Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2286.413
    %0.46
  • Dolar
    32.329
    %0.23
  • Euro
    35.0661
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Yardımcısı Sayan: “Abonelik Fesih İşleminin Bu Kadar İlgi Görmesi Çok Sevindirici”
27 Ekim 2020 Salı 10:53

Bakan Yardımcısı Sayan: “Abonelik Fesih İşleminin Bu Kadar İlgi Görmesi Çok Sevindirici”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda E-Devlet sistemi üzerinden abonelik fesih işlemlerine...

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda E-Devlet sistemi üzerinden abonelik fesih işlemlerine yönelik bir açıklama yayımladı.

E-Devlet Kapısı'nda hayatı kolaylaştıracak bir hizmet daha vatandaşların kullanımına sunuldu. Vatandaşlar artık sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneliklerinin fesih işlemlerini E-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek.

"Abonelik Fesih işleminin bu kadar ilgi görmesi çok sevindirici"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda E-Devlet sistemi üzerinden abonelik fesih işlemlerine yönelik bir açıklama yayımladı. Bakan Yardımcısı Sayan, "E-Devlet üzerinden sunulmaya başlanan Abonelik Fesih işleminin bu kadar ilgi görmesi çok sevindirici. Abone Fesih işleminde giriş yapamayan ya da hata olduğunu beyan eden vatandaşlarımız için sistemin kullanımını soru cevaplarla özetlemeye çalışacağım. Sadece e-Devlet şifresi ile giriş yapıldığında aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyorsa doğru bir işlemi takip ediyorsunuz demektir. Öncelikle Abonelik Fesih Başvurusunu yapabilmek için mobil imza, elektronik imza, TC Kimlik Kartı ya da bankalar üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. Sadece e-Devlet şifrem neden yeterli gelmiyor? Fesih işlemi bir sözleşme iptalidir. Hem sizin kişisel güvenliğiniz hem de başvurunun size ait olduğunun doğrulanabilmesi için yukarıda saydığım dört yöntemden birisini seçmelisiniz. Mobil imzam ya da Elektronik imzam yok. Kimlik kartım da eski ne yapacağım? Bu durumda şahsınıza ait herhangi bir banka uygulaması üzerinden E-Devlet kapısına giriş yaparsanız bilgileriniz doğrulanmış olacak. Böylece işleminize güvenle devam edebileceksiniz" ifadelerini kullandı.

"E-Devlet üzerinden abonelik fesih başvurusunun iptali söz konusu değil"

Abonelik işlemlerinde fesih belgesinin nasıl imzalanacağı konusuna da değinen Bakan Yardımcısı Sayan, "Fesih Belgesini nasıl imzalayacağım? Fesih belgenizi varsa elektronik imza ile onaylayabilirsiniz. Elektronik imzanız yoksa fesih formunun çıktısını alarak ya da okunaklı bir şekilde elle yazarak imzalayın. Belgenin fotoğrafını çekerek sisteme yükleyin. İşleminize onay verin. Fesih başvuru yaptım ama vazgeçmek istiyorum mümkün mü? E-Devlet üzerinden abonelik fesih başvurusunun iptali söz konusu değil. Ancak işletmeci çağrı merkezini arayarak başvurunuzdan vazgeçebilirsiniz. Aman dikkat! Başvurunuzdan itibaren 24 saat içinde hizmetinizin durdurulabileceğini unutmayın! Ayrıca ilave ücret ödememek için varsa taahhüt bitiş tarihinizi, fesih başvurunuzu yapmadan önce kontrol etmeniz çok önemli" ifadelerine yer verdi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim