Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.529
    %0.81
  • Dolar
    32.3782
    %0.14
  • Euro
    35.0031
    %-0.10

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

ATSO ve akşam ticareti…

03 Ekim 2019 Perşembe 00:34

 

            Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’le birlikte Van’a gerçekleştirilen ziyarette Antalya’nın mevcut sorunlarına dair söyleşilerimiz oldu.

            Pratik çözümler odaklı yaklaşımıyla ATSO Başkanı Davut Çetin’in kronikleşmiş sorunlara bakış açısını önemsiyorum.

            Somut kavramlara dayalı bakış tarzı ile Antalya’nın bir türlü ‘’gelişemeyen’’ akşam ticareti hakkında kısa söyleşimiz oldu.

            ATSO; turizm, tarım ve ticaret denklemini kültürel ve sanatsal etkinliklerle pekiştirerek kısa ve uzun soluklu projelerle özellikle akşam saatlerinde dolu ve canlı caddelerin ön plana çıktığı bir şehir hedefini ortaya koymuş durumda.

Anımsayacağınız üzere, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından turistleri ve vatandaşları kent merkezine çekmek, akşam ticaretini canlandırmak ve şehir turizmini desteklemek için Eylül ayı boyunca düzenlenen ‘Sokakta Şenlik Var’ etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda muhteşem bir gala gösterisi ile sona erdi. Etkinliklerin son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda öğle saatlerinde başlayan program kapsamında animasyon gösterileri, araç boyama, bando ve konserlerin yanı sıra, kurulan dev akvaryumda deniz kızı ve su balesi gösterisi büyük ilgi çekti.

Bu noktadan hareketle amaçlarının kent merkezinde canlılık yaratmak olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalyalılar’ın ve turistlerin etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini ve esnaftan olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Antalyalılar ve kent merkezine inen misafirlerimiz sokak etkinliklerini çok sevdiler. Eylül ayı boyunca yaptığımız etkinliklerin kent ticaretine de olumlu etkisi olduğuna dair geri dönüşler alıyoruz. Düzenlediğimiz Sokak Şenliğine destek olan Antalya Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, katılan tüm üyelerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

            Bu yaklaşımda bile ATSO’nun kararlılığını görmek mümkün.

            Elbette akşam ticareti yaygınlaşırsa ‘’12 Ay Turizm’’ hedefi de yakalanmış olur.

            Aksi taktirde ‘’Antalya’da neden turist alış – verişe yönelmiyor; akşam ticareti neden yok?’’ sorularını kendi kendimize sorar, yanıtını da bir türlü veremeyiz.

            ATSO’nun daveti üzerine gazeteci arkadaşlarla gittiğim Van’da akşam ticaretinin çok iyi noktada olduğunu gözlemledim.

            Bu olağanüstü canlılığı ve hareketliliği görünce; ‘’Acaba Van’da da çok yıldızlı oteller olsaydı, yerli ve yabancı turistler yine böyle renkli görüntüler oluşturur muydu?’’ diye de kendime sormadan edemedim.

            ‘’Herşey Dahil’’ sistemini yeniden masaya yatırmak gerekiyor mu?

            Aslında Antalya’da turizmdeki temel sorunlarının çözümünde esnafın da artık elini taşın altına koyması şart!

            Herkes sorumluluk almalı.

            Antalya Valiliği ve ATSO’nun gayretleri dikkate değer. Bunun dışında tüm paydaşlar, STK’lar bu konuda ‘’güçbirliği’’ yapmalı.

            Hem de acilen…

Bu yazı toplam 865 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim