Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.402
    %0.54
  • Dolar
    32.5841
    %0.10
  • Euro
    34.8312
    %0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalyalı öğrenci Türkiye 3’ncüsü oldu
02 Haziran 2018 Cumartesi 22:26

Antalyalı öğrenci Türkiye 3’ncüsü oldu

Eğitim İş, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 99’uncu yıl dönümü nedeniyle, ‘Ulusal Bağımsızlığımızın 99’ncu yıl dönümünde Gençliğin Ata’sına özlemi’ konulu mektup yarışması düzenledi.

 Gençlere 19 Mayıs’ın eşsiz ruhunu yaşatmak ve ulus bilincini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye genelinden toplam 65 eser katıldı. Antalya Konyaaltı Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Sansarcı, ‘Bekçi’den Öndere’ adlı eseriyle düzenlenen yarışmada Türkiye 3’ncüsü oldu.

ÖDÜL, ÇANAKKALE VE ANITKABİR GEZİSİ

Eğitim İş Antalya Şubesi, Türkiye geneli düzenlenen yarışmada dereceye giren Antalyalı öğrencileri ödüllendirdi.  Sendika şubesinde gerçekleştirilen ödül törenine, Birleşik Kamu İş’in Genel Başkanı Mehmet Balık da katıldı.  Tören öncesi Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar kısa bir konuşma yaptı. Yapılan yarışmada Antalyalı öğrencilerin de dereye girmesini değerlendiren Iltar, yarışmada dereceye giren öğrencilerin Anıtkabir ya da Çanakkale gezisiyle ödüllendirileceğini söyledi. Iltar yaptığı konuşmasında, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmaya, ilimizden 66 tane katılımcı oldu. Genç öğrencilerimiz bu yarışmalara katıldılar. Bu yıl, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 99’ncu yılında ikincisini düzenlediğimiz bu yarışmada birçok gencimiz çok güzel, kayda değer ve duygu anlar yaşatıcı eserler göndermiştir. Bu ulusal bağımsızlığın ümidi olan gençlere Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için yapılan bu yarışmaya katılan öğrencilerimizin eserlerini Eğitim İş üyesi edebiyat öğretmeni arkadaşlarımız burada değerlendirdi.  Bu jüri üyelerine de çok teşekkür ediyoruz. Jüri üyelerine de çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok zor bir karar verdiler. Bu üç eseri biz Ankara’ya gönderdik. Hilal Sansarcık, ‘Bekçi’den Önder’e adlı eseri 1’nci seçildi. Muratpaşa Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Şükran Şogay, ‘Atam’ adlı eseri,  Muratpaşa Saime Gonca Anadolu Lisesi öğrencisi Jamia Ezgi Dolunay ise ‘Atam, babam’ adlı mektubu ile derece yaptılar. Bu üç eseri Ankara’ya gönderdik. Ankara’dan da bizleri mutlu eden, gururlandıran Hilal Sansarcı Türkiye 3’ncü oldu. Türkiye genelinde ilk 5’e giren öğrencilerimize ya Anıtkabir ya da Çanakkale gezisi ödülü var”

ANTALYA’NIN DERECEYE GİRMESİNE ÇOK SEVİNDİM

Eğitim İş Genel Başkanı olduğu dönemde bu yarışmanın başlatılmasına katkısı olan Birleşik Kamu İş’in Genel Başkanı Mehmet Balık da görüşlerini dile getirdi. Yarışmaya ilk kez geçen sene düzenlendiğini, yarışmanın halen devam ediyor olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Balık, bu yıl Antalya’nın da derece alan iller arasında olmasının sevincini paylaştı. “Bu yarışmaya ilk defa geçen yıl başlamıştık. Benim Eğitim İş Genel Başkanı olduğum dönemde, çok anlamlıydı kafamızda böyle bir proje vardı, hayata geçirmiştik. Bunun devam ediyor olması beni çok mutlu etti. Geçen yıl Antalya’dan ödül verememiştik ve çok üzülmüştüm. Orada torpil yapamazdık çünkü Geçen yıl Hatay’dan, Bartın’dan ve Siirt’ten üç arkadaşımız ödülü almıştı. Bu sene ödüller açıklandığında baktım listeye Antalya ismini görünce çok sevindim. Konfederasyona sonuçlar hemen geliyor. Antalya’da Cumhuriyet, Atatürk ilke ve değerlerine çok büyük bir hassasiyet olduğunu biliyorum. Antalya’dan önemli katılımın olması da bizi ayrıca mutlu etti”  diyen Balık, yarışmanın amacına ilişkin de çarpıcı ifadeler kullandı.

“ATATÜRK MÜFREDATTAN ÇIKARILIYOR”

Türkiye’de eğitim sisteminin yavaş yok edilmeye çalışıldığının altını çizen Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Genel Başkanlığı döneminde neden böyle bir yarışmaya gerek duyduklarını da anlattı. “Bu yarışmayı biz neden düzenledik, neden böyle bir şeye ihtiyaç hissettik? Biliyorsunuz okulda, müfredatın içeriği giderek değişiyor, ülke değerleri, Atatürk ilke ve değerleri bir bir ayıklanıyor. Sadece kuru kuruya bir Atatürk ismi kalıyor. Bu konuda dikkat çekebilmek için ve gençlere Atatürk ve Atatürk devrimlerini unutturmamak için bu yarışmayı başlatmış olduk. 24 Kasım’da Antalya Eğitim İş Şubesi olarak Başöğretmen Atatürk Onur ödülü veriyoruz.  Atatürkçülüğe hizmet etmiş, ülke genelinde isim yapmış insanlara 24 Kasım’da ödül veriyoruz” diyen Balık; gençleri Atatürk, Cumhuriyet ve Bağımsızlık konusunda bilinçlendirmenin önemine değindi.

“YAZMAYA DEVAM EDİN”

Türkiye genelinde 65 eserin katıldığı yarışmanın çok önemli ve gerekli bir yarışma olduğuna vurgu yapan Birleşik Kamu İş Başkanı Mehmet Balık; “ Bu da onun devamı gibi, özellikle gençleri bu alanda yönlendirmeye çalıştığımız ödüllerden bir tanesi.  Çok önemli bir ödül. Hilal kızımızın dereceye girmesi, hepimiz için gurur verici bir olay. Kendisinden ve diğer arkadaşlarından bu süreçte başarılar diliyoruz. Bugün 1 sayfa ya da yarım sayfa yazı yazmak o kadar zor ki, herkes kitap okuyabilir ama okuduğunu yazıyla anlatabilmek, düşüncelerini yazıya dökebilmek kolay iş değildir. Gençlerimiz yazmaya devam etsinler, ülkemizi ve Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet devrimlerini, Atatürk’ü, ülkenin aklınıza gelebilecek her alanda yazmaya devam edin. Yazmak için okumak gerekiyor, okumak için de izlemek ve dinlemek gerekiyor. Hepinize ayrıca başarılar diliyorum” diyerek görüşlerini noktaladı. Yapılan konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 50790 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim