Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2281.224
    %0.24
  • Dolar
    32.3261
    %0.23
  • Euro
    35.049
    %-0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATSO'dan Ankara ziyaretleri
21 Nisan 2018 Cumartesi 12:13

ATSO'dan Ankara ziyaretleri

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) yeni yönetim kurulu üyeleri, Meclis Başkanlık divanı üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeleri,...

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) yeni yönetim kurulu üyeleri, Meclis Başkanlık divanı üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Ankara'da ziyaret etti.

ATSO heyeti ilk olarak Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret etti. Heyet, Bakan Çavuşoğlu ile Antalya ekonomisi, ATSO çalışmaları ve projeleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. ATSO'ya yeni dönemde başarı dileyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Sizleri tebrik ediyor ve bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Antalya'yı her anlamda daha ileriye taşımak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ATSO ile iyi bir diyalog ve işbirliği içerisinde olacağız" dedi.

BAŞKAN ÇETİN, BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NA 4.0'I ANLATTI

ATSO heyetini tanıtan ATSO Başkanı Davut Çetin ise yönetimin oluşturulmasında da Antalya'nın ekonomik dengelerini gözettiklerini belirtti. 2018-2020 döneminin ana temasını Antalya 4.0 olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Çetin, "Bu başlık altında turizm, tarım, sanayi, ticaret ve kentlilik başlıklarında yaşanan gelişmeleri ve Antalya'nın bu değişim çağında atması gereken adımları değerlendireceğiz. Bu hedef doğrultusunda Valimizin, Belediye Başkanlarımızın, milletvekillerimizin, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile bir lansman toplantısı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte bir rapor çıkarmak üzere çalışıyoruz. Çalışmalarımızın sonuçlarını Cumhuriyetimizin 95'inci yılı vesilesiyle Ekim 2018'de kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

TOBB BAŞKANI'NA ZİYARET

ATSO heyetin bir sonraki durağı ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. TOBB camiası seçimlerinin son derece demokratik süreçlerle gerçekleştiğini kaydeden Başkan Hisarcıklıoğlu, yeniden göreve seçilen Davut Çetin ve ekibini tebrik etti.

ATSO'nun Türkiye'nin en köklü Ticaret ve Sanayi Odalarından biri olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, Başkan Davut Çetin'i görevlendirme sürecinde özellikle gençlere ve kadınlara verdiği destekten dolayı tebrik etti. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Önceden olduğu gibi bundan böyle de Antalya için yapılacak her çalışmanın arkasındayız" dedi.

Başkan Davut Çetin de "Gayet demokratik bir seçim süreci geçirdik. Bugün yeni yönetim kurulumuz, meclis divanımız ve en genç 4 TOBB delegemiz ile buradayız. İnanıyorum ki bu ekip devir aldığı çıtayı sonraki dönemlere çok daha yukarıda devredecektir" dedi.

TOBB'DAN DESTEK TALEBİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, ATSO'nun taleplerini her zaman değerlendirdiğini ve desteklediğini ifade eden Başkan Çetin, "Antalya, Türkiye'nin turizm ve tarım başkenti. Bundan önceki birkaç yılda çok sıkıntılı dönemler geçirdik. O dönemlerde de TOBB'dan özellikle üyelerimizin finansal olarak desteklenmesi noktasında çok büyük destek aldık. Şükürler olsun ki bu sene turizmde yaşanan güzel gelişmeler bizlere moral oluyor. Ancak özellikle kent merkezindeki ticareti canlandırma ve finansal desteklerin sağlanması odaklı çalışmalarımıza hız vermemiz gerekiyor. Bu konularda sizin desteğiniz bizim için son derece önemli. Özellikle nefes kredisi için oluşturulacak fon konusunda TOBB'un desteğini bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

ATSO'dan Ankara ziyaretleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim