Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’yı hep beraber güzelleştireceğiz”
18 Haziran 2019 Salı 17:18

“Antalya’yı hep beraber güzelleştireceğiz”

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması'nda dereceye giren isimlere ödülleri Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Antalya Büyükşehir

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması'nda dereceye giren isimlere ödülleri Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; “Bu azim ve kararlılıkla hep birlikte Antalya’mızı güzelleştirmeye çalışacağız” dedi.  

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak ve halkın kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla düzenlediği ‘4’üncü En Güzel Bahçe Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması’nın kazananları düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl 7 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye girenlere toplam 49 bin lira para ödülü dağıtılacak.

“HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ ANTALYA DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR”

Törenin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; “Hepinizi şahsım ve Antalya adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir’ dediği Antalya’mızda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen böylesi özel yarışmaya katkı koyan katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Jüri üyelerimize de ince eleyip sık dokudukları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

100_0897.jpg

“İLK GÖREVE GELDİĞİMDE PEYZAJ İLE İLGİLİ BİTKİMİZ YOKTU”

“Bugünleri gördükten sonra 18 Nisan 1999’da göreve geldiğimde doğup büyüdüğüm Konyaaltı’na hizmet ederken, Konyaaltı Belediyesi bütçesi 1 milyon ile başlamıştık. Bağ bahçe işlerine çiçek dikecek, peyzaj ile ilgili bitkimiz yoktu. Çalışma arkadaşlarımla Boğa Çay’ında zakkum kökleri süsleyerek güzelleştirmeye çalışıyorduk. Bu çalışmayı bizden önce başlatan emeği geçen arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırmaktır. Ben de bu anlayışla siyasette 25’inci yılımda sizin de desteğinizle bu göreve geldim. Antalya için yapılması gereken ne varsa emrinizde olduğumu söylemiştim” diye konuşan Böcek, vatandaşlarla birlikte 5 yıl boyunca çalışıp koşturacaklarını söyledi.

“DİĞER İLÇELERE DE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Böylesi güzel ve anlamlı ödül töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Antalya’mızda 19 ilçemiz 913 mahallemiz var. Sizlerin hem balkon hem diğer alanlarla ilgili bu yarışmanızın diğer ilçelere örnek olacağını düşünüyorum. Bu azim ve kararlılıkla hep birlikte Antalya’mızı güzelleştirmeye çalışacağız. Aynı zamanda odalarımızla da iş birliğiyle çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diyen Böcek; “Yarışmanın 5’incisinde görüşmek üzere. Hepinize sevgiler saygılar” ifadelerini kullandı.  

100_0913.jpg

“NE OLURSA OLSUN ANTALYA’DA YAŞAN HEPİMİZ ANTALYALIYIZ”

Ardından konuşan Jüri Başkanı Profesör Dr. Reyhan Erdoğan; “Akdeniz kıyılarının gözbebeği Antalya doğal güzelliğinin yanı sıra tarihiyle de dikkati üzerine çekiyor. Yapılan arkeolojik kazılarda Milattan önce 2 bin yılından bu yana bölgede nice medeniyetlerin yaşadığı kanıtlandı. Bugün Antalya’nın yaşayanları biziz Türkiye Cumhuriyeti çocuklarıyız. Dilimiz, dinimiz, ırkımız, cinsiyetimiz ne olursa olsun Antalya’da yaşan hepimiz Antalyalıyız. Antalyalı olmak bir ayrıcalık bizler bunun farkındayız. Kentimizi daha yaşanılabilir kılmak için elimizden geleni yapma çabasındayız. Bizler kentimizin geleceğine dair taşıdığımız kişisel sorumluluğun bilincine varmazsak, kentimizin sağlık ve refaha kavuşması da mümkün olmayacak. Kentin kalkınması ve refahının sürdürülmesi yollarının araştırılması biliyoruz ki üniversitedeki araştırmacıların işi. Yapılanları korumak ve sürdürmek için çaba göstermek oto kontrol mekanizması oluşturmak farkında olmayanları oldurmak da kentlinin yani hepimizin işi. Önce evlerimizin, iş yerlerimizin dışa açılan pencerelerinden, balkonlarından başlayarak dış mekanlarımızı bitkilerde donatarak güzelleştirmek kentimizin estetiğine katkı sağlamak çabasındayız. Bu şekilde çevremizdekilere güzel örnek oluyoruz ama ne yazık ki çok azız” diyerek bunu arttırmak için Antalya'nın önderliğinde Türkiye balkon, bahçe ve hobi bahçeleri birliği oluşturanın iyi bir girişim olacağını söyledi.

“5 İLÇEYİ KAPSIYOR”

Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan yarışmada; en güzel balkon, konut bahçesi, apartman bahçesi, site bahçesi, iş yeri bahçesi, teras ve hobi bahçesi seçildi. Yarışmanın seçici kurulu Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi’nden oluştu.

“BİRİNCİLERE 4 BİN LİRA ÖDÜL”

4’üncü En Güzel Bahçe Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması'nda her bir kategori için birinciye 4 bin Lira, ikinciye 2 bin Lira, üçüncüye de 1000 Lira para ödülü verildi. 4’üncü En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması’nı kazanan isimler şöyle;

Apartman Bahçesi kategorisinde 1’inci Yasemin Soyseçkin Atila, Balkon 1’inci Funda Oksev, Hobi Bahçesi 1’inci Süleyman Yanar, İşyeri Bahçesi 1’inci Şenol Çimen, Konut Bahçesi 1’inci Özgü Akbulut, Site Bahçesi 1’inci Şehriban Ekici, Teras 1’inci Ebru Canoğlu seçildi. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

 

Bu haber toplam 6341 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim