Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayakkabıcı esnafına modern çarşı
19 Eylül 2018 Çarşamba 22:00

Ayakkabıcı esnafına modern çarşı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sobacılar Çarşısı yanında oluşturulan, Antalya Ayakkabıcılar Çarşısı’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

 ANTALYA PROTOKOLÜ KATILDI

Törene;  Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse,  Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

“TÜREL, SÖZDE DEĞİL ÖZDE ESNAF DOSTU”

Açılışta ilk konuşmayı yapan Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, ayakkabıcılar çarşısını esnafa veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.  Türel’in esnaf dostu bir başkan olduğunu vurgulayan Dere, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel sözde değil, öz de esnaf dostudur. Geçen sene kutlamış olduğumuz 21’nci Ahilik Kültür Haftası açılışının hemen sonrasında, burayı gezerek, ayakkabıcılarımızın eski bulunduğu yerden Sobacılar Çarşısı’na taşınması yönünde talimatı olmuştu. Burada, antikacılar ve sahaflar çarşısıyla beraber, 16 tezgah var. Şarampol Caddesi, Balbey, Sobacılar Çarşısı, Nekropol alanı, Ali Çetinkaya Caddesi, büyük bir ring. Burası Antalya esnafının, turistlerinin çarşıya inebilmesi için çok önemli bir cazibe merkezi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanım, 2014 yılında seçim beyannamesinde; ‘bu turist bu çarşıya inecek, bu dükkâna girecek’ demişti. Kendisi bu çalışmaları gerek cadde düzenlemeleriyle; gerekse şahsımıza, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine vermiş olduğu 6 adet dükkan, içerisinde ahi evran kültür ve sanat müzesi, yine beraberinde 16 tane sahaf tezgahı, 11 tane ayakkabı  çarşısı hepsi bir cazibe merkezidir.  Sözde değil özde esnaf dostu belediye başkanı Menderes Türel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. Adlıhan Dere’nin konuşmasının ardından, çarşı esnafının bakır ustası Adlıhan Dere’ye fotoğrafının olduğu bakır çerçeve hediye etti.

AYAKKABICI ESNAFINA VEFA

AESOB Başkanı Adlıhan Dere’den sonra kürsüye, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel çıktı. Menderes Türel,  Ayakkabıcı esnafının yıllardır zor şartlarda ve imkânlarda vatandaşa hizmet verdiğini aktardı. “Biz bu esnafımızla senelerdir beraberiz. Kendi gazetemizin karşısında iki kapılı hanın tarihi duvarına sırtını vererek 40-50 senedir sanatlarını icra etmeye çalışan esnaflarımız çok zor şartlarda mesleklerini icra etmeye çalışıyorlardı. Bugün burada onlara böylesine güzel imkânlarda bir çalışma ortamı sunmayı sağladığımız için Allaha şükrediyorum. El sanatlarını çocuklarımıza en ideal şekilde göstermeliyiz” diye konuştu.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  kürsüye çıktığı sırada ayakkabıcılar çarşısının çaycısı olan engelli bir esnafın kendisiyle görüşme ısrarına kayıtsız kalmadı. Türel, kürsüden engelli vatandaşı yanına çağırıp gönlünü aldı.  Ardından,  Antalya Müftüsü Osman Artan’ın duası sonrasında, ayakkabıcılar çarşısının açılış kurdelesi kesildi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim