Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATAV, Myra- Andriake kazı çalışma grubunu ziyaret etti
19 Temmuz 2018 Perşembe 13:18

ATAV, Myra- Andriake kazı çalışma grubunu ziyaret etti

ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV), Perge Yılı kapsamında Perge Antik Kenti için yoğun tanıtım faaliyetlerinde bulunurken, Antalya'daki diğer tarihi yerlerin...

ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV), Perge Yılı kapsamında Perge Antik Kenti için yoğun tanıtım faaliyetlerinde bulunurken, Antalya'daki diğer tarihi yerlerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Demre ilçeside devam eden Myra- Andriake kazı çalışma grubunu ziyaret etti. Gül Ege, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik rehberliğinde Myra antik kentinin liman şehri olan Andriake'de, Roma Dönemine ait granarium (tahıl deposu) yapısı Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi.

Prof. Dr. Nevzat Çevik, Likya uygarlıklarını konu alan ilk müze olması bakımından önem taşıyan Likya Uygarlıkları Müzesi'nin, Likyalıların günlük ticari ve sosyal hayatı hakkında bilgi verdiğini kaydetti. Dış mekanda yapılan kruvaziyer liman ve tahıl deposuna yük getiren antik geminin sergilendiği alanın da müze kadar ilgi gördüğünü anlatan Prof. Dr. Çevik, müzenin Demre- Kekova bölgesi için yeni bir turizm çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

Kazı çalışmalarında Likya bölgesinin en eski sinagoglarından birinin ortaya çıktığını hatırlatan Prof. Dr. Nevzat Çevik, ilk ve tek keşfedilen sinagog olduğuna vurgu yaparak, sinagogun MS 6'ncı yüzyıla ait olduğunun bilgisini verdi. Prof. Dr. Çevik, sinagogla birlikte bulunan üç yazıttan birinin müzede sergilendiğini dile getirdi.

Yeliz Gül Ege ise "Bölgemiz için oldukça yüksek değere sahip olan ve geçmişten günümüze deniz ticaretinin yapıldığı Likya yolu, bölgemizin yüz akı konumunda. Yıllardır devam eden kazılar, bölgenin ne denli önemli olduğunu kanıtlar halde. ATAV olarak kentin tanıtımına bir nebze de olsa katkı vermek amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik. Likya bölgesi hakkında bizleri aydınlatan, bölgenin yeniden canlanmasını sağlayan Prof. Dr. Nevzat Çevik'e ve ekibine teşekkür ederiz" dedi.

ATAV Başkanı Gül Ege, ziyaretin ardından Myra- Andriake Kazı Çalışma Grubu ekibine üzerinde Likya yolunun haritasının yer aldığı tişörtleri ve Antalya logolu şapkaları dağıttı.

FOTOĞRAFLI

ATAV, Myra- Andriake kazı çalışma grubunu ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 771 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim