Bugün 17 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2491.944
    %0.10
  • Dolar
    32.508
    %-0.08
  • Euro
    34.5643
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ato Heyetinden Bakan Muş’a “Hayırlı Olsun” Ziyareti
07 Mayıs 2021 Cuma 11:28

Ato Heyetinden Bakan Muş’a “Hayırlı Olsun” Ziyareti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Ticaret Bakanlığı görevine atanan Mehmet Muş'a "hayırlı olsun"...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Ticaret Bakanlığı görevine atanan Mehmet Muş'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Baran, ziyarette ticaret hayatının sağlıklı bir şekilde işlemesi için önerilerin yer aldığı raporu Bakan Muş'a sundu. Ticarette kullanılan ödeme araçlarına dikkati çeken Baran, "çek" gibi ödeme araçlarının güvenilirliğinin artırılmasına yönelik düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Bakan Muş'a Ankara Ticaret Odası'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Baran, pandemi süresi boyunca 67 Meslek Komitesi aracılığıyla sektörlerin durumunu yakından takip ettiklerini ve reel sektörün talep ve beklentileri ile çözüm önerilerini ilgili mercilere aktardıklarını kaydetti. Baran, "Korona virüsle mücadele sürecinde ticari hayatın nabzını 67 meslek komitemiz ve bu komitelerimize kayıtlı üyelerimiz aracılığıyla tuttuk" açıklamasını yaptı.

Kısa Çalışma Ödeneği'nin uygulama süresinin uzatılması konusunda hizmet sektörünün taleplerini ileten Baran, iş dünyasının gündeminde yer alan konular hakkında görüş ve önerilerini açıkladı. İstihdam üzerindeki vergi yükünün işveren üzerindeki ağırlığına dikkat çeken Baran, nitelikli işgücü ihtiyacından da bahsetti. Kamu desteklerinde esnaf-tüccar ayrımının ticari hayatın işleyişini zedelediğini aktaran Baran, "Hükümetimiz destek mekanizmalarını devreye alırken esnaf ve tüccar ayrımı yapmadan, ekonomiye katkı açısından değerlendirmelerinde fayda görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

ATO Başkanı Gürsel Baran'a ziyaretinde ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nuh Acar, Nihat Uysallı ve Adem Ali Yılmaz eşlik etti. Baran, Muş'a çeşitli hediyeler de takdim etti.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1084 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim