Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.118
    %0.75
  • Dolar
    32.3373
    %0.19
  • Euro
    34.9482
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Atlar çiftçilere hibe edilecek
13 Haziran 2019 Perşembe 09:45

Atlar çiftçilere hibe edilecek

10 Haziran’da Antalya genelinde kaldırılan faytonların atları için karar Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclisinden çıktı. Karara göre atlar kırsal kalkınmada kullanılması amacıyla çiftçilere hibe edilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclisi toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 96 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Antalya'da 10 Haziran'da kaldırılan faytonculukta kullanılan 40 atın durumu için de karar alındı.

“20 FAYTONCUNUN İSTİHDAMI KABUL EDİLDİ”

CHP grubunun teklifi ile faytonculukta kullanılan 40 atın kırsal kalkınmada kullanılması amacıyla çiftçilere hibe edilmesi meclisteki tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Kararda; 20 kişiden oluşan faytoncuların istihdam edilmesi, bir faytona düşen 2 at başına 15 bin lira ve fayton arabalarına da 5 bin lira ödenmesi hükme bağlandı.

 “BELEDİYEYİ KAZANDIKTAN SONRA SÖZLERİNİZİ UNUTMAMANIZI BEKLİYORUZ”

Gündem dışı konuşmalarda Böcek’e yönelik konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Nafiz Tanır; "Belediyeyi kazandıktan sonra sözlerinizi unutmamanızı bekliyoruz. Bazı çalışanların iş akitlerini sonlandırdığınızı, bazılarının ise yerlerinin değiştirildiğini gözlemlemekteyiz. Bu konuların gözden geçirilmesini istiyoruz. Eğer alınmış yanlış bir karar varsa bunun düzeltilmesini de bekliyoruz. Sivrisinekler ile ilgili sorun yaşandığı şikayetlerini alıyoruz. Geçmiş 5 yılda bu konu ile ilgili başarılı çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların devam edilmesini istiyoruz. Kadınlar Plajı uygulamasında döneminizde şezlong ve şemsiye ücreti alındığını, çevresindeki koruma bantlarının da kaldırıldığına yönelik duyumlar alıyoruz. Bu konu ile ilgili de açıklama bekliyoruz" şeklinde konuştu.

“KADINLAR PLAJI KAPATILMIYOR, GELİŞTİRİLİYOR”

Böcek döneminde Kadınlar Plajı'nda şezlong ve şemsiyenin ücretli hale getirilmesine yönelik soruya ANET Genel Müdürü olan CHP'li meclis üyesi Mesut Kocagöz cevap verdi. Kocagöz; “Her sezon öncesi plaja gölgelikler yapılıyor, ancak şiddetli rüzgarlarda bu gölgelikler zarar gördüğü için kamu malı rüzgarlarda heba oluyordu. Biz de gölgelik yerine şemsiye uygulamasını başlattık. Doğal olarak personel ihtiyacımız arttı. Söylenenin aksine Kadınlar Plajı kapatılmıyor, geliştiriliyor. Giriş ücretsiz olmaya devam edecek, şezlonglar da önceki dönem olduğu gibi yine 5 lira" ifadelerini kullandı.

“GÜNDOĞMUŞ EN GÜZEL İLÇELERDEN BİRİ”

Tanır'ın personelin başka ilçelere sürgün edildiğine yönelik sözlerine cevap veren Böcek, "Geçen yıl 2 Haziran'da o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel'e bizim arkadaşlar, personelin Gündoğmuş ilçesine neden gönderildiğini sordu. Türel de soruya 'Gündoğmuş Antalya'nın en güzel ilçelerden birisidir' demişti. Şimdi ben de aynı şeyi söylüyorum, Gündoğmuş en güzel ilçelerimizden biridir" diye konuştu.

“130 KİŞİ SİNEKLE MÜCADELE İÇİN İŞE BAŞLADI”

Tanır’ın, sivrisinekler ile ilgili şikayet aldıklarını yönündeki soruya da Böcek; “Türel döneminde Çevre Sağlığı Dairesi Başkanı olan İnanç Argun hala aynı yerde görevinin başında. Seçim zamanı sivrisinekle mücadele edecek çocukları dağlara taşlara seçim çalışması için gönderirseniz şimdi sivrisinek rahatsızlık yaratır. Şimdi 130 arkadaşım sinekle mücadele için işe başladı. Yapılması gereken her şeyi beraber yapacağız" dedi. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 4508 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim