Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.75
    %0.78
  • Dolar
    32.3712
    %0.12
  • Euro
    34.9966
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTEPE'den yaşam kalitesini artıran projeler
22 Temmuz 2018 Pazar 15:53

ANTEPE'den yaşam kalitesini artıran projeler

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki ANTEPE A.Ş., hizmet ve projeleriyle Antalya'nın değişimine ve gelişimine önemli katkılar sağlıyor.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki ANTEPE A.Ş., hizmet ve projeleriyle Antalya'nın değişimine ve gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Konyaaltı Sahili'ne uyguladığı dünya çapındaki proje ile büyük başarı yakalayan ANTEPE, her alanda projeler üretip, Antalya'nın 19 ilçesinde yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Antalya'ya değer katan pek çok projede imzası bulunan ANTEPE, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'yı dünya kenti yapma hedefi doğrultusunda kentin geleceğine yön veren çalışmalar gerçekleştiriyor. Özellikle inşaat alanında bir marka haline gelen ANTEPE, başarı çıtasını her geçen gün yükselterek Türkiye'ye de örnek bir belediye iştiraki olarak öne çıkıyor.

KEPEZ-SANTRAL PROJESİ ÖDÜLLE TAÇLANDI

Stratejik ve kentsel planlama ile kentsel dönüşüm alanlarında örnek olacak çalışmalar yapan ANTEPE, Türkiye'nin en büyük ve başarılı kentsel dönüşüm projesini Kepez-Santral'de hayata geçiriyor. Nitelikli yapılar ve sosyal alanlar ile yaşam standartları ve kalitesi yüksek yeni bir Kepez-Santral inşa eden ANTEPE'nin bu çalışmaları ödülle taçlandı. Çağdaş mimarisi, sosyal ve çevreci unsurları ile ön plana çıkan proje, 1950'den beri düzenlenen ve dünyanın en eski ve en saygın tasarım yarışmaları arasında yer alan Green GOOD DESIGN kapsamında ödül kazandı.

KONYAALTI'NA DÜNYA ÇAPINDA PROJE

ANTEPE, Konyaaltı Sahil Projesi ile başarı halkasına bir yenisini daha ekledi. Başkan Menderes Türel'in büyük önem verdiği Konyaaltı Sahil Projesi için yoğun mesai harcayan ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç ve 1650 kişilik işçi kadrosunun çalışmaları sonrası Konyaaltı sahili yeşil dokusu, spor alanları, bisiklet yolları, modern gölgelikleri, kent mobilyaları, rengârenk peyzajları, gezi alanları ve yürüyüş yolları ile yeni bir yaşam alanı oldu.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR TESİS

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Antalyaspor'a hediye edilen, Antalyaspor Atilla V. Konuk Tesisleri'nin projelendirmesi de ANTEPE tarafından yapıldı. Aydınlatmalı 4 adet futbol sahası, çok amaçlı kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve tenis kortuyla dünya standartlarında olan tesis, ANTEPE'nin başarılı çalışmaları arasında yerini alıyor.

MEYDANLARA ANTEPE İMZASI

ANTEPE Meydan düzenlemeleriyle de kent estetiğine önemli katkılar sağlıyor. ANTEPE tarafından hazırlanan proje ile birçok tarihi olaya tanıklık eden ve Antalya'nın en önemli sembollerinden olan Cumhuriyet Meydanı ve çevresi Antalya'ya yakışır hale getirildi. ANTEPE Demre'ye de modern ve şık bir meydan kazandırdı. Antik dokuya zarar vermeden, yeşil dokunun korunduğu çalışma ile kent mobilyaları, gölgelikli dinlenme alanları ve peyzajı ile Demre'ye engelli dostu bir kent meydanı yapıldı.

GÖRKEMLİ BİR CAMİ VE EŞSİZ BİR MÜZE

ANTEPE'nin imzasını taşıyan önemli projelerden birisi de Antalya Camii ve Türk İslam Medeniyetleri Müzesi olacak. 30 bin kişinin ibadet edebileceği Antalya Cami ve içinde Türk İslam Medeniyetleri Müzesi alanında 610 araçlık otopark, toplantı salonları, 800 kişilik konferans salonu, abdesthane, atölye, kütüphane gibi mekânlar yer alacak.

Bahadır Yantaç, ANTEPE olarak amaçlarının Antalya'nın geleceğine ve değerine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Başarı hepimizin ve tüm Antalya'nındır. Antalya hak ettiği değeri fazlasıyla alacaktır. Yarınlarımıza daha güzel ve daha yaşanabilir bir Antalya bırakmak için hedefimiz her zaman çok çalışmaktır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel'in kentimiz için ortaya koyduğu hedefleri yakalamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

ANTEPE'den yaşam kalitesini artıran projeler

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim