Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.1
    %0.48
  • Dolar
    32.5441
    %0.10
  • Euro
    34.7282
    %-0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AÜ Hastanesi'nin borçları, hazirana kadar ödenecek
25 Nisan 2018 Çarşamba 14:13

AÜ Hastanesi'nin borçları, hazirana kadar ödenecek

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, AÜ Hastanesi'nin Nisan ayına kadar son ödeme tarihi gelen tıbbi malzeme, sarf malzemesi ve ilaç...

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, AÜ Hastanesi'nin Nisan ayına kadar son ödeme tarihi gelen tıbbi malzeme, sarf malzemesi ve ilaç borçlarının, haziran ayına kadar Maliye Bakanlığı tarafından ödeneceğini ifade etti.

AÜ Hastanesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Erol Gürpınar, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Hastane Başmüdürü Prof. Dr. Mustafa Yıldıran açıklamalarda bulundu. Rektör Ünal, alacaklı firmaların tespit edilecek tarihe kadar gerekli evrakı hastane yönetimine getirmeleri halinde, hazırlanacak firma listeleri ve borç miktarlarına göre Maliye Bakanlığı tarafından ödeneceğini bildirdi.

Rektör Ünal, "31 Aralık 2017 tarihi itibariyle muhasebeleştirilmiş ve resmi gazetede yayımlandığı tarih olan 6 Nisan'a kadar son ödeme tarihi gelmiş olan tıbbi malzeme, sarf malzemesi ve ilaçlara ait borçların, Maliye Bakanlığımız tarafından ödenme kararı alınmıştır. Bizim üniversitemizde bu kapsama giren yaklaşık 200 milyonluk bir paraya tekabül ediyor. Bu şu anlama geliyor, Maliye Bakanlığımızın yapacağı bu ödeme sayesinde büyük oranda borçlarımızdan kurtulmuş oluyoruz" dedi.

HAZİRANA KADAR ÖDENECEK

Borçların haziran ayına kadar ödeneceğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Firmaların belli oranlarda iskonto yapması öngörülüyor. Daha önce alacağı için icra takibi başlatmışsa bundan vazgeçmesi gerekiyor ve bir sözleşme yapacağız. Yapılan sözleşmeye muhalefet edilmemesi gerekiyor. Bu aşamalardan sonra saymanlıklara paraları çıkartılacak. Biz de ilgili firmalara ödemelerimizi yapacağız. Aslında her ne kadar üniversite hastanelerinin borçlu olduğu ifade edilse de biz şu ana kadar borçtan dolayı herhangi bir malzeme eksikliği ve buna bağlı hizmet aksaması, bir ameliyatın yapılamaması, bir tetkikin yapılamaması gibi durumla karşılaşılmadı. Yaşanan bu sıkıntı hastalarımıza yansıtılmadı. Bundan sonra çok daha rahat edeceğiz, hızımız artacak, tedarik sürecinde kolaylıklar yaşayacağız. Buradan medikal firmalarımıza da teşekkür ediyorum. Ne kadar borçlu olsak da şu ana kadar malzeme vermeme, ihalelere katılmama gibi bir durum söz konusu olmadı. Onlar da buranın bir devlet kurumu olduğunu bilmenin bilinciyle "ödenecektir" düşüncesiyle bugüne kadar bize yardımcı olmuşlardı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

AÜ Hastanesi'nin borçları, hazirana kadar ödenecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 867 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim