Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2507.88
    %0.96
  • Dolar
    32.5754
    %0.09
  • Euro
    34.7621
    %0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASMO’dan Kartaloğlu’na tam destek
03 Eylül 2019 Salı 17:25

ASMO’dan Kartaloğlu’na tam destek

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, TÜRMOB Genel Başkanlığı’na aday olan Emre Kartaloğlu’na tam destek verdi. Antalya’da düzenlenen toplantıda Aydın, Muğla, Bodrum başkanlarıyla birlikte Denizli eski başkanı da desteğini açıkladı.

Türkiye Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği Grubu’ndan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkan adayı olan Emre Kartaloğlu, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı (ASMO) ziyaret etti. 12 - 13 Ekim tarihlerinde yapılacak olan seçimler nedeniyle şimdiye kadar 20 oda ziyareti gerçekleştiren Kartaloğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Biz birlikte hareket ettiğimiz sürece aşamayacağımız sorun yok” şeklinde konuştu. Kartaloğlu’na ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar’ın yanı sıra toplantıya katılan Aydın, Muğla, Bodrum SMO başkanlarıyla birlikte Denizli SMO eski başkanı da desteğini açıkladı. Toplantıya, Antalyalı muhasebeci ve mali müşavirlerin yanı sıra Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Platformu Başkanı Yahya Arıkan da katıldı.

sam_9351.jpg

GRUBUN GENEL BAŞKAN ADAYI İLK DEFA ÖN SEÇİMLE BELİRLENDİ

Üst birlik olan TÜRMOB’un seçimli olağan genel kurulunun 12 – 13 Ekim tarihlerinde yapılacağını hatırlatan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Türkiye Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği Grubu genel başkan adayının ilk defa ön seçimle belirlendiğine dikkat çekti. Yapılan ön seçim sonucunda TÜRMOB Genel Saymanı da olan Emre Kartaloğlu’nun, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Platformu’nun genel başkan adayı olarak ortaya çıktığının altını çizen Çavdar, Kartaloğlu’na desteğini açıklayarak başarı diledi.

sam_9353.jpg

“BİRİNCİ NEDEN MESLEK, İKİNCİSİ ÜLKE”

Antalya’nın meslek mücadelesinde özel bir yeri olduğunu belirten Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Platformu Başkanı Yahya Arıkan ise, Antalya’nın kendilerine ayrı bir güç verdiğini kaydetti. Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği Grubu’nun kuruluş dönemini anlatan Arıkan, 1990 yılının Ocak ayından Haziran ayına kadar tüm Türkiye’de odaların kurulduğunu kaydederek, “20 Eylül 1990 tarihinde TÜRMOB’un birinci olağan genel kurulu yapıldı. Bu seçimlere ilk defa biz Çağdaş Demokratlar Grubu olarak girdik. 1990 – 1992 yılları arasında Türkiye’deki odaların ve örgüt liderlerinin birbirlerini tanımaması nedeniyle erken seçimlerin tartışıldığı, kaosun olduğu bir dönemi yaşadık. 1992 yılında Çağdaş Demokratlar açık ara farkla Mustafa Özyürek’in başkanlığında bir yönetim oluşturarak uzunca yıllar bizleri temsil etti. Grubun oluşumunun iki nedeni var. Birinci nedeni meslek, ikinci nedeni ülke. Cumhuriyetin temel değerleri, insan hakları, laiklik gibi kavramlar” dedi.

 

NİSPİ SEÇİM SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Odaların seçim sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Arıkan, “Hiçbir meslek örgütünde olmayan bir seçim sistemini bize getirdiler. Böl, yönet politikası. Nispi temsil sistemi. Nispi temsille ilgili acı tablo; dün birlikte yola çıktığımız insanlarla sürekli bölünmeye müsait olmamız. Üretimin engellendiği, yönetimlerde kaosların olması. Örneğin, Erzurum Odası Mayıs ayında genel kurul yaptı hâlâ görev dağılımını yapamadılar” diye konuştu.

 

“İYİ BİR ORKESTRA ŞEFİ OLACAĞINA İNANIYORUM”

Şölen havasında, kendilerine yakışır bir ön seçim gerçekleştirdiklerini kaydeden Arıkan, Emre Kartaloğlu’na destek istedi. Kartaloğlu’ndan ekibini ve odaları yanına alarak iyi bir orkestra şefliği yapmasını beklediklerini kaydeden Arıkan, tarihe iz bırakacak şekilde önderdik etmesi gerektiğinin altını çizdi. Kartaloğlu’nun iyi bir orkestra şefi olacağına inandığını vurgulayan Arıkan, gençliği ve tecrübesiyle meslek mücadelesinde yeni bir sayfa açacağını söyledi.

 

“BİRLİKTE OLDUĞUMUZ SÜRECE ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUNUMUZ YOK”

2016 yılından beridir Genel Saymanlık yaptığı TÜRMOB’a Genel Başkan adayı olan Emre Kartaloğlu ise, mesleğin sorunlarına değinerek, seçilmesi halinde gerçekleştireceği çalışmaları anlattı. Temsil görevini daha iyi yerine getirebileceği inancıyla başkanlık için yola çıktığını belirten Kartaloğlu, “Biz birlikte olabildiğimiz sürece çözemeyeceğimiz, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Son 3 yılda bize ilettiğiniz sorunları elbette ki çözdüklerimiz de çözemediklerimiz de oldu ama sorunlarla ciddi şekilde ilgilendik. Bizim sorunumuzla ilgilenilmedi, görmezden gelindi denilemez” diye konuştu.

sam_9352.jpg

“MESLEK MENSUPLARIMIZI RAHAT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Meslek sorunlarını değişken ve kronikleşmiş olarak ikiye ayıran Kartaloğlu, “2 yıl önce defter beyan sorunu diye bir şey yoktu. Bu sorunu yaşadık ve çözdük. 7 ay önce poşet beyannamesi diye bir sorunumuz yoktu. Bugün itibariyle nispeten rutine bindi. Yarın belki başka bir sorunla karşılaşabiliriz. Bunlarla uğraşarak meslek mensuplarımızı rahat ettirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HAZİNE’NİN KASASINA 15 MİLYAR LİRA GİRMESİNİ SAĞLADIK”

Kronik sorunlara da değinen Kartaloğlu, şunları dile getirdi:

“Biz ayın 26’sında Katma Değer Vergisi ve Muhtasar Beyannamelerini verdik. O gün tahakkuk fişlerini mükelleflere gönderdik ve ödemelerini sağladık. Bazen rakamlar bile bizim açımızdan bir şey ifade etmiyor ama biz 26 Temmuz’da Hazine’nin kasasına yaklaşık 15 milyar lira para girmesini sağladık. Bu çok önemli bir işlev. Biz onu yapmasaydık belki emekli maaşları, sigorta primleri, ilaç paraları ödenemeyecekti. Bizim temel işlevimiz defter tutmak ve beyanname göndermek. Bunun dışında onlarca çok önemli işlevimiz var. Beyan süresini 26’ya 26 yaptık. Birlik ve beraberlik olmadığı için bununla ilgili çok uğraştık. Yine cirosu 17 milyon liranın üzerindeki işletmeler mali müşavirle çalışmak zorunda değildir. Bunlara kendilerine beyanname gönderme şifresi verilebilir. Pastayı büyütme anlamında biz bunu da yetkililere anlattık” dedi.

 

“ODA BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI DÜZENLEYECEĞİZ”

Nispi temsilin 2008’de ortaya çıktığına işaret ederek çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kartaloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“2008 öncesi ile sonrası arasında odaların üretimine bakın dağlar kadar fark var arada. Bunun sebebi nispi temsil ve çözülmesi gereken öncelikli sorunlardan. Bunu birlikte çözebiliriz. Bunun zamanında gelmesini isteyenler bile bugün pişman durumdalar. Nispi temsili veya sorunlarımızı çözebilmek adına oda başkanları çalıştayı düzenleyeceğiz. Bir sorunu ele alarak gerekiyorsa 2-3 gün bir odaya kapanıp çözülünceye kadar oradan çıkmayacağız. Orada 85 odanın ve TÜRMOB Yönetim kurulunun tek vücut olduğu bir karara ulaşacağız. Oradan çıkacak karar hepimizin kararı olacak. 2022 yılına kadar sorunları beraber masaya yatıracak, hep birlikte çözeceğiz. Birlikte yönetebilmek adına delege toplantıları ve çalıştayları yapacağız.”

 

“MÜCBİR SEBEP ÇÖZÜLÜYOR”

Kronik sorunlarından olan mücbir sebep sorununun da çözülme aşamasında olduğunu belirten Kartaloğlu, şuanda konuyla ilgili mevzuatın yazıldığını bildirdi. Haksız rekabet ve tahsilat sorunlarının çözümü için de çalışmalar gerçekleştireceğini kaydeden Kartaloğlu, hizmet kalitesini artıracaklarını, sürekli eğitimler düzenleyerek kaynaşmayı sağlayacaklarını söyledi. Ücret tarifesiyle ilgili de çalışma yapacaklarını ifade eden Kartaloğlu, zaman kriterini de dikkate alan modern bir ücret tarifesinin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Hayata geçirecekleri e-Birlik ve TÜRMOB Kart ile ilgili de bilgi veren Kartaloğlu, meslek mensuplarının faydalanacağı avantajlardan bahsetti. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_9350.jpg

Bu haber toplam 3192 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim