Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Artık bahane yok!

13 Temmuz 2018 Cuma 02:05
 Ülke olarak zor bir zamanı geride bıraktık. 24 Haziran seçimlerinde milletimiz bir seçim yaptı ve sistem değişikliğine gittik. Bu sistem olur mu, olmaz mı tartışmalarını geride bırakmamız, geleceğe odaklanmamız gerekiyor.  Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni sistemdeki ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabinesini açıkladı. Yeni kabineye baktığımızda oldukça köklü değişiklikler gördük. Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gibi kilit isimler tecrübeli isimlere bırakılmış. 
Yeni sistemin ilk ve yeni bakanları da dikkat çekiyor. 
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanlığına Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan olurken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olarak belirlendi…
Yeni sistemin ilk kabinesi iş dünyasında da olumlu karşılandı. Özellikle ekonominin dümenine Berat Albayrak’ın geçmesi, diğer kilit bakanlıklara da sektörün önemli isimlerinin getirilmesinin toplumda bir beklentisi var.  Bütün bakanlıkları yeni dönemde zorlu süreç bekliyor.  Dolar 4 lira bandından aşağı indirilecek mi, ülkenin gerekli olan sıcak para akışı sağlanacak mı, enflasyon yine eskisi gibi tek haneye düşecek mi, süreç aşılana kadar toplumun üzerine yeni bir vergi yükü getirilecek mi bunu zamanla anlayıp göreceğiz. 
Umarım ekonomik istikrar bu ülkeye tekrar gelir, vatandaşın üzerindeki vergi yükü biraz olsun azaltılır.  Ben açıkçası Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilen Ziya Selçuk’tan umutluyum. Çünkü Ziya Selçuk’un eğitime ilişkin sosyal medyada önemli ve akılda kalıcı tespitleri var. Eğitimin hangi koşulda olması gerektiğini iyi bilen, kendini bu yönde yetiştirmeyi başarmış bir bakan.  Bugüne kadar değişen Milli Eğitim Bakanlarının sayısını hatırlamıyorum. Her biri göreve geldiğinde yeni bir uygulamaya imza attı. Öğrenciler, aileler eğitim gelecekleri konusunda hem karamsar hem de umutsuzlar. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan çok önemli ve başarılı projeler bekliyorum. Son günlerde artan çocuk taciz ve istismarlarına karşı kalıcı ve etkili bir çözüm bulmalı. Hem konunun uzmanlarıyla hem de STK’larla sıkı diyalog kurup toplumun kanayan sorunlarına karşı projeler geliştirmeli, bu projeleri hayatımıza sokmalı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bunu ne kadar başarabilir bilmiyorum ama enerjide artan maliyeti en aza indirebilecek çalışmalar yapmalı. Elektriğin özelleşmesiyle vatandaş yüklü miktarda enerji bedeli ödüyor. Bu bedeli ödemekle kalmıyor, kaçak elektrik kullananların faturasını da ödemek zorunda kalıyor. Yeni sistemin yeni bakanından özellikle elektrik faturalarına karşı bir atraksiyon geliştirmesini bekliyoruz. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, turizm sektörünün tanıdığı bir isim getirildi. Mehmet Ersoy. Mehmet Ersoy, sektörde markalar yaratmış biri. Özel sektördeki başarısını kuşkusuz bakanlığına da yansıtacaktır ama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan sanata ve sanatçıya da katkı koymasını bekliyorum. Özellikle telif yasası konusunda güzel bir çalışmanın içerisine girer, sanatçıların üretimini desteklerse efsane olur. 
Bir beklentim de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan….
Özellikle teknolojinin hızla ilerlediği bir dünyada, bizim en önemli ihtiyacımız, yerli ve milli yazılımlardır. Avrupa’ya ve gelişmiş diğer ülkelere olan bağımlılığımızın azaltılması için mutlaka yerli ve milli yazılımları hayatımızın içerisine yerleştirmeliyiz.  Özellikle hem akıllı telefonlarda hem de masaüstü bilgisayarlarda yerli ve milli bir yazılıma ihtiyaç var.  Umarım,  yeni bakanımız bu ihtiyaçları gerçeğe dönüştürür ve teknoloji bağımlığından bizi biraz olsun kurtarır. 
Yeni dönem umarım hem ülkemiz hem de milletimiz için hayırlı olur. Artık bahane yok. Sığınacak liman yok. Tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışmak…
 
 
 
Bu yazı toplam 2360 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim