Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2306.659
    %1.35
  • Dolar
    32.3183
    %0.28
  • Euro
    35.0385
    %-0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya'dan Suriye'deki Çocuklara Yardım
11 Aralık 2018 Salı 16:08

Antalya'dan Suriye'deki Çocuklara Yardım

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle, Suriye'nin Azez bölgesindeki savaş mağduru çocuklar için iki TIR yardım malzemesi gönderildi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle, Suriye'nin Azez bölgesindeki savaş mağduru çocuklar için iki TIR yardım malzemesi gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle, Suriye'nin Azez bölgesinde bir yetimhanede kalan savaş mağduru çocuklar için hazırlanan yatak, baza, battaniye, oyuncak gibi malzemelerin yer aldığı 2 TIR, törenle gönderildi. Büyükşehir Belediyesi önündeki törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Müftüsü Osman Artan ve Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Süreyya Saltık katıldı.

'KOMŞUSU AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın hangi köşesinde bir ihtiyaç sahibi varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin hemen yanında olduğunu söyledi. Vakıf ve derneklerin de yardım ekli uzattığını, özellikle son senelerde bu konularda toplumsal duyarlılık oluştuğunu kaydeden Türel, "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" diye buyurulan bir inancın temsilcileriyiz. Bugün Suriye'de zalimin zulmü altında ezilen mazlumlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Derneğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Süreyya Saltık da Suriye'de savaşın getirdiği sıkıntılar olduğunu, bu sıkıntılardan en çok çocukların etkilendiğini söyledi. Saltık, "Özellikle annesiz ve babasız kalmış çocuklar bu sıkıntıları derinden hissediyor. Azez'de 100'ün üzerinde yetimin olduğu yetimhane için hayırsever Antalya halkının destekleriyle iki Tır dolusu malzeme hazırladık. Büyükşehir Belediyemiz ve çalışanlarının da bize büyük desteği oldu" dedi.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar İl Müftüsü Osman Artan'ın yaptırdığı duanın ardından yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim