Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.892
    %0.74
  • Dolar
    32.355
    %0.07
  • Euro
    34.922
    %-0.33

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

ATSO seçimi ve adaylar…

16 Eylül 2017 Cumartesi 01:02

 

            7 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşecek olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde adaylar adaylıklarını duyurmaya başladılar.

            Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, Kışlahan Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile ATSO Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

            Aslında Ali Bahar’ın ATSO Başkanlığı’na aday olacağı aylar öncesinden kulislerde dillendiriliyordu.

            ATSO Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Bahar’ın 7 Ekim’deki seçimlerde ATSO Başkanlığı’na aday olması kuşkusuz ki heyecanlı ve çekişmeli bir seçimin oluşacağının işareti.

            OSB’deki tecrübesini, bilgi birikimini  ATSO’daki yönetim kurulu üyeliği görevi ile bütünleştirmeye hazırlanan Ali Bahar başkanlığa adaylığını açıklarken şu cümlesi dikkatimi çekti : “Öncelikle bilinmesi gereken şey şudur ki, ben şehrin adayıyım, Antalya’nın adayıyım. Antalya esnafının, çiftçinin, turizmcisinin, sanayicisinin, Antalya için dertlenenlerin, Antalya için söyleyecek sözü olanların, Antalya’mızın daha iyi koşullara sahip, daha yaşanır, daha zengin ve daha güçlü olabileceğine inanan herkesin, genç ve vizyoner Antalya’nın adayıyım.”

            Evet… Adaylık süreci öncesinde ve adaylık süreci boyunca hiçbir polemiğe girmeden, ATSO kurumunu yıpratmadan, 135 yıllık köklü tarihi olan ATSO’nun misyonunu gözönünde bulundurarak, sorumluluğunun bilinciyle, Antalya’nın ve Antalyalıların kazanmasını esas alarak ve duyarlı biçimde hareket edeceğinin altını çizen Ali Bahar, basın mensubu arkadaşlarımın tüm sorularına içtenlikle yanıt verdi.

            Sorulan soruların ağırlık noktası ATSO ve siyaset üzerineydi. ATSO’nun geçmiş seçimlerde ve görev aşamalarında siyaset tartışmalarının içinde olduğuna yönelik tespitlere ve bu konu ile ilgili sorulara Ali Bahar, tüm sorunları diyalog yoluyla çözeceklerini, titiz, duyarlı ve hassas davranacaklarını, ekip çalışmalarını esas alacaklarını, Antalya’nın menfaatlerini gözeterek hareket edeceklerini, siyasi tartışmaların asla içinde olmayacaklarını vurguladı.

            Bildiğiniz üzere ATSO seçimleri gerçekten çok zorlu bir süreci kapsıyor.

            Belirlenen stratejiler ve öngörülemeyen hamleler seçimlerin seyrini ve kaderini bir anda değiştiriyor.

            Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmak, stratejiyi iyi kurgulamak gerekiyor.

            Mevcut başkan Davut Çetin oldukça başarılı bir yönetim modeli sergiliyor. Diğer aday olacak isimler de uzlaşmayı ön plana çıkarıyor.

            303 kişiden oluşan 49 komitesiyle, 127 meclis üyesiyle, 40 binin üzerinde mevcudu olan, kadın ve genç girişimcileriyle, Türkiye’nin dördüncü büyük ticaret ve sanayi odası olan ATSO’da seçim maratonu başladı.

            Çok zorlu ve heyecanlı bir seçim yarışı bizleri bekliyor…

            Dileğim ve beklentim kazanan Antalya olsun.

            

Bu yazı toplam 834 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim