Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalyalılar, 'Büyük 1 Mayıs Mitingi Ve Yürüyüşü'ne Davet Edildi
24 Nisan 2019 Çarşamba 19:28

Antalyalılar, 'Büyük 1 Mayıs Mitingi Ve Yürüyüşü'ne Davet Edildi

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş'in çağrısıyla Kalekapısı Attalos Heykeli önünde bir araya gelen çeşitli sendika ve dernekler,...

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş'in çağrısıyla Kalekapısı Attalos Heykeli önünde bir araya gelen çeşitli sendika ve dernekler, 1 Mayıs'ta Antalya'da düzenlenecek "Büyük 1 Mayıs Mitingi ve Yürüyüşü" için Antalyalıları meydanlara davet etti.

Attalos Heykeli önünde toplanan tüm sendika ve dernekler adına açıklamada bulunan DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, işçisi, işsizi, emekçisi, çiftçisi, emeklisi, esnafı, öğrencisi, kadını, genci, yaşlısı, aydını, sanatçısı, gazetecisiyle tüm Antalya halkını 1 Mayıs'ta meydanlarda görmek istediklerini söyledi.

Küçük bir azınlık ve bir avuç patron için değil, halkın ve emekçi çoğunluğun insanca yaşayacağı bir memleket özlemiyle meydanlarda olunması gerektiğini belirten Cemal Aybar, "Ekonomik krizin faturasını, işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar ve halk değil, krizin sorumluları ödesin diye alanlarda olacağız. İşsizlik fonunun patronlara ve bankalara peşkeş çekilmesine, kıdem tazminatımıza göz konulmasına, emeklilik hakkımızın gasp edilmesine karşı, zorunlu kesinti ile BES'lememek, haklarımıza sahip çıkmak için alanlarda olacağız. ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin bölgemizde ve tüm dünyada sürdürdüğü savaşlara karşı barışı savunmak için alanlarda olacağız. Cinsiyeti, kimliği, inancı sebebiyle insanların ikinci sınıf yurttaş edilmesine karşı, barış, kardeşlik içinde yaşayacağımız bir ülke ve dünya kurmak, eşit yurttaşlık hakkımız için alanlarda olacağız. Haydi hep birlikte 1 Mayıs'a" açıklamasında bulundu.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş adına basın açıklamasına katılanlar, açıklamanın ardından emeğine, ekmeğine, işine, geleceğine ve memleketine sahip çıkmak isteyen herkesi 1 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'nda toplanmaya davet etti ve halka bildiri dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim