Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.504
    %0.47
  • Dolar
    32.4973
    %0.31
  • Euro
    34.5457
    %0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balıkesirli İslam Alimi İmam Birgivi Uluslararası Sempozyumu Başladı
20 Ekim 2018 Cumartesi 12:48

Balıkesirli İslam Alimi İmam Birgivi Uluslararası Sempozyumu Başladı

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla "Balıkesirli Bir İslam Alimi İmam Birgivi" başlıklı...

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla "Balıkesirli Bir İslam Alimi İmam Birgivi" başlıklı uluslararası sempozyumu başladı.

Balıkesirli İslam alimi İmam Birgivi Uluslararası Sempozyumu, Balıkesir Öğretmen evinde başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit katılımcılara seslendi. Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, Balıkesir'de yetişmiş ulema ve devlet adamlarının, gelecek nesillere tanıtılması amacıyla Hasan Basri Çantay ile başlayan sempozyum serisinin ikincisini İmam Birgivi ile devam ettirdiklerini vurguladı. Birçok bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Bayyiğit, İlahiyat Fakültesinin de kurulmasıyla üniversite olarak bu alandaki eksikliğin kapandığını belirtti. İmam Birgivi'nin Vasiyetname eserinden alıntılar da paylaşan Rektör Özdemir, sempozyumun İmam Birgivi'nin gerçek değerini günümüze taşımak açısından da önemli olduğuna dikkat çekti. Rektör Özdemir, sempozyumun başarılı geçmesi ve hayırlara vesile olması dilekleriyle, sempozyuma katkı veren kuruluşlara ve akademisyenlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı da konuşmasında İmam Birgivi'nin gördüğü yanlışa müdahale etmekten çekinmeyen bir İslam alimi olduğunun altını çizerken, kendisini doğduğu şehirde anmanın da mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Sempozyum açılış programı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Mahmoud Masri, Harford Seminary'den Prof. Dr. Yahya Michot ve Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Gölcük'ün katılımcılara hitaplarıyla tamamlandı.

3 gün sürecek sempozyumda, yurt içinden ve yurt dışından katılan çok sayıda akademisyen tarafından; İmam Birgivi'nin yaşadığı dönem, hayatı ve düşünceleri, ilmi müktesabatı ve konumu; fıkıh alimi, eğitimci, dilbilimci olarak Birgivi, Birgivi'yi etkileyen ve ondan etkilenen alimler gibi farklı konu başlıklarında 99 bildiri paylaşılacak.

Sempozyumun açılışına, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim