Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTGİAD, özel bireylere verdiği sözü tuttu
17 Mayıs 2019 Cuma 15:03

ANTGİAD, özel bireylere verdiği sözü tuttu

ANTGİAD, Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu 2’nci ve 3’üncü Kademe’ye konferans sınıfı açtı. Açılışta konuşan Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Gökmen Güler, çocukların etkinliklerini gerçekleştirecekleri bir alana ihtiyaçlarının olduğunu öğrenen

ANTGİAD, Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu 2’nci ve 3’üncü Kademe’ye konferans sınıfı açtı. Açılışta konuşan Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Gökmen Güler, çocukların etkinliklerini gerçekleştirecekleri bir alana ihtiyaçlarının olduğunu öğrenen ANTGİAD Başkanının salon sözü verdiğini ve salonun okula kazandırıldığını söyledi.

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2’nci ve 3’üncü Kademede özel eğitim gören öğrenciler için okula konferans sınıfı açtı. Okulda gerçekleştirilen açılış törenine Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz, ANTGİAD yönetim kurulu üyeleri, Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Gökmen Güler ve özel öğrenciler katıldı.

100_0453ghb-x.jpg

“2 BİN ÖĞRENCİYE, ANTGİAD’TAN YARDIM”

Açılışta konuşan ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz; derneklerinin eğitime çok önem verdiğinin altını çizerek, okuldaki materyal eksiklerini tamamladıklarını ve öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için dernek üyeleriyle birlikte konferans sınıfı açtıklarını anlattı. ANTGİAD’ın daha önce de Kepez’de bulunan Fatma Parıltı İlkokulu’na bilişim sınıfı kazandırdığını söyleyen Cengiz,“ İlkini Kepez’de, ikincisini Döşemealtı’nda, üçüncüsünü Muratpaşa’da, dördüncüsünü Manavgat’ta yaptığımız bir bilgi yarışmaları etkinliği var. Hedefimiz 19 ilçede bu etkinlikleri sürdürmek. Bugüne kadar 2 bin öğrencimize bilgisayar, tablet ve bisiklet yardımları yaptık. Bu ANTGİAD’ın yereldeki gücünü göstermektedir. Bu özel eğitim okulunda konferans sınıfını yaptık ve okulun eksiklerini tamamladık. Umarım burada öğrencilerimiz çok güzel programlar yapar“ ifadelerini kullandı.

100_0484.jpg

“ZENGİNLİKLERİNİ KAZANDIKLARI ŞEHRE GERİ DÖNDÜRÜYORLAR”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise salonun açılışını yapmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek Antalya Genç ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz’e ve üyelerine teşekkür etti. Tütüncü; “Onlar sadece para kazanmakla kalmıyorlar, aynı zamanda kazandıkları parayı şehrimizle ve insanımızla da paylaşmasını biliyorlar. Hayatta zenginlik bir yere kadar. Varlık sahibi olanlarda gönül zenginliği olmazsa orada doğru düzgün bir toplumsal yapı kurulamaz. Antalya'da pek çok varlıklı insanımız var ki zenginliklerini kazandıkları şehre geri döndürüyorlar. Onlar paylaşmayı biliyorlar. Selam olsun paylaşmayı bilene selam olsun ANTGİAD üyelerine.

“KEPEZ’DE 40’A YAKIN BİLİŞİM SINIFI AÇILDI”

100_0485.jpg

Kepez’deki okullarda 40’a yakın bilişim sınıfının açıldığı ve o okullarda robotik kodlama eğitiminin verildiği bilgisini veren Tütüncü; “Bize fikir veren Fatma Parıltı okulunda ANTGİAD’ın açmış olduğu bilişim sınıfıydı. Bizde bu bilişim sınıflarını geliştirip içine başka fonksiyonları eklemeyi düşündük. 5-10 tane okulda bunları açtık. Türkiye’de çok meşhur olan kodlama eğitimini bu sınıflarımızda verelim istedik. Kepez’de Türkiye’nin en büyük kodlama merkezlerinden birisini Kepez Belediyesi olarak öğrencilerimizin hizmetin sunduk. Öğrencilerimiz servisle kodlama merkezine gidiyorlar. Orada kodlama eğitiminin temelini alıyorlar, daha sonra okullarındaki bilişim sınıflarındaki uzman öğreticilerle orada öğrendikleri pratiği geliştiriyorlar. Sonra tekrar kodlama merkezine gidip orada pratiklerini geliştiriyorlar ve daha güzel şeyler yapıyorlar. 6 yaşında çocuklar yapay zekaya sahip araçlar üretiyorlar. İlkokuldaki çocuklar robot yapmayı öğreniyorlar. Adete bilişimle dans eden çocukları var bu şehrin. İşte bütün bu gurur duyduğumuz şeylerin temelinde ANTGİAD’ın Fatma Parıltı okulunda açmış olduğu bilişim sınıfı var. Sivil toplumculuk, dernekçilik, şehre vizyon sunmak budur. ANTGİAD’ı kutluyorum” şeklinde konuştu.

“İYİLİK, GENİŞ GÖNÜLLÜLÜKLE BAŞLAR”

Tütüncü; “ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz bugün yine güzel bir şey yaparak son derece kullanışlı bu salonu yaptı. İyilik her şeyden önce geniş gönüllülükle başlıyor. O geniş gönüllülükle başlayan iyiliği, geniş gönüllülükle sürdürmeye gayret edenler olursa o zaman iyilik ve güzellik çığ gibi büyüyor. Temenni ediyorum ki çığ gibi büyüyen nice kampanyalarda, açılışlarda hep beraber olalım. Okulla çok yakından ilgilenen Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk’e de çok teşekkür ediyorum. Bizim bir ayağımız burada, bundan sonra da burada olaya devam edecek. Bu okulun öğrencilerini herkesten daha çok sevdiğimizi buradan söylemek istiyorum. Açılışımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“ANTGİAD SÖZÜNÜ TUTTU”

100_0503.jpg

Uzun süredir konferans salonunun eksikliğini hissettiklerini söyleyen Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Gökmen Güler, çocukların etkinliklerini gerçekleştirecekleri, hazırlık yapacakları bir alana ihtiyaçlarının olduğunu öğrenen ANTGİAD Başkanının önceki ziyaretinde salon sözü verdiğini söyledi. Verilen sözü gerçekleştirdikleri için ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz’e ve ANTGİAD Yönetim Kuruluna teşekkür eden Güler; “Okulumuz şu anda Antalya’nın en büyük Özel Uygulama Merkezi. Omuzlarımızdaki bu ağır yük ve bu sorumluluğun bilincinde olarak her gün kendimizi biraz daha geliştirerek, çalışmalarımızı biraz daha hızlandırarak kendimizi geliştirme yolunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Devletimizin özel gereksinimli bireylerle ilgili çalışmaları bakış açıları belli. Bu bireylerin toplum içerisinde bütünleşmesi gerekiyor. Biz bu sorumluluk içerisinde bu bireylerin hayatlarının daha kaliteli olması, toplumda içerisinde bizim gibi rahat hareket edebilmeleri için yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.

100_0502.jpg

Açılış konuşmalarının ardından özel öğrenciler sahne alarak gösterilerini sundular. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2968 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim