Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.771
    %1.40
  • Dolar
    32.3049
    %0.25
  • Euro
    35.0354
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya’yı yazan liselilere ödül
01 Haziran 2018 Cuma 15:53

Antalya’yı yazan liselilere ödül

Liseli öğrencilerin katıldığı Koç Üniversitesi AKMED Antalya Tarihi, Kültürü ve Arkeolojisi Serbest Makale Yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri bugün verildi.

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) tarafından, Antalya’daki liselerde okuyan öğrenciler arasında Antalya Tarihi, Kültürü ve Arkeolojisi Serbest Makale Yarışması düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli lise ve üniversitelerinden uzman hocalardan oluşturulan 7 kişilik Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirme sonucunda Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Antalya Anadolu Lisesi, Erünal Sosyal Bilimler Lisesi, İstek Özel Antalya Yeditepe Koleji Anadolu Lisesi, Metin – Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi ve Özel Manavgat Bahçeşehir Anadolu Lisesi olmak üzere 6 lisenin öğrencileri tarafından yaratılan eserler değerlendirmeye layık görüldü.

 

YARIŞMANIN SONUCU AÇIKLANDI

Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Akyürek, Özel Enka Lisesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülcan Çomaklı, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet Ersoy, Darüşşafaka Lisesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gizem İbidan, Robert Koleji’nden Tarih Öğretmeni Esin Pulathaneli, Özel Alman Lisesi’nden Tarih Öğretmeni Tuğrul Yakarçelik ve Koç Üniversitesi AKMED Direktörü Prof. Dr. Oğuz Tekin’in yer aldığı 7 kişilik Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yarışmayı kazanan öğrenciler ve okulları bugün açıklandı. Kaleiçi’ndeki AKMED Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenle yarışmayı kazanan öğrencilere ödülleri verildi.

 

ERÜNAL BİRİNCİ, ADEM TOLUNAY İKİNCİ, ANTALYA ANADOLU LİSESİ ÜÇÜNCÜ OLDU

Ödüllü yarışmanın birincisi Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Meryem Asya Baskın ve İrem Barış oldu. İkinciliği ise Adem Tolunay Anadolu Lisesi öğrencisi Deren Güzel Tekçe kazandı. Üçüncülüğü ise Antalya Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Ümit Ünal aldı. Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi İbrahim Atak Çek ve İstek Özel Antalya Muratpaşa Yeditepe Koleji öğrencisi Bartu Badem de teşvik ödülüne layık görüldü. Öğrencilere ödülleri Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Özbek ve AKMED Direktörü Oğuz Tekin tarafından takdim edildi.

 

BİRİNCİYE 2000 LİRALIK HEDİYE ÇEKİ

Yarışmada dereceye giren birinciye 2000, ikinciye 1500 ve üçüncüye 1000 Lira değerinde bir teknoloji şirketinden bilgisayar hediye çeki verildi. Teşvik ödülüne layık görülen öğrencilere ise 200 Lira değerinde D&R hediye çeki verildi. Ayrıca ilk üçe giren öğrencilerin makaleleri Toplumsal Tarih Dergisi’nde yayınlanacak. Ödül alamayan okullara da katılım sertifikası verildi.

sam_2457-001.jpg

“AMACIMIZ ANTALYA’DA KÜLTÜR VE TARİH BİLİNCİNİ ARTIRMAK”

Antalya’da kültür ve tarih bilincini artırabilmek için Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle böyle bir yarışma düzenlediklerini kaydeden AKMED Direktörü Prof. Dr. Oğuz Tekin, tarafsız ve objektif bir değerlendirme yapabilmek için Jüri üyelerini okulları, öğretmenleri ve öğrencileri tanımayan kişiler arasından belirlediklerini bildirdi.  

 

“DÜNYA ÇAPINDA TANINMIŞ TARİHÇİLERİMİZ OLSUN”

Başarılı öğrencilerin Tıp Fakülteleri, mühendislikleri veya sayısal alanları tercih ettiklerine işaret eden Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Özbek ise, bu bağlamda sosyal bilimlerin geri plana atılmasından üzüntü duyduklarını belirtti. Başarılı öğrencilerin sosyal bilimlere de yönelmesini istediklerini kaydeden Özbek, “Sadece sayısal değil, sosyal bilimler alanı içerisinde iyi bir tarihçi, iyi bir psikolog, iyi bir coğrafyacı, iyi bir sosyolog görmek isteriz. Dünya çapında tanınmış sosyologlarımız, tarihçilerimiz olsun” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI BİZİ MUTLU ETTİ”

AKMED tarafından düzenlenen yarışmanın çok önemli olduğunu ifade eden Özbek, “Yarışmanın, öğrenciler açısından sosyal bilimler alanına katkı veren çalışmaların başlangıcı olmasını diliyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda da devam eder ve lise çağında bilimsel araştırmalara başlayan öğrenci topluluklarını görürüz. Biz buna her zaman destek veririz. Makale yazmak kolay bir iş değildir ve bilimsel bir tarafı vardır. Öğrencilerimizin böyle bir yarışmada başarı göstermesi bizleri mutlu etti” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 51855 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim