Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2238.645
    %-0.25
  • Dolar
    32.3358
    %0.08
  • Euro
    35.0932
    %-0.32

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Atatürk’ün öldüğü gün ölümsüzleştiği gündür

11 Kasım 2019 Pazartesi 00:35
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Aslı’da nesli ’de Türk’tür. Ama bana soracak olursanız, Türk olduğu kadar, Laz’dır, Çerkez’dir, Boşnak’tır, Kürt’tür. Hatta Arap’tır, Yunan’dır,  Velhasıl “kimsesizlerin kimsesidir” o herkestir. Atatürk’ün hayatın da din, dil, ırk, renk yoktur. Sadece ve sadece insan vardır.
 
Atatürk, Sömürülen, Ezilen, yok sayılan, kul edinilen, ötekileştirilenlerin toplumların sönmeyen umut ışığıdır. Atatürk hürriyetin, özgürlüğün, bağımsızlığın meşalesidir. Atatürk Dünya’nın doğal dahi lideridir. Mazlum milletlerin kaderidir, şansıdır. Atatürk tüm çağların, gelecek nesillerin aydınlık yüzüdür.
 
Atatürk’ün fikirleri, ön görüleri, siyasi tüm görüşleri dün olduğu gibi bugün ve yarınlara ışık tutmaya devam edecektir. Atatürk, gelmiş geçmiş zaman içinde, askeri dehası, siyasi kudretti tarihin karanlık tünelinden aydınlık yolun sonunu gören ender liderlerden biridir.
 
Ülkesi dört bir taraft an işgal edilmiş, tersaneler kapatılmış, askeri dağıtılmış, gırtlağa kadar borç içinde kalmışken, üstün zekâsıyla yoktan var eden, yeniden bir devlet inşa eden benzeri ve örneği olan kaç lider var ki? Atatürk’ün söylemiş olduğu “Ne mutlu Türk’üm diyene” yerine ne mutlu Türk olana dememiş olmasının altında yatan çok ince bir zekâ ürünüdür.  Yani diyor ki: “ Ne mutlu Türküm diyene” demeyene sözü yok anlamındadır.
 
Atatürk; Din, dil, renk ayrımı yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, ‘tek bayrak, altında toplanan her birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır’ demek istiyor. “Türk ve Müslüman olduğunu” inkâr etmeyen ama Türk milliyetçiliğini kafa taşçılığa, Müslüman dinini de siyasete alet etmeden yobaz ve gericiliğe indirgemeyen dünyada kaç lider var ki? Çağdaş demokratik laik bir hukuk devleti kuran ulu önder Gazi Mustafa Kemal’i sevmemek için insanın Ortaçağ anlayışına sahip, gerici yobaz olması gerekir.
 
Atatürk yaşayan bir efsanedir. Ama ve lakin göreceksiniz ve bana hak vereceksiniz. 
Diyanet Atatürk’ü ve 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi 10 Kasım da yine anmayacak veya anmamak için birilerden emir olmaya devam edecek gibi! ‘Atatürk’ün Hakkın rahmetine yürüdüğü gün Ölümsüzleştiği gündür.)
 
Ulu Önder Atatürk’ü her 10 Kasım 9’u 5 geçe andıkça, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın gururunu ve onurunu yaşamak her vatandaş için ayrı bir mutluluk ve ayrı bir ayrıcalıktır.
Bu yazı toplam 2518 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim