Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2322.611
    %0.70
  • Dolar
    32.345
    %0.04
  • Euro
    34.8965
    %0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Kurtulmuş: Turizm ve kültürü manivela olarak kullanacağız (2)
26 Temmuz 2017 Çarşamba 16:23

Bakan Kurtulmuş: Turizm ve kültürü manivela olarak kullanacağız (2)

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya'da turist sayısının 20 milyona ulaşması için çalışacaklarını...

'TURİZMDE SÜPER LİGE ÇIKACAĞIZ'

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya'da turist sayısının 20 milyona ulaşması için çalışacaklarını söyledi. Türkiye'nin geçmişe oranla büyük ilerleme kaydettiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Futbol tabiriyle Türkiye henüz dünyanın süper ligine çıkmadı. Şu anda play-of oynuyoruz. Birileri de Türkiye'nin üstüne basıyor ki tekrar aşağı lige düşsün. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye önümüzdeki birkaç yılı çok iyi değerlendirerek dünyanın süper ligine çıkacak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Türkiye'nin güzel günler göreceğine şahit olacağız. Biz sadece Türkiye'nin zengin bir ülke olmasını istemiyoruz. Türkiye'nin güç olmasının çevremizdeki ülkeler bütün dünyada zulmün önlenmesi için Türkiye'nin güçlü olmasını istiyoruz."

MESCİD-İ AKSA'DAKİ SORUN

Bakan Numan Kurtulmuş, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri değerlendirerek, Türkiye'nin ilerleyişinin durdurulmasının terör örgütleriyle çevrelenmeye çalışıldığını söyledi. PKK terör örgütü ile 40 yıldır uğraştıklarını anlatan Kurtulmuş, bu terörün Türkiye'ye maliyetinin 1,5 trilyon dolar olduğunu kaydetti. Bakan Kurtulmuş, "Eğer bu parayı teröre değil de Türkiye'nin gelişmesine harcasaydık Antalya'da 20 milyon turist hedefine zaten ulaşmış olurduk. Bu oyunu bozmak boynuzun borcudur. Burada kazanan İsrail'deki siyonist hedeflerini gerçekleştirmek isteyen yönetim kazandı. 1967 yılında hiçbir şekilde kesilmemiş olan Mescid-i Aksa'da namaz kılınması maalesef iki haftadır engellendi. İnsanları dedektörlerle arayarak camiye girişine izin verildi.O da belli yaşın üstündekilere. İnsanların üstüne sis bombalarıyla saldırdılar. Batı dünyasından ses çıkmıyor. Türkiye olarak sesimizi sonuna kadar çıkarıyoruz" diye konuştu.

KUDÜS'E GİDİN ÇAĞRISI

Numan Kurtulmuş, kendisini dinleyenlere Kudüs'e gitmesi çağrısında bulundu. Kurtulmuş, "Kudüs davasına sahip çıkacağız. İmkanı olan Kudüs'ü ziyarete gitsin. Oraya gidelim ki Müslüman kardeşlerimiz yalnız olmadıklarını görsünler" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananları da paylaşan Kurtulmuş, darbe girişiminin Türkiye'nin yaşadığı en büyük ihanet olduğunu söyledi.

Bakan Numan Kurtulmuş, partiden Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in karşıladığı Kurtulmuş, burada hatıra defterini imzaladı.

FOTOĞRAFLI

Bakan Kurtulmuş: Turizm ve kültürü manivela olarak kullanacağız (2)

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim