Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2477.673
    %-0.25
  • Dolar
    32.4931
    %0.26
  • Euro
    34.6107
    %0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“BAİB’in itibarı her şeyin üzerindedir”
21 Mart 2018 Çarşamba 23:45

“BAİB’in itibarı her şeyin üzerindedir”

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’ne adaylığını açıklayan Hakkı Bahar, düzenlediği basın toplantısında mevcut başkan Mustafa Satıcı’nın iddialarına cevap verdi.

 Akra Barut Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında, başkan olduğu dönemde yapılacak işleri anlatarak konuşmasına başlayan Bahar; “İhracatçımızın sorunlarını azaltmaya, ihracatı artırmaya talibiz. Yönetim kurulunda yer alacak olan temsilcilerimiz; bölgesel dinamikleri göz ardı etmeden, değişime ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Biz bu sorumluluk bilinciyle yola çıktık. Ortak amacımız, ülkenin ihracatını 10 milyara çıkarmak” diye konuştu.

BÖLGESEL DİNAMİKLERİ CANLI TUTACAĞIZ

BAİB Başkan Vekili Hakkı Bahar, yaptığı konuşmasında ihracatçıların etkili lobi faaliyetlerinin olmadığına dikkat çekti. Sektörde var olan sorunları tarafsızca dile getirmekten korkmayacaklarını, ortak bir beklentiyle yola çıktıklarını dile getiren Bahar; “Yeterince etkili lobi faaliyetlerimiz maalesef yok. Çözüm ve projeler üreten, görev dağılımı belli, dinamik ve değişen dünyanın yeni iş modellerini takip eden bir yönetim felsefesi taahhüt ediyoruz. Bütün ihracatçılarımızın problemlerini, çözüm önerilerini, dinleyerek sektörel buluşmalar ve toplantılar düzenleyip sorunlara ortak çözümler üreteceğiz. Bölgesel dinamikleri canlı tutacağız” diye konuştu.  

BÖLGENİN İHRACAT POTANSİYELİ YÜKSEK

Antalya, Burdur, Isparta’nın ve Türkiye’nin toplam ihracatını değerlendiren BAİB Başkan Vekili ve Başkan Adayı Hakkı Bahar; bölgenin ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu, 2023 hedeflerine ulaşmak için devlet destekli projeler hazırlayacaklarını anlattı. İhracatçıların düşük maliyetli finans kaynaklarına ulaşabilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmayı planladıklarını aktaran Bahar; “Birlik aracılığı ile tüm devlet kurumları, sanayi ve ticaret odaları, OSB müdürlükleri, uluslar arası kuruluşlar ve STK’lar ile çalışma grupları kurup, bölgeye etkili istihdam sorunu gideren projeler başlatacağız. İhracatçıların güvenli ticaret yapabilmeleri için Eximbank ve benzeri kuruluşlarla işbirliği içinde olacağız. Kısa Vadeli İhracat Sigortasını yaygınlaştıracağız. Hedef odaklı, tanzim edilmemiş projelerle, devlet kaynaklarının lüzumsuzca harcanmasına karşıyız.  Seçimin ardından ilk iş olarak, B2B modeliyle zenginleştirilmiş URGE projeleri geliştireceğiz.  URGE projelerinin turistik seyahat niteliğinden çıkarılmasını sağlayacağız, işletmelerin kurumsal yönetim geçişlerini tetikleyecek bir yapıyı ortaya koyacağız” dedi.

HEDEF İHRACATI 10 MİLYARA ÇIKARMAK

BAİB’in tüm dinamiklerini hak ettiği yere getirmenin zor olmadığını; çalışmakla ve bu işe gönlünü vermekle bu işin kolay olduğunu anlatan BAİB Başkan Adayı Hakkı Bahar; “ İletişim ve buna benzer teknolojilerden en üst seviyede yararlanmalıyız. Hedef Pazar ile ilgili her türlü istatistikî bilgiden, devlet desteklerine kadar çok geniş bir bilgi ağını akıllı telefonlar üzerinden hızlı bir şekilde kurmalıyız. Çin’in 2025 stratejilerini iyi okumak gerekiyor. Tehditler ile ilgili tedbirleri şimdiden almak gerekiyor. Fırsatları değerlendirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.  İpek Yolu Projesi’nin Türkiye’den geçmesinin ülkeyi lojistik üsse dönüştüreceğini de vurgulayan Bahar; “Bugün e ticaretten payımızı almamız gereken ve bu suretle yeni pazarlara açılmanın pratik yollarını bölgeye uyarlamamız gereken bir zaman dilimidir. Ülkemizin 2023 ihracat hedefini yakalaması, tüm ihracatçı birliklerimizin kendi hedeflerini ortaya koyması ile mümkündür. BAİB’in bugün ulaşabildiği rakamlarla ve mevut iş yapış metodu ile bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesi mümkün değil. İhracatçılarımızın dertlerine çözüm getirmek, yeni fırsatlar ve yeni ihracatçılar, yeni iş alanları, yeni sektörler yaratmak Turqulaty’e odaklanmak ve bölge ihracatını 10 milyara taşımamız mümkün. Hazırlıklarımızı hedefe kilitlenerek yaptık” diye konuştu.

MUSTAFA SATICI’NIN İDDİALARINA YANIT VERDİ

BAİB Başkan Vekili ve Başkan Adayı Hakkı Bahar, BAİB Başkanı Mustafa Satıcı’nın kendisi ile ilgili ortaya attığı iddialarına da yanıt verdi.  Eleştirilerle birliğin itibarının zedelenmemesi gerektiğine vurgu yapan Bahar; “Birliğin gücünü, hırslarımızın beslemesi için değil, ideallerimizin aracı olarak kullanmalıyız. Birliğin itibarı her şeyin üzerindedir. Bundan önce sadece seçim ile ilgili bir kez canlı yayına katıldım ve burada verdiğim cevap çok açıktır. Mustafa Satıcı’nın adaylık sürecinin hukukçuların konusu olduğunu belirttiğim cevapların, başkan tarafından maniple edilip çarpıtılması doğru değildir. Ben kurumun projelerle gündemde kalması gerektiğine inanıyorum. Konuyu araştırmak isteyen hukuk müşavirlerine başvurur. Biz sorunların nedenlerini gören, anlayan ve bunlara çözüm için proje üreten bir ekibiz. Sadece hizmet için mücadele ederiz. Bu kültürün temsilcileriyiz. Temsilcisi olduğumuz vizyon zaten başka davranış biçimini ortaya koymayı müsaade etmez.  Ben hiçbir şekilde Mustafa Satıcı’nın dediği gibi seçimleri maniple etmedim” deyip katıldığı bir televizyon programında söylediği ifadeleri basın mensuplarına izletti. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 4161 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim