Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.978
    %0.75
  • Dolar
    32.361
    %0.09
  • Euro
    34.9394
    %-0.34
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aralarında kırgınlık yok
05 Ocak 2018 Cuma 07:00

Aralarında kırgınlık yok

İYİ Parti’nin Antalya İl Başkanlığı yarışı deneyimli siyasetçiler Nizamettin Sağır ile Ali Adnan Kaya arasında geçti. Sağır’ın Kurucu İl Başkanı olarak atanmasıyla sonuçlanan süreç Kaya cephesinde herhangi bir kırgınlığa yol açmadı.

Liderliğini Meral Akşener’in yaptığı İYİ Parti’nin Antalya İl örgütlenmesi, Kurucu Başkan olarak atanan Nizamettin Sağır’ın önderliğinde tüm hızıyla devam ediyor. Perge Bulvarı üzerinde açılan İl binasına her gün onlarca kişi gelerek partide görev almak istediğini bildiriyor. 105 kişiden oluşan İl yönetimi için 700’den fazla kişi başvuru yaptı. Kadın Kolları Başkanlığı’nın olmadığı partide İl yönetiminin yaklaşık 3’te 1’i kadınlardan oluştu. Teşkilatlanma çalışmalarını istişarelerle sahada gerçekleştirdiklerini belirten İYİ Parti Antalya Kurucu İl Başkanı Nizamettin Sağır, toplumun her kesimini kucaklayan bir teşkilatlanma gerçekleştirmeye çalıştıklarını bildirerek kendisine yönelttiğimiz soruları yanıtladı. Sağır, başkanlık ataması sürecinden sonra Kaya ile aralarında herhangi bir kırgınlığın yaşanmadığını söylerken, Kaya da herhangi bir sıkıntı olmadan siyasete devam ettiğini kaydetti.

“TEVECCÜHTEN DOLAYI VAKTİMİZ BİRAZ ZİYARETLERLE GEÇTİ”

Genel Merkezin kuruluşunun ardından seçimlere girebilmek ve parti hedeflerini gerçekleştirebilmek için yasa gereği ülke genelinde teşkilatlanma zorunluluğu olduğunu belirten Sağır, “Ülke genelinde yapılan değerlendirmelerle sırayla kurucu il başkanlığı görevleri tevdi edildi. Bana da Antalya kurucu il başkanlığı görevi verildi. Antalya 2 buçuk milyonun üstünde nüfusu, 1 buçuk milyondan fazla seçmeni olan büyük bir şehir. Böyle bir şehirde binanız olmadan kuruluş aşamasını ve teşkilatlanma faaliyetlerini gerçekleştiremezsiniz. Öncelikle il binamızı belirledik. Partimize gönül verenlerin ciddi bir teveccühü olduğu için biraz vaktimiz ziyaretlerle geçti” dedi.

“TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİ KUCAKLAYACAK BİR TEŞKİLAT OLUŞTURDUK”

İl Yönetiminin oluşumunu tamamladıklarını bildiren Sağır, şunları söyledi:

“Siyaset bir bilim haline gelmiştir. Siyaset biliminin verileri var. İYİ Parti’nin kuruluş amaçları doğrultusunda, toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak bir teşkilat yapısını oluşturmamız gerekiyordu. Mevcut gidişattan, siyasetin içerisine düştüğü kaostan rahatsız olan vatandaşı kucaklayacak ve AK Parti iktidarına karşı alternatif ihtimali yaratacak teşkilatlanmayı yapabilmeniz için toplumun bütün kesimlerini temsil etmeniz lazım. Siyaset bir gönül işidir. Görev almak isteyenlerin içerisinden bunu değerlendirmek daha sağlıklıdır. Bu manada toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak bir teşkilatlanma için öncelikle müracaatları değerlendirdik. Sadece il teşkilatında görev almak isteyen 700’ün üzerinde müracaat vardı. Bunların içerisinden sosyal demokratından merkez Sağına, AK Parti’lisinden MHP’lisine toplumun bütün siyasi kesimlerini içine alan ve işçi, çiftçi, bürokrat, iş adamı gibi bütün toplum kesimlerinden bir kadro oluşturduk.”  

“İLÇE TEŞKİLATLARI İÇİN SAHADAYIZ”

Yasal olarak il teşkilatının açıklanabilmesi için kuruluşun tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Sağır, “Kuruluş için sadece Antalya İl teşkilatı değil 7 tane ilçemizin de kurulması lazım. Onların da görevlendirilmesi gerekiyor. Şuanda İl teşkilatı haricinde herhangi bir ilçede görev verilmedi. Arkadaşlarımız ilçe teşkilatlarının görevlendirilmeleriyle ilgili alanda çalışıyor” dedi.

“İSTİŞARELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

İlçe teşkilatları için çalışmaların Gazipaşa’dan başladığını bildiren Sağır, “Gazipaşa ve Gündoğmuş’tan bu tarafa doğru devam edecek. Tahminen 1 hafta içerisinde 7 ilçede çalışmalarımızı tamamlarız. Biz buradan oturup da Gazipaşa’da bir ilçe başkanı görevlendirmek yerine istişareler gerçekleştiriyoruz. Oradaki insanları dinleyerek, onların taleplerini dikkate alarak değerlendirme yapıyoruz. Mesela Manavgat’a sosyal demokrat bir ilçe başkanı tayin etme seçeneğimiz olabilir. Tabandan gelen taleplere bakıyoruz. Her bölgenin kendine has dinamikleri var. İYİ Parti ideolojik tabanlı bir parti değil, realite tabanlı bir parti. Ülkenin içinde bulunduğu reel sorunlara çözüm üretmek için ortaya çıkmış bir siyasi hareket. Reel sorunlara çözüm üretecekseniz reel sıkıntıları tespit etmeniz lazım. Böyle bir teşkilatlanma içerisindeyiz. Aceleyle hata yapmak yerine sağlıklı bir yapı oluşturma mantığındayız. Antalya merkezde teşkilatlanmayı yaparken merkez sağın bütün kanaat önderlerinin neredeyse tamamına yakınına ulaştım. Kendilerinden fikir ve yönetimlerde görev almalarını uygun gördükleri isimlerin listelerini aldım. Bunun benzerini ilçelerde de yapacağız. Bu biraz vakit alacak” diye konuştu.  

sam_9092.jpg

“ARAMIZDA HİÇBİR SORUN YOK”

Geçmişte kendisi gibi MHP İl Başkanlığı yapan deneyimli siyasetçi Ali Adnan Kaya’nın da İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı görevi beklentisi içerisinde olduğunu hatırlatarak bir kırgınlık yaşanıp yaşanmadığını sorduğumuz Sağır, şunları söyledi:

“İnsanoğlu nefisten yaratılmıştır. Her birimizde nefis var. Bu nefisle kırgınlığı, üzgünlüğü olmuş olabilir. Bunları anlayışla karşılamak lazım. Beklentileri yüksek olan insanların beklentisi gerçekleşmeyince hayal kırıklığı yaşar. Bu insanca bir duygudur ama aramızda hiçbir sorun yok. Adnan beyin İYİ Parti’nin mantığıyla bir sorunu olmadığına inanıyorum.”

“BAŞKANLIĞA TALİP OLAN BİRİSİNE YÖNETİMDE GÖREV AL DENİLMEZ”

İl Başkanlığı düşünen Kaya’ya ‘Yönetimde görev al’ demenin yanlış olacağı için teklifte bulunmadığını belirten Sağır, “İl Başkanlığını düşünen birisine yönetimde görev al denilmez. Başkanlığa talip olan, bunun da hakkı olduğunu düşünen bir insan teşkilatta görev almaz. İl Başkanlığı benim de Ali Adnan Kaya’nın da yapmadığı bir şey değil. Bu bir yük. Bu yükü size yüklemediler diye kırılmak çok doğru gelmiyor bana” ifadelerini kullandı.

“İLK ARADIĞIM KİŞİ ALİ ADNAN KAYA’DIR”

Kurucu başkanlık görevi kendisine bildirildiğinde ilk aradığı kişinin Ali Adnan Kaya olduğunu bildiren Sağır, “Bana görev tevdi edildiğinde ilk aradığım kişi Ali Adnan Kaya’dır. ‘Kardeşimsin, aynı dava için mücadele ediyoruz. Başımızın üzerinde yerin var. Önümüzdeki süreçte beraber yürüyeceğiz’ dedim. Bunu da laf olsun diye söylemedim. İnanarak söyledim” dedi.

“KURULUŞ TAMAMLANDIKTAN SONRA KONGRELER YAPILACAK”

Kuruluş tamamlandıktan sonra kongrelerin yapılacağına işaret eden Sağır, “Kuruluş aşamasında bana yetki verildi ve teşkilat kuruyorum ama bu teşkilatlar üye kayıtlarından sonra kongrelerini yapacak. Eğer kendinize siyasi bir hedef koyduysanız parti tabanına, üyelere kendinizi sevdireceksiniz ve kongrelerde sonuç alacaksınız” ifadelerini kullandı.

KAYA: “BİR SIKINTI YOK”

Nizamettin Sağır kurucu başkan olarak atandıktan sonra herhangi bir kırgınlık yaşamadığını belirten Ali Adnan Kaya ise, “Biz Nizamettin beyle görüştük. Herhangi bir sıkıntı yok. Yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“İL BAŞKANLIĞININ ÜZERİNDE BİR GÖREV OLURSA DEĞERLENDİRİRİM”

İl Başkanlığının üzerinde bir görev olursa değerlendirebileceğini ifade eden Kaya, “İl Başkanlığının üzerinde bir görev olursa o değerlendirilir. Sürece kalmış bir şey. Şuanda ne görev verilir, ne olacak bilemiyoruz ama siyasete devam ediyoruz” diye konuştu.

“PARTİYE TEVECCÜH VAR”

İYİ Parti’ye bir teveccüh olduğunun görüldüğünü dile getiren Kaya, “Partiye bir ilgi ve teveccüh var. Bunun oya yansıması noktasında net bir şey söyleme şansım yok. İnsanlar bekliyor. Bu beklentinin sebebi parti programı, milletvekili adayları. Bunlar zamanla olgunlaşarak netleşecek şeyler. Program düzgün yapılır, milletin isteği, arzusu doğrultusunda güzel şeyler sunulursa, iyi ve doğru adaylar sahaya sürülürse karşılığı alınır. O karşılığı alabilecek bir görüntü var şuanda. Genel Merkez’in ve il teşkilatlarının yapmış olduğu politikalara göre bu değişecektir” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ 

Bu haber toplam 12755 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim