Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.93
    %0.48
  • Dolar
    32.5946
    %0.13
  • Euro
    34.8018
    %0.10

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Antalya’nın kaybedeni olmayacak

23 Mart 2019 Cumartesi 07:53

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala, başkan adaylarının seçim çalışmaları hızlandı. Herkes seçim sonrası oluşacak fotoğrafı merak ediyor.  Antalya’da iktidarı CHP mi kazanacak yoksa Ak Parti mi?  Benim bu konuya bakış açım şu; belediyelerde iktidarı kim kazanırsa kazansın. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de olsa, Muhittin Böcek de olsa fark etmiyor. Çünkü iki aday da kendisini hizmetleriyle ispat etmiş siyasetçi! Halk tarafından kendi ölçütlerince seviliyor, sayılıyorlar.Bu yüzden bu seçimin Antalya cephesinde parti, amblemi ve kişilerin bir önemi yok.  Önemli olan şehirleşme yolunda proje hazırlayan adayların, bu vaatlerini er ya da geç gerçekleştirecek olmalarıdır.  İki aday da Antalya için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaktır. 
Taksilere de kamera yerleştirilsin!
İstanbul’da bir taksi şoförünün Senagalli yolcuya yaptıklarını izleyince çok üzüldüm. Arabasına aldığı Senagalli yolcuya hakaretler edip zorla bahşiş isteyen taksi şoförü, aynı şeyin başka bir ülkede kendisine yapılmasıyla acaba ne düşünürdü? Taksimetre oyunları yapan, yolculardan daha fazla para almak için katagulliler çeviren taksi şoförleri; işini namusuyla, şerefiyle yapanların ekmeğine kan doğruyor.  Bu insanlara karşı İçişleri Bakanlığı harekete geçmeli ve bu konuda çok ciddi önlemler almalılar.  Bu kötü kalplı insanların sokakta özgürce dolaşabiliyor olmaları bile  gerçekten korkunç bir şey.  Bu insanların tedavi edilmesi lazım.  Bence bu işi kökten çözecek bir yol var. O da tüm taksilere ses kaydı yapılabilen kameraların yerleştirilmesi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu böyle bir tasarrufta bulunsa, taksicilerin kötü muameleleri de ortadan kalkar.  Hem taksiye binen vatandaşlar rahat nefes alır hem de işini doğru yapanlarla kötü yapanlar çok kolay bir şekilde ayırt edilmiş olur. 
Çanakkale Zaferi coşkusu
Çanakkale Zaferi’nin 104’ncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. Öylesine büyük öylesine gururlu bir zafer ki Çanakkale, dünyada eşi benzeri yok.  Düşman kuvvetlerine karşı canlarını siper ederek savaşan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Çanakkale ruhu, bugün bile düşmanlarımızı ürkütüyor. Ülkemizde gözü olanların tek gayesi bu ruhu silmek. Bu ruhun varlığı, coşkusu onlar için her zaman bir tehdit. Bu yüzden her zamankinden daha fazla bu ruha sahip çıkmalı ve onların hatıralarını yaşatmalıyız.   Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Atatürk’ün adını anmadan bu kutlu zaferi kutlamaya çalışan hocaları, din simsarlarını  Allah’a havale ediyorum.

Bu yazı toplam 1565 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim