Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.973
    %0.56
  • Dolar
    32.5765
    %0.14
  • Euro
    34.7022
    %0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya'da sanayi olmaz demeyin, en iyi Antalya'da olur”
14 Temmuz 2017 Cuma 01:29

“Antalya'da sanayi olmaz demeyin, en iyi Antalya'da olur”

Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Geliştirme Bölgesinin Kurucu Heyet Protokolü, törenle imzalandı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Geliştirme Bölgesinin Kurucu Heyet Protokolü, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ve Genç Organize Sanayi Derneği Başkanı Canan Gürkan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

ANTALYA'YA KATMA DEĞER YARATACAK

 

Antalya'nın sanayisine katma değer ürünler sağlayacak projenin imza töreninde ilk sözü  Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar aldı. Çok uzun zamandır bu proje üzerine çalıştıklarını söyleyen Bahar; Antalya ile barışık, bilimin bütün kurallarını kapsayan bir tekno kentin hayalini kurduklarını söyledi. 55 bin metre kare alana kurulacak geliştirme bölgesinde, Antalya sanayisine değer katacak ürünler tasarlayacaklarını söyleyen Bahar; " Çok uzun zamandır bunun için çalışıyoruz. Burada kuracağımız bir yapı sadece bir tekno kent olmasın istiyoruz. Bütün Antalya ile barışık, bütün bilim kurullarını kapsamasını arzu ediyoruz. 55 bin metre karede bilim kurulu, kuluçka merkezi, tasarım atölyeleri olacak. Hizmete verilmeye müsait laboratuvar olacak. Antalyamıza uygun bir biyoteknolojiyi tüm olarak şehrimize getirmek istiyoruz. Biyoteknoloji cari açığa sebep olacak bir daldır. Medikal, gıda başta olmak üzere 8 sektöründe en önemli daldır. Doğa ile barışık yeşil bir daldır. Biz Antalya bilim üniversitesi ile aramızdaki duvarın temel atma törenini birlikte yıkacağız. Oradaki duvarı sembolik olarak kıracağız. Yeşil bilim alanında elektrikli araçlarımızla üniversitelerimize rut düzenlemek, meslek lisemizi oralara kazandırmak istiyoruz" dedi.  Ortaya koydukları hedefin gerçekleştirilmesi zor hedefler olduğunu söyleyen Bahar, kuracakları yapının kente katma değer sağlamasını istediklerini kaydetti. Bahar, yaptığı konuşmasında şöyle devam etti: "Bizim kuracağımız yapının öznesi katma değer olsun istiyoruz. Bilim kurulunda ve bürolarda yapılacak çalışmaların danışma kurulu tarafından değerlendirilmesini istiyoruz. Türkiye de 60'ın üzerimde tekno kentin 8 i efektif çalışıyor. Biz bunların tekrarını yapmayacağız. Atıl olan tekno kentler, plaza tekno kentlerdir. Bu bir eleştiri değil, farkındalıktır. Paraya ve mevzuata yakın bir oluşum istiyoruz. Paraya muhtaç olmasın istiyoruz. Bilim aşkı içimizde yanan bir aşktır. Turizm havzasının arkasına bilim havzası yapma arzusu ile yola çıkıyoruz. Bu hedefin adı tam bağımsız Türkiye'dir. Bunun yolu Ar-Ge'si, bilimdir" ifadelerini kullandı.

 

 

ANTALYA İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa İssi de, yaptığı konuşmasında atılan imza töreninin önemine dikkat çekti.  Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin özellikli ve yenilikçi işlere imza attığını vurgulayan İssi; “Bir ülkenin kalkınması sanayiden geçmektedir. Sanayicilerimiz fedakarca bu ülke için sermaye üretmeye devam etmektedir, herkesin inşaata yatırım yaptığı bir alanda sanayiye devam etmek başlıca bir iştir.  Antalya OSB, bugüne kadar müthiş bir gelişme göstermiştir. Çetin Osman Budakla başlayan, genç vizyon,  Ali Bahar ile daha çevreci ve inovatif bir yapıya kavuşmuştur. Antalya kimya, Tarım ve plastik sektöründe sanayi oldukça gelişti. Antalya iş dünyasının  gurur duyacağı bir organize sanayi bölgesine sahibiz. Hızla dünya gelişiyor. Sanayide değişim baş döndürücü noktaya ulaşmıştır. Şimdi inovatif küme dönemi, inovasyon sürecini paylaşma dönemi başlamıştır. Teknoloji Geliştirme Projesi , Antalya için bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

ARGE VE İNOVASYON DA YOL ALMALIYIZ

 

İmza töreninde,  Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  İsmail Yüksek ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Sağlam da birer konuşma yaptılar.  Türkiye’de sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine dikkat çeken Yüksek ve Sağlam, katma değer ürün geliştirmeye katkı sağlayacak projenin başarıya ulaşmasını temenni etti.  Sağlam, önümüzdeki dönemde ArGe ve inovasyonda hızlı yol almak gerektiğine dikkat çekerken, Yüksek de teknolojide rekabetin olmazsa olmazlığına dikkat çekti.

 

“AR-GE TİCARİLEŞMİYORSA FAYDASI OLMAZ”

 

Geliştirme Bölgesinin Kurucu Heyet Protokolünde son konuşmayı Antalya Valisi Münir Karaloğlu yaptı. İmza töreni için son derece heyecanlı olduğunu söyleyen Karaloğlu, Türkiye’nin son 15 yılda AR-GE faaliyetleri konusunda gözle görülür başarı gösterdiğine dikkat çekti. Türkiye’de katma değer ürün üretimi olmadığını, bu sebeple ihracatta 150 milyar doların üzerine çıkılamağına vurgu yapan Karaloğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Benim için heyecanlı bir gün. İl valisi olarak son derece mutluyum. Türkiye'nin bir gayreti var. Son 15 yıldır AR-GE konusunda hükümetlerimizin bir gayreti var.  Türkiye son 5 yıldır ihracatı 150 milyarın üzerinde büyütemiyoruz. Çünkü katma değeri yüksek ürün ihraç edemiyoruz. Bu seviyeyi Almanya'nın seviyesine yaklaştırmadığımız sürece bunu yakalamamızın şansı yok. Bunun yolu 4 şeyden geçiyor. AR-GE yasasıyla tamamladığımız 4 kavram, AR-GE, inovatif, yasa, markadır. Bu 4 temel değeri yapmazsanız ihracatı artıramazsınız. Önce işe meraktan başlayın, yaptığınız Ar-Geyi rafa koyun. Çok sayıda AR-GE projemiz var ama kaç AR-GE projesi hayata geçti derseniz fazla değil.  AR-GE ticarileşmiyorsa milletin geleceğine fayda olmaz. Üniversitelerdeki Ar-Genin ticarileşmesi için teknoloji merkezlerine ihtiyaç var. Antalya Bilim Üniversitesi ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ni ayıran bir duvar. O duvarı temsili olarak yıkacağız. Ancak Sanayi ve üniversite arasındaki duvarı beyinlerde yıkmadığımız sürece anlamı yok. Önce beyinlerdeki duvarı yıkacağız.  Hocalar, sanayicilerle çalışmaya istekli olacak, sanayiciler hocalarla çalışmaya istekli olacak. Ortak çalışma kültürünü mutlaka geliştirmemiz lazım. Kuracağımız bu teknoloji merkezi,  Türkiye'de en hızlı büyüyen, en çok Ar-Geyi teknolojiye dönüştüren yer haline getirir.. Biz artık batı Akdeniz'in bir teknoloji geliştirme merkezi olsun istiyoruz. Bu gelecekteki insanları Antalya'ya getirmek çok kolay. Bilgisayar, bir de ortam varsa her şey olur. Antalya'da sanayi olmaz demeyin. En iyi Antalya'da olur. Organize sanayi en düzenli sanayi bölgemizdir. Büyüteceğiz.  Bizim organize sanayi bölgesinin en önemli özelliği gençlere önem vermesidir” (Haber: Eyüp Koçak)

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim