Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.745
    %0.55
  • Dolar
    32.5886
    %0.12
  • Euro
    34.8498
    %0.25

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Balık Çarşısı…

28 Ağustos 2017 Pazartesi 00:50

 

   Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş. tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük balık çarşısı geçtiğimiz günlerde Düden Park’ta hizmete açıldı.

         Bir deniz kenti olan Antalya’da balık kültürünün iyi noktada olduğunu söylemek zor.

         Balık çeşitliliği ve denizden çok daha verimli yararlanabilme noktasında somut projelerimizin olduğunu söylemek de şu aşamada mümkün değil.

         Deniz ulaşımında alternatif bir misyon üstlendiğimizi de söyleyemeyiz.

         Bu bakımdan Balık Çarşısı; unutulan deniz potansiyelinin anımsanması adına teselli verecek bir proje olduğunu düşünüyorum.

 

   Düden Park EKDAĞ Sosyal Tesisleri Balık Çarşısı açışında konuşan Başkan Menderes Türel de bu bağlamda  Türkiye’nin en güzel sahil kentlerinden Antalya’nın, denizle ne kadar barışık yaşadığının tartışmaya açık bir husus olduğuna dikkat çekti ve şu değerlendirmede bulundu :

         "Balığınızı uygun fiyatla tezgahtan alıp porsiyon başına 5 lira pişirme ücreti vererek, burada yiyebilirsiniz. Balığınızı alıp evde pişirebilirsiniz. Evde zahmet olmasın, kokmasın diyorsanız, balığınızı alıp, ücretiyle pişirtip, evinizde yiyebilirsiniz. Burası her ne kadar balık çarşısı olsa da sebze ve meyvenizi de satın alabilirsiniz. Deniz ürünleri istemiyor, et tercih ediyorsanız burada o da mevcut. Pide ve et ürünlerini de burada yiyebilirsiniz. Vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak bu balık çarşısı, 2 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulu ve Türkiye’nin en büyük balık çarşılarından bir tanesi. 2 bin kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Restoran bölümü dışında bir de kafeteryası var. Orada da oturup çayınızı kahvenizi içip günün stresini de rahatlıkla atabilirsiniz."

 

         Evet... Antalya; sırtını denize dönen bir şehir… Oysaki; deniz potansiyeli ile gerek Kruvaziyer turizmde, gerekse balık çeşitliliğinin yatırıma dönüştürülmesinde çok ciddi adımlar atabilir.

         Balık fiyatlarının bu denli yüksek olduğu Antalya’da hizmete açılan Balık çarşısı; ne gibi bir sinerji katacak?

         Vatandaş; Antalya’da bol seçenekli balık türlerinin satışının yapıldığı, bütçesine uygun olarak balık yiyebileceği mekanlara yıllardan beri hasret..

         Bu tesis umarım beklentileri karşılar…

 

Bu yazı toplam 766 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim