Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aytar adaylığını açıkladı
22 Kasım 2017 Çarşamba 07:10

Aytar adaylığını açıkladı

Servisçi esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Arif Aytar, Antalya Servisciler Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Daha önceden 3 dönem Antalya Servisciler Odası Başkan vekilliği yapan, şuanda ise Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Başkan Vekili olan Arif Aytar, Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Dün sabah bir basın toplantısı düzenleyen Aytar, mevcut oda başkanı Süleyman Şahin’i eleştirerek dedikodu yaptığını söyledi. Aytar’a destek verenler arasında servisçi esnaflarının yanı sıra Antalya Servisciler Odası eski başkanlarından Adil Demir ve Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOOP) Başkanı Durali Kolpak da yer aldı.

“SERVİSCİ ESNAFINI SAVUNAN YOK”

Servisçi esnafın yoğun istek ve desteklerine güvenerek aday olduğunu söyleyen Aytar, son zamanlarda çıkan haberler nedeniyle servisçi esnafının itibarının zedelendiğini dile getirdi. Yerelde ve genelde esnafın zor durumda olduğunu belirterek savunanının olmadığını ifade eden Aytar, “25 yıllık servisçi esnafıyım. Hiçbir dönem bu sene olduğu kadar rencide olmadım. Esnafımız linç edilme noktasına geldi ve servisçi esnafını savunan maalesef kimse yok” dedi.

“BU İŞİ HOBİ OLSUN DİYE YAPMIYORUM”

“Ben tekerim dönerse evime ekmek götürebiliyorum. Bu işi hobi olsun diye yapmıyorum” diyen Aytar, “İki aracım vardı, birisini bu yıl satmak zorunda kaldım. Kazandığım para şoför maaşı, yakıt ve SGK’ya anca yetiyor” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI ESNAFLA TARTIŞACAĞIZ”

“Okullardaki servis saatlerinin ayarlanmamasından dolayı servis yapamaz duruma geldik” diyen Aytar, “Şuanda servis esnafının en büyük sıkıntısı okul servis saatlerinin ayarlanmaması. Devletin izlediği politika nedeniyle tekli eğitime geçildi. Bizim önerimiz trafiğin yoğunlaşmaması için lise, ilköğretim ve kolej saatlerinin farklı olması. 1500 araç trafiğe çıktığında trafiği kilitliyor. Bunu sadece kendimiz için değil Antalya için istiyoruz” dedi. Korsan araçlarla mücadelenin ve şirketlerde çalışan esnafların hak ettikleri ücretleri alamamalarının da büyük sorun olduğunu belirten Aytar, esnafların sıkıntılarının büyük olduğunu, çözüm beklediklerini dile getirerek sorunları esnaflarla masaya yatıracaklarını kaydetti.

“BENİM ARKAMDA FASON ÜYE YOK”

Mevcut Başkan Süleyman Şahin’in fason üye kaydı yaptığını söylediğini duyduklarını ifade eden Aytar, “Benim arkamda fason üye değil, bu işi yapan gerçek servisçi esnafının olduğunu biliyorum. Onun için adayım. Esnafımıza güveniyor, destek isteyene destek tokat isteyene tokat atacağını biliyorum” dedi.

“MEVCUT BAŞKANA ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIMI SÖYLEDİM”

Esnafın mevcut başkanı iyi tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Aytar, “Mevcut Başkan hep geçmiş ile uğraştı. Çünkü servisçinin geleceğiyle ilgili hiçbir düşüncesi yok. 4 yıl boyunca mesleğim adına üzerime düşen bir görev varsa yapacağımı Başkana ilettim. Bir cevap alamadığım gibi asılsız dedikodular yapıldı. Ben bu dedikodulara cevap vermedim. Çünkü, odalarda yapılan çekişmeler, dedikodular, bölünmeler esnafa zarar verir” diye konuştu.

“HAZİRUN LİSTESİNDE 1480 CİVARINDA KİŞİ VAR”

Hazirun listesinde 1500’e yakın servisçi esnafının çıkacağını kaydeden Aytar, “Camiamız çok büyüdü. Sadece öğrenci servisi olarak 1700’e yakın araba çalışıyor. Hazirun cetvelinde 1480 civarında kişinin olduğunu biliyoruz. Liste askıya çıktığında herkes kendini çek edecek. Listede olanlar oyunu kullanacak. Listede yoksa askı süresinde kendini ilave ettirecek veya geçen seçimlerde de yaşandı. Bizim bu işi yapmıyor, vergi kaydı yok, esnaf değil diyerek itiraz edeceklerimiz olacak” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_8677.jpg

Bu haber toplam 11281 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim