Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09

Video Galeri

Antalya’nın ilk jeotermal su kaynağı Gazipaşa’da bulundu
Antalya’nın ilk jeotermal su kaynağı Gazipaşa ilçesinin Ilıca mahallesinde bulundu.


Yaklaşık 4 yıl önce tesadüf sonucu Ilıca mahallesinde jeotermal kaynak bulunduğunu öğrenen yatırımcı Mustafa Bölükbaşı, yasal arama izinlerini aldıktan sonra sondaj çalışmalarına başladı. 
Uzun uğraşlar sonucu açılan 3 kuyudan saniyede 45 litre akan jeotermal su kaynağına uluşan Bölükbaşı, suyun analizlerini yaptırdı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerce yapılan analizlerde suyun birçok sağlık sorunun tedavisinde kullanılabileceğine dair olumlu görüş belirtti. 
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan, Antalya Valiliği tarafından ruhsatlandırılan kaynağı sağlık ve doğa turizmine yönelik değerlendireceklerini belirten yatırımcı Mustafa Bölükbaşı, sondaj çalışmalarına nasıl başladıklarını anlattı. 
Bölükbaşı, “Bundan tam 4 yıl önce bir tesadüf eseri burada bir kaynağın çıktığını öğrendik. Buraları geldik gördük, nasıl değerlendirebiliriz, sondajla nasıl arttırabilirizin çalışmalarına başladık. Gerekli arama ruhsatlarını aldıktan sonra yaklaşık 4 yıl önce arama çalışmalarına başladık. Belirlediğimiz 3 noktada saniyede 45 litre suya ulaştık. Burası yıllar önce Roma döneminde ve Osmanlı arşivlerinde de kaplıca olarak geçmekte. Burada günübirlik kaplıca ziyaretleri alıyordu. Başka yerlerin ulaşım, tesis ve konaklama avantajından dolayı burası unutulmuş” dedi. 
Antalya’nın bir turizm cenneti olduğunu ancak termal bir kaplıcasının bulunmadığını belirten Bölükbaşı, “Antalya’da, Alanya’da turizmi çeşitlendirme adına da çıktığımız bu yolda bulduğumuz suyu sağlık bakanlığının analizleri sonucunda gerekli mineral içeriğine sahip olduğu tespit edildi. Kadın hastalıkları, romatizma eklem ağrıları, kemik hastalıkları, cilt ve zührevi hastalıklarının tedavilerinde kullanılabileceği de tespit edildi. Bu zaten yöre halkı tarafından biliniyor. Bu aşamadan sonra ilk etapta günübirlik küçük bir konaklama ile faydalanılmasını amaçlıyoruz. Buranın ileriki safhalarda tıpkı Afyon, Denizli gibi bir kaplıca bölgesi olabileceği ümidini taşıyoruz. Orta vadede bir çekim alanı haline gelecek. Kıyı şeridindeki ilk termal tesis olma özelliğine de sahip olacak. Akdeniz bölgesinde Mersin, Burdur, Isparta civarında olmadığını biliyoruz. Halkın da bir ihtiyacı. Şimdiye kadar nasip olmamış, bize nasip oldu. Burada tesisleşme çalışmasına başlayacağız, bizden başka kişilerinde burada tesisleşme yolunda çalışma yapacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

06 Ağustos 2019 Salı 02:19
İzlenme: 924
DİĞER VİDEOLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim