Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya'yı Temsil Edecekler
25 Mart 2019 Pazartesi 14:48

Antalya'yı Temsil Edecekler

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencileri, Ankara'da yapılacak olan Ulusal Öğrenci Kongresi'nde...

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencileri, Ankara'da yapılacak olan Ulusal Öğrenci Kongresi'nde Antalya'yı temsil etmeye hak kazandı.

Ankara'da bu yıl Prof. Dr. Suat Sezgin anısına 3'üncüsü düzenlenecek olan "Bilim ışığında geleceğe genç bakış" konulu 3. Ulusal Öğrenci Kongresi için her ilden bir fen lisesi projesi belirlendi. Bunun için önce illerde birer okul projesi seçildi. Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğretmeni Faruk İkiz koordinatörlüğünde öğrenciler Gözde Oymak ve Melih Kahveciler'in hazırladığı proje, Antalya il birinciliğine katıldı. Kalkanlı öğrencilerin "SÜBAT- SOL Otonom ve Uzaktan Kontrol Edilebilen Gözetleme, Uzaktan Saldırı Robotu" adlı projesi, Antalya'daki 11 fen lisesi arasında birinci seçildi. Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nin projesi 29-30 Nisan'da Ankara'da yapılacak kongrede Antalya'yı temsil etmeye hak kazandı. Kalkanlı öğrenciler geçen yıl da il birincisi olarak Ankara'daki kongrede Antalya'yı temsil etmişti.

Okul Müdürü Ahmet Albayrak, "Bu yılki Ulusal Öğrenci Kongresi'nin konuları savunma teknolojileri, robotik ve yapay zeka, sürdürülebilir enerji ve çevre yönetimi teknolojileri, malzeme bilimi ve teknolojileri, molekül ve hücresel mühendislik konularından oluşuyordu. Öğretmen ve öğrencilerimizin projesi Antalya'da birinci olarak seçildi. Ankara'da yapılacak olan şenliğe 81 ilden birer proje katılacak. Üç yılda ikinci kez okulumuz Antalya'yı temsil edecek. Bu öğretmen ve öğrencilerimizin büyük bir başarısı" dedi.

Düzenlenen ön eleme ve Ankara'daki Ulusal Öğrenci Kongresi ile illerdeki ve Türkiye'deki fen liseleri arasındaki iletişim ve etkileşimin artırılması, öğrenciler arasında gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme, model oluşturma becerilerinin geliştirilmesi, proje faaliyetlerinin paylaşılması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim