip güçlü bir il teşkilatı taahhüdümüzü her ortamda paylaşıyoruz. Antalya’yı bir bütün halinde Ankara’ya götüreceğiz ve Antalya’nın Ankara’da temsilini en iyi şekilde yapacağız” açıklamasında bulundu. 

 

“MUHARREM İNCE OPERASYONU YAPILDI”

Muharrem İnce, Deva Partisi ve Gelecek Partisi ile ilgili sorular da sorulan Okudan, “CHP’lilere haksızlık etmek istemem. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesiyle Türkiye’ye bir operasyon yapıldığını, Başkanlık sistemine geçişte ciddi bir operasyon yediğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte siyasetin yeniden yapılanmasının sanki önü açılıyor. Bu faaliyetler bunun işareti. Muhalefeti zayıflatıp, güçsüz kalan Başkanlık sistemini korumaya yönelik ciddi bir siyasi operasyonun geldiğini düşünüyorum. Bu konuda CHP’li arkadaşlar dikkatli olmalı. DEVA ve Gelecek Partisi, Türkiye’yi 2002’de aldıkları noktadan daha kötü duruma getiren kadro bunlardır. Neyin çaresi olacaklar, Türkiye’nin hangi problemine çare olacaklar? bunun sorgulanması lazım” diye karşılık verdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim