Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2503.102
    %0.77
  • Dolar
    32.5844
    %0.30
  • Euro
    34.5241
    %0.86

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

“Aşkı Saldık Gönüllere”

30 Temmuz 2019 Salı 08:07
 Saz çalmak, daha doğrusu gönül nağmelerini sazın tellerine ahenkle dökebilmek, söz yazmak, atışma yapmak, şiir yazmak gibi yeteneklerin hepsini bir arada bulundurmak, herkesin aynı anda sahip olamadığı çok özel yetenekler ister. 
 
Nazlı ve ılık meltemlerin gönül teline büyük bir ustalıkla dokunur, Hak’tan aldıklarını usta bir ressam gibi gönüllere resmederler. Hakk’ı ve hakikati özlere usta bir nakkaş gibi işlerler.  Anadolu’nun bağrında yetişen kekik kokularını, kuzu melemelerini, köy yoğurduğunun eşsiz lezzetini şiirleriyle hasretini çekenlere ikram ederler.
 
Çiçek kokan, aşk kokan, vatan kokan, millet kokan, bayrak kokan;  Allah ve Peygamber aşkıyla yoğrulmuş ezgileri, bir yanardağın püskürmesi gibi, bir anda sözüyle ve sazıyla gök
Kubbeye haykırırlar! Hakk’a âşık, Hakk’ın yeryüzündeki kelamıdırlar…
 
Yunuslar, Karacaoğlanlar, Pir Sultanlar, Reyhanîler, Çobanoğlu, Mevlüt İhsaniler, Mahzuniler, Neşet Ertaşlar, Âşık Veyseller ve burada isimlerini sayarak bitiremeyeceğimiz nice halk ozanı âşıklar geldi geçti; bu Türk hamuruyla yoğrulmuş Anadolu topraklarından…
 
Hepsi de gönlümüze ayrı bir güzellik bırakıp, efsane oldular…
 Hilmi Şahballı da, gönül dünyamızın perdelerine dokunan efsane ozanlarımızdandır. Duygu ve düşüncelerini, sevgilerini, aşklarını, özlemlerini, gam ve kederlerini, dileklerini, vatan ve millet sevdasını; Allah ve Peygamber sevgisini sazının tellerine usta bir ressam gibi resmeder, gönüllere de
Usta bir nakkaş gibi işler.
 
whatsapp-image-2019-06-29-at-16.27.26.jpeg
“Bulutlar ağlamazsa, ağaçlar nasıl gülsün” diyerek, daima Hakk’ın rahmetine vurgu yapan Üstat Hilmi Şahballı’nın şiir kitabı, önümüzdeki hafta kitapçılarda olacak.  Şahballı,  sazının tellerine ince ince işlediği şiirlerini, ‘Aşkı Saldık Gönüllere’ adlı kitabında bir araya getirdi.  Tabi kitabın editörlüğünü ben yaptığım için, tüm şiirlerini tekrar tekrar okuma fırsatı buldum. Kitapta üstadın dillere pelesenk olan şiirlerinin yanı sıra, yakın zamanda yazdığı şiirler de var.  
 
Hepsi anlam, hepsi duygu yüklü şiirler. 
Üstad, şiir kitabında şu günlerde unuttuğumuz ne kadar değer varsa bize hatırlatıyor. Aşkı, sevgiyi, iyiliği, yardımseverliği kısacası gönül erliğinin tarifini yapıyor. 
 
AZ Kitap ve Yayınevi’nden çıkacak kitap, çok yakında tüm kitapçılarda ve internet sitelerinde satışa sunulacak.   Kitabın önsözünde iki önemli akademisyenimizin görüşleri de var.  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aydın ve Doç. Dr. Ali Galip Baltaoğlu’na güzel düşünceleri için ayrı ayrı teşekkür ederim. 
 
Hilmi Şahballı sevdiği sevmediği her şeye karşı tepkisini sazı ve sözü ile dile getiren efsane bir
Ozandır. Şiirleri dosta güven, düşmana korku salan kılıç erleri gibidir. Onun gibi bir ozanın aile fertleri arasında yer almak benim için büyük bir gurur. 
Yaşın ve ömrüm uzun olsun baba..
Dünya döndükçe, şiirlerin gök kubbenin semalarında yankılansın… 
Bu yazı toplam 2230 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim