Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.161
    %1.42
  • Dolar
    32.328
    %0.24
  • Euro
    35.0931
    %-0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Soylu gazilerle birlikte Anıtkabir’de
19 Eylül 2018 Çarşamba 12:23

Bakan Soylu gazilerle birlikte Anıtkabir’de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazilerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazilerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Soylu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıktı. Soylu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Soylu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Bakan Soylu, özel deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk; millete hizmet yolunda ulaştığınız mertebeler içinde belki de en çok değer verdiğiniz ve milletin gönlünde ayrı bir yere sahip olan "Gazi" ünvanınızın yıl dönümü münasebetiyle huzurlarınızda bulunuyoruz. Aziz milletimiz, yeryüzünde varolduğu ilk günden bugüne kadar gözünü kırpmadan vatan müdafaasına koşan; "ölürsem şehit, kalırsam gazi" diyerek her tehlikeye göğsünü siper eden tertemiz evlatlar yetiştirmiştir. Sadece ordularıyla işgale yeltenen yabancılara karşı değil; 21. yüzyılın insanlık adına utanç kaynağı olarak gördüğümüz terör örgütlerine bir gece ansızın devleti ele geçirmeye yeltenen içimizdeki hainlere, ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yeltenen bütün karanlık ruhlara karşı mazimizden getirdiğimiz "gaza ruhu', ülkemizin her ferdinin kalbinde halen dimdik ayaktadır. Yaşadıklarımız göstermektedir ki bizleri tarih boyunca var eden bu yüksek ruh, gelecekte de var olacak, aziz milletimizin evlatları, gaziliğin gururunu gelecekte de yaşamaya devam edecektir. Bu vesileyle, başta şehadete "bir köstekli saat inceliği kadar" yaklaşmış bulunan zat-ı aliniz olmak üzere gelmiş geçmiş bütün gazilerimizin Gaziler Günü'nü tebrik ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum."

Soylu, gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından Anıtkabir'de bulunan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin fotoğraf çekme isteğini geri çevirmeyen Soylu, öğrencilerle öz çekim yaptı.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim