Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2301.553
    %1.13
  • Dolar
    32.325
    %0.23
  • Euro
    35.056
    %-0.17

Video Galeri

“Antalyaspor’un ve Antalya’nın bağırsaklarını temizlemesi lazım”
Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulübün Hasan Subaşı tesislerinde yeni bir basın açıklamasında bulundu.

“Antalyaspor’un ve Antalya’nın bağırsaklarını temizlemesi lazım”

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulübün Hasan Subaşı tesislerinde yeni bir basın açıklamasında bulundu.  Toplantıya As başkanlardan Şefik Öz, Emin Hesapçıoğlu ve Basın Sorumlusu Bora Terzioğlu da katıldı. Genel Kurula gitme kararından sonra basın yalan yanlış haberlerin yer aldığını söyleyen Öztürk; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile kendisi arasında gelişen iddialara yanıt verdi. 

MENDERES TÜREL BENİM AĞABEYİMDİR

Genel Kurula gideceklerini söyledikleri açıklamadan sonra yalan yanlış haberlerin yapıldığını söyleyen Başkan Öztürk; “Sn. Menderes Türel hakkında şu anda bile yok şöyle yok böyle, yok tehdit ediliyor diye çok dedikodu yapılıyor. Bizim aramızdaki ilişki üzerine çok şeyler söyleniyor. Menderes Türel benim ağabeyimdir. Bu süreç başladığından beri, sizin dışarıdan gördüğünüz şeyler hep içten olmuştur şu ana kadar. Baktığınız zaman biz ne muhtaç olduğumuzdan, çekindiğimizden ya da sevmediğimizden ya da farklı çıkarlar peşinde koştuğumuzdan dolayı öyle davranmadık.  Bazı konularda, özellikle bu süreçte bazı sitemler oldu.  Ama onun da bize karşı sitemleri oldu.  Olması gereken oldu.  Biz dün akşam da beraberdik. Beraber sohbetimizi yaptık. Onun da söylediği hem babam konusunda Fikret abi benim babam gibidir. Sen de bizim kardeşimiz gibisin dedi. Aynı şekilde bizim görüşümüzün bu olduğunu söyledim. Menderes başkan benim ağabeyimdir. Burada olduğu şekilde de Antalyaspor’a yaptıkları inkâr edilemez. Bize attığı Twite ben çok şaşırdım.  Niye çünkü onları açıklamasına bile gerek yok.  Öyle bir reaksiyon oldu ki, benim toplantımda Menderes Türel adı bir kere geçmemişti. Toplantıda bazı sitemlerimiz oldu orada ama orada ana konu başkaydı.  Ondan dolayı bir yanlış anlaşılma oldu. Menderes başkan bu kulübün onursal başkanıdır. Menderes başkan bu kulübe çok büyük katkısı olmuş bir insandır. Bundan sonraki süreçte de Antalyaspor’un geleceği için olması gereken, oldukça büyük katkıyı sağlayacak insanlar birisidir. Bu politik kariyeri ne olursa olsun bu böyledir. Biz bunu iki kelime ile de değiştiremeyiz, bunu başkalarının söylediği şeyler de değiştiremez. Ancak şu da vardır, bizim kırgınlıklarımız olur, bizim farklı şekilde konuşmalarımız olur. O bize kızar biz ona kızarız.  Bunlar da olacaktır. Biz böyle şeyleri aramızda geçiriyoruz.  Ama sonuçta Antalyaspor’un iyiliğidir, Antalyaspor’un başarısı ve geleceğidir.  Biz de bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız, Menderes Başkan da her zaman hazır olacaktır” diye konuştu.

 

ANTALYASPOR’UN BAĞIRSAKLARINI TEMİZLEMESİ LAZIM

Konuşmasının devamında, Antalyaspor’a ve kente ihanet edenlerin varlığından bahseden Başkan Ali Şafak Öztürk, çok çarpıcı ifadeler kullandı. Antalyaspor’un ve Antalyaspor yönetiminin başarısının istenmediğini dile getiren Öztürk; “Ama bu söylediklerim sorunları değiştirmez. Antalyaspor’un başarısı istenmiyor ya da bizim de başarımız istenmiyor dedik.  Olağanüstü genel kurula gitmemizin sebebi de bunu görmekti. Başka kişi daha iyi başkanlık yapacağını düşünüyorsa adaylar gelsin, yönetebileceğini düşünen insanlar gelsin çıksınlar.  Burada bizim 1.5 yıldır serüvenimiz var. Antalyaspor’a zarar veren kişiler var. Eğer bu organize bir şekilde oluyorsa ve çeşitli konularda da kendi menfaatini çok üst düzeyde ileri çıkararak, bazı zarar vermeye çalışılan hamleler geliyorsa bunları daha iyi araştırmak lazım, konuşmak lazım. Antalya şehrinin ve Antalyaspor’un bağırsaklarını temizlemesi lazım.  Burada şehre ve spor kulübüne ve şehre ihanet eden insanlar var. Kişisel çıkarları için gerekse yönetmeye çalışan olsun gerekse yönetimde olmaya çalışanlar olsun, gerekse bundan çeşitli finans kazanmak isteyenler olsun ya da ün bekleyenler olsun.  Bunlar normaldir ama bu kadar organize bir şekilde olması, bunların da bazı şeylerin üstünün kapalı olması, konuşulmaması bizi çok rahatsız ediyor” diye konuştu.

 

ANTALYASPOR KARIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

1,5 sene önce göreve gelen yönetimin hedef yükselten hamleler yaptığını söyleyen Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kendisi hakkında ısmarlama haberlerin yapıldığını söyledi.  Kulübün gelir getirici projeler ortaya koyduğunu da vurgulayan Başkan Öztürk; “Hedefi yükselten bizim yönetimimiz.  Bazı hamleler yapıldı. Bunların nedenlerini de söylüyorum. Bazı gelir getirici projeler yapılmış. Bu süreçte giderken istenmeyen şeyler olabiliyor. Şunu baştan beri sizin görmeniz lazım. Bir süre bazı şeyler karıştırılıyor.  Oyuncular ile ilgili, takımın ahengini bozacak şeyler yapılıyor. Oyuncuların ahengini bozacak çeşitli şeyler yapılıyor.  Direktif veriliyor, yönlendirme yapılmaya çalışılıyor, kafalar karıştırılmaya çalışılıyor. Daha negatif takım için haberler çıkarılıyor basında. Ismarlama haberler çoğu yanlış bir şekilde çıkartılıyorsa bunda bir gariplik var. Niye Neden bu gündemde var? Bazen başarısız bir şey olduğunda hemen eleştiriler getiriliyor. 1,5 sene önce aldığımız kararlar eleştiriliyor. Bunlara ne gerek var. Bizim geldiğimiz süreçten bu yana belli bir çizgimiz var. Ortak gayemiz Antalyaspor’un iyiliği olmalı. Başkan ben olsam da başkası olsa da ortak payda Antalyaspor olmalı. Eleştirilebiliriz ama zamanında eleştirelim. En azından bundan sonraki süreçte yola bu şekilde devam edelim” ifadelerini kullandı.

SÜRECİ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETMEYE ÇALIŞACAĞIZ.

Gerçekleştirilecek genel kurulda yeniden aday olup olmayacağı sorularını da yanıtlayan Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz şu anda görevimizin başındayız. Görevimizin başında olduğumuz sürece bu durumu en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz. Bundan başka bir şey söylemek istemiyorum. Bazı şeylerin konuşulması lazım ama bizim enerjimiz kalmadı. Muhatap olmak istemiyoruz ayrıca bazı kişilerle ve bazı oluşumlarla. Bu oluşumlar Antalyaspor’a kişisel kazanç sağlama adına zarar veriyorlar.  Biz görevi aldığımızdan beri organize bir saldırıcı süreci devam ediyor. Normalde utancından insan içine çıkamaması gereken insanlar, şu anda planlar yapıyor.  Bizim yaptıklarımız ortada. İnsanların bize bakış açısı ortada.   Göz gezdirince sizinle bile konuşunca insanların bakış açısı ortada.  Biz elimizden geleni en iyi şekilde yaptık. Bundan sonraki süreçte de Antalyaspor’un menfaatleri doğrultusunda bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışacağız”

REAKSİYONUMUZ FARKLI OLUR

Kulübün Vakıf, dernek  AŞ ilişkisine de değinen Öztürk; Dernek başkanı Nafiz Tanır’dan Vakıf Başkanı Dündar Bey’den pozitif bir reaksiyon oldu. Süreç içerisinde bizim doğru düşünmediğimiz şeyler de oldu. Store konusunda yapılan planlama AŞnin üzerine geçmesiydi. Burada son zamanlar bize vermiyoruz diye bir haber geldi. Kendi içlerindeki toplantılarda bilgi sahibi olamadık.  Sonra yaşadığımız şeyler güzel değildi. Kendi aralarında güzel şeylerin konuşulmadığı toplantılardan haberdar olduk. Aslında biraz da bu bizi yaraladı. Farklı yapılardan biz sizin patronunuz reaksiyonu olursa bizim de reaksiyonumuz farklı olur.  Sıkıntıların tekrar gözden geçirilmesi lazım”

O PARA KULÜBÜN KASASINA GİRECEK

 

Antalyaspor’a yapılan transferler konusunda da soruları cevaplandıran Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulübe gelir getirecek futbolcuları transfer ettiklerini söyledi. Kulübe transfer edilen futbolcuların ücretlerinin Avrupa’ya göre çok düşük olduğunu  ve ileride kulübe ciddi destek sağlayacağını söyleyen Öztürk; kulübün alt yapısına getirilen teknik direktörün alanında en iyisi  olduğunu söyledi. Alt yapıda iyi futbolcu yetiştirme adına böyle bir karar aldıklarını söyleyen Şafak, Stadın sponsorluk anlaşması ile ilgili soruyu da yanıt verdi.  Öztürk; Stadın kiralanması ile ilgili bir durum var. Uzun soluklu bir kiralama olacak. Antalyaspor’a daha fazla gelir getirecek. Ancak o iş olmasa bile Opet sponsorluğu gündemimizde. Her ne olursa olsun o para Antalyaspor’un kasasına girecek” diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

18 Kasım 2017 Cumartesi 06:29
İzlenme: 1001
DİĞER VİDEOLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim