Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2508.517
    %0.98
  • Dolar
    32.5733
    %0.12
  • Euro
    34.7678
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayak sağlığı için deri şart
19 Haziran 2019 Çarşamba 16:54

Ayak sağlığı için deri şart

Yazın gelmesi ile birlikte yaşanılan en büyük problemlerden biri ayak terlemesi ve koku. Bu problemlerle başa çıkmanın yollarını işin uzmanı ayakkabıcı Mustafa Öztosun anlattı.

"DERİ AYAĞA NEFES ALDIRIYOR" 
Mustafa Öztosun yaptığı açıklamada, deri organik olduğu için ayakların sürekli nefes aldığını bu sayede ter ve  koku yapmadığını belirterek; ister yaz olsun ister kış her zaman deri tercih edilmeli. Çünkü deri nefes aldırıyor ayağa. Yaz aylarında özellikle sandalet daha sağlıklı olur. Ama deri olması koşuluyla" ifadelerini kullandı. 

"SUNİ DERİ AYAKTA TERLEMEYE NEDEN OLUYOR" 
Şimdiki gençlerin yaz kış spor ayakkabı tercih ettiğini söyleyen Öztosun; "Spor ayakkabı daha çok tercih ediliyor ama maalesef yapılan en kaliteli bir spor ayakkabıda bile hep imitasyon ürün kullanılıyor. Çok marka ürünler bile suni deriden yapılıyor. Suni deri de ayağın nefes almasına engel olduğu için ayak terliyor bu da kokuya neden oluyor" diye konuştu. 

"DÜZ TABAN AYAKKABILAR SAĞLIKLI DEĞİL" 
Kadınların yaz aylarında sık tercih ettiği babet tarzı düz taban ayakkabıların ayak sağlığını olumsuz etkilediğini bu tarz düz ayakkabıların sağlıklı olmadığını da kaydeden Öztosun; "Topuk dikeni gibi hastalıklar bu düz ve sert taban ayakkabıların neden olduğu sağlık sorunlarının başında geliyor" ifadelerini kullandı. 

"KADINLAR DOLGU TOPUK TERCİH EDEBİLİR" 
Genel olarak kadınların kullandığı topuklu ayakkabılar için de açıklamada bulunan Öztosun; "Yüksek topuklu ayakkabılar çok sağlıksız. Uzun süreli kullanma durumunda bel ve boyun ağrılarına neden oluyor. Özel sebepler dışında topuklu ayakkabı kullanılmasını çok önermiyorum. Dolgu topuklu ayakkabı çözüm olabilir" diye konuştu. 

"AYAKKABI GÜN AŞIRI DEĞİŞTİRİLMELİ" 
Ayak terlemesi ve koku için de ayakkabıların gün aşırı değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Öztosun bakteri oluşumunun engellenmesi için ayakların hava alması gerektiğini bunun için de deri ayakkabıların tercih edilmesinin önemli olduğunu kaydetti. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 6496 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim