Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.897
    %0.79
  • Dolar
    32.3656
    %0.12
  • Euro
    34.97
    %-0.19
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Ayakta duramıyoruz”
03 Ocak 2021 Pazar 17:40

“Ayakta duramıyoruz”

Atatürk Parkı içerisinde bulunan 16 işletmenin yaklaşık 8 aydır kapalı olduğunu bildirerek yaşadıkları sıkıntıya dikkat çeken APİDER Başkanı İhsan Üre, “Birikimlerimiz şuanda sıfırlandı. Artık satacak bir şeyimiz kalmadı. Tamamen mağdur durumdayız.

Atatürk Parkı içerisinde bulunan 16 işletmenin yaklaşık 8 aydır kapalı olduğunu bildirerek yaşadıkları sıkıntıya dikkat çeken   APİDER Başkanı İhsan Üre, “Birikimlerimiz şuanda sıfırlandı. Artık satacak bir şeyimiz kalmadı. Tamamen mağdur durumdayız. Ayakta duramıyoruz” dedi.

 

Pandemi nedeniyle yaklaşık 8 aydır işletmelerinin kapalı olduğunu bildiren Atatürk Parkı İşletmecileri ve Esnafları Derneği (APİDER) Başkanı İhsan Üre, yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekerek birikimlerinin de tükendiğini söyledi. Zor durumda olduklarının altını çizen Üre, “18 yıllık birikimlerimiz şuanda sıfırlandı. Artık satacak bir şeyimiz kalmadı. Tamamen mağdur durumdayız. Borçlarımızı ödeyecek hiçbir imkanımız kalmadı. Ayakta duramıyoruz” dedi. Atatürk Parkı alanını Hazine’den Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraladığını, kendilerinin de belediyenin alt kiracıları olduğunu belirten Üre, kapalı oldukları süre içerisinde kendilerinden kira alınmamasını istedi.

ihsan-ure-1.jpg

“İŞLETMELERİMİZ 8 AYDIR KAPALI”

Uzun yıllardır Atatürk Parkı’nda işletmecilik yaptıklarına dikkat çeken Üre, “Biz restoran, cafe ve canlı müzik olarak 16 işletme, yaklaşık 750 çalışanla birlikte 18 yıldır burada hizmet veriyor, istihdam yaratıyoruz. Salgından dolayı yaklaşık olarak 8 aydır işletmelerimiz kapalı durumda. Canlı müzik olarak hizmet verdiğimiz için bizim paket servis yapma şansımız yok. Canlı müzik 20.00 – 22.00 arasına çekildiği için 5-6 aylık sürede para kazanmadığımız gibi personel maaşlarını bile çıkaramadık. Salgından önce bazen 800 kadar çalışanla hizmet veriyorduk. Şuanda çalışanlarımızın yüzde 95’i ücretsiz izin ve diğer imkanlardan faydalanarak evlerinde çaresiz durumda” dedi.

 

“BİRİKİMLERİMİZ SIFIRLANDI, AYAKTA DURAMIYORUZ”

Salgından sonra gelişen süreçte 18 yıldır kazandıklarını, birikimlerini harcadıklarını bildiren Üre, “Virüsten dolayı maalesef para kazanamadık. Kazanamadığımız gibi birikimlerimiz de gitti. Kiraya, personele ve yatırıma vererek birikimlerimiz şuanda sıfırlandı. Artık satacak bir şeyimiz kalmadı. Tamamen mağdur durumdayız. Borçlarımızı ödeyecek hiçbir imkanımız kalmadı. Ayakta duramıyoruz” diye konuştu.

 

“BANKALARDAN KIRMIZI ÇİZGİ YEDİK”

Bankalara borçlarının olduğunu ve artık kredi kullanamadıklarını bildiren Üre, “Bizler önceden sicili temiz olarak yüksek miktarda kredi alabilecek imkana sahipken, geldiğimiz noktada hepimiz bankalardan kırmızı çizgi yemiş durumdayız. Devlet destekli bir sürü kredi var ama banka bizim sicilimize bakıyor. Kapalı işletme olduğumuz için kredi kartlarımızı, taksitlerimizi yatıramadık. Devletin imkanlarından faydalanamıyor, destek alamıyoruz” açıklamasında bulundu.

sam_5376.jpg

“HEPİMİZİN BELEDİYEYE BORCU VAR”

Hazine arazisi olan Atatürk Parkı alanının Milli Emlak tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kiralandığını, kendilerinin de belediyenin alt kiracıları konumunda olduğunu belirten Üre, “Her ne kadar Milli Emlak mülk sahibiz olsa da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısıyız. Buradaki esnafımızın tamamının belediyeye borcu var” açıklamasında bulundu.

 

“KAPALI OLDUĞUMUZ SÜRECE KİRA ALINMASIN”

Devletin kiracısı olduklarının altını çizen Üre, pandemiden dolayı kapalı oldukları süre içerisinde kendilerinden kira alınmamasını istedi. Kira vermeye devam ettikleri sürece yapılandırma da yapsalar borçlarını ödeyemeyeceklerini kaydeden Üre, öncelikli taleplerinin kiraların durdurulması olduğunu vurguladı.

 

“PAKET SERVİSE UYUMLU OLAN İLE OLMAYAN BİRBİRİNDEN AYRILMALI”

Paket servis yapan restoran ve cafelerin açık olduklarına dikkat çekerek, kendilerinin paket servis yapma imkanlarının olmadığının altını çizen Üre, “Bizim işletmelerimiz de çalışıyor, aktif durumda görünüyor ama paket servise uyumlu olmadığımız için biz yüzde 100 kapalıyız. Hiçbir şekilde faaliyet göstermiyoruz. Kasamıza 1 lira dahi para girmiyor. Burada yüzde 100 kapalı olan ve kısmi olarak paket servis yapabilecek olan restoranın birbirinden ayrılması lazım” dedi.

mesut-kiran.jpg

“FAYDALANMASI GEREKENLER FAYDALANAMADI”

Devlet tarafından destek veya kredi verilirken mağdur olanlarla olmayanların birbirinden ayrılması gerektiğini belirten Atatürk Parkı İşletmecileri ve Esnafları Derneği Başkan Yardımcısı Mesut Kıran ise, pandemiden etkilenmeyen işletme ve esnafların da kredi imkanlarından faydalandığını ileri sürdü. “Eğer bir para dağıtılacaksa neden kapalı olan ya da mağdur edilen işletmelere değil de genele veriliyor?” diye soran Kıran, “Desteklerden faydalanması gerekenler faydalanamadı. Genele yayıldığı için ihtiyacı olan yeterli miktarda yararlanamadı” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2086 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim