Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.519
    %0.10
  • Dolar
    32.3303
    %0.09
  • Euro
    35.1933
    %-0.01

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Atatürk ve yobazlar!

15 Ağustos 2017 Salı 00:05

Son dönemlerde sanki bir yerlerden talimat almışlarcasına, Atatürk büstüne saldırmaya başladılar. Atatürk büstüne ellerinde çekiç ya da başka bir şeyle gelenlerin tiplerine bir bakın, hepsi aynı fabrikasyonun ürünleri. Davranış psikolojileri bozuk, aile bütünlükleri yok. Bıraktıkları sakallarla cenneti garantilediklerini sanıyor zavallılar. Dua oku desen, okuyamaz. Düşün desen, beyin zaten yok! Bütün yokluklar içinde var olmaya çalışan zavallıların sıradan eylemleri bize bir gerçeği haykırıyor.

1919'da bu ülkenin kaderini değiştiren, emperyalist devletlere haddini bildiren, Gazi Mustafa Kemal Atatürk; artık toplumda her gün biraz daha anlaşılıyor. Yaptıkları, icraatları, ülkeyi getirdiği nokta, size garip gelecek ama bence bu zavallıların basit eylemleri sayesinde görülüyor.

Önceden öyle miydi?

 Hayır!

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine getirmek için insan üstü bir çaba gösteren Atatürk'ü bu millet hiç zaman anlamadı. Sadece anlamış gibi yaptı. Bu ülkede Atatürk'ü kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyenler, O'nun mirasına ihanet ettiler. Bugün bile bu hataya düşenleri görüyoruz.  Atatürk'ün eylemleri ve düşünceleri sadece bir ideolojiden ibaret görüldü. O'nun topluma ve dine bakışı, gerçekçi felsefesi hep bir kesim tarafından, farklı mantalite ile sahiplenildi.  Atatürk'ün topluma ait olduğu gerçeğini kabullenmek işlerine gelmedi.   Atatürk öylesine büyük bir lider ki, onun gelecek ile söyledikleri, bugün bile geçerliliğini koruyor.  Biz O'nu sadece ideolojiden ibaret görürken, dünya onun felsefesi üzerinden çok strateji geliştirdi. Bugün Atatürk gibi bir liderin Türkiye'de var olması, dünyayı ve Avrupa'yı titreten bir durum...

 Kan ile beslenen emperyalist devletler rahat olabilir; bu mevcut koşullar da böylesine bir durum hiç bir zaman gerçekleşmeyecek.

 Bir yerden talimat almışçasına, fütursuzca heykele saldıran nerede bir yobaz görsem, aklıma dünün Atatürkçüleri geliyor. Onların bu ülkeye ve bu ülke insanlarına yaptığı ihanetlerdir bugünün yobazlarını türeten. Geçmişin sözde Atatürkçüleri, ilericiliği ve çağdaşçılığı yayamadılar. Tarihi ve tarih bilincini bu ülkenin çocuklarına aşılayamadılar. Türk dilinin enfes düzenini, yabancı kelimelerle tamamlamayı çağdaşlık olarak gördüler.  Oysa  Atatürk, bir liderden çok daha öte bir şeydi. Bu ülkeye bıraktıkları miras, ne iki, ne de bin cümle ile anlatılabilirdi.

Atatürk'ün gerçek kişiliği, insanlığı ve doğallığı TRT'nin arşivlerinde saklanmasaydı,  Atatürk döneminde atılan her yeniliğin ve çağdaşlığın devamı getirilebilseydi, bugün bu durumda olmazdık.

 

 

Bu yazı toplam 1225 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim