Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2300.653
    %1.09
  • Dolar
    32.3186
    %0.21
  • Euro
    35.0795
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balkan: “Sıtmaya razı olmayacağız”
02 Eylül 2019 Pazartesi 16:23

Balkan: “Sıtmaya razı olmayacağız”

Adli yıl açılışı için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde konuşan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Uygulamaya dönük sıradan değişikliklerin, tarihsel birikim ve içeriğinden koparılıp reform olarak sunulmasına aldanmayacağız.

Adli yıl açılışı için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde konuşan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Uygulamaya dönük sıradan değişikliklerin, tarihsel birikim ve içeriğinden koparılıp reform olarak sunulmasına aldanmayacağız. Sıtmaya razı olmayacağız” dedi.

 

Antalya Barosu tarafından adli yıl açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı da katıldı. Meydandaki anıtın önüne çelenk koyan avukatlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Avukatlar adına çelengi Antalya Baro Başkanı Polat Balkan koydu. Sorunlarla dolu bir adli yılın geride kaldığını dile getiren Balkan, mesleğin saygınlığı için mücadele edeceklerini vurgulayarak yeni adli yılın adil ve kutlu olmasını diledi.

sam_9292.jpg

“HUKUK DEVLETİNDEN UZAKLAŞILDI”

Hukuk devletinden uzaklaşıldığını savunan Balkan, sert konuştu. Balkan, “Kuvvetler ayrılığı ilkesinin şeklen bile umursanmadığı, yargının bağımsız ve tarafsızmış gibi bile davranamadığı, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden ve yurttaşların hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan avukatların adliyelere aranarak girebildikleri, müvekkil ve müvekkil adaylarına ilişkin bilgi edinmekte, sorgu yapmakta bile çeşitli engellerle karşılaştıkları, kısıtlı alan uygulamasının avukatlardan arındırılmış bölge olarak uygulandığı, hiçbir çağdaş, demokratik hukuk devletinde düşünülmeyecek ve kabul edilemeyecek gerekçelerle cezaevlerine konulduğu, katledildiği, intihara sürüklendiği, işkence gördüğü, ekonomik ve mesleki sorunlarına hiçbir ciddi ve kalıcı çözüm üretilmediği, akademisyenlerin, aydınların, gazetecilerin, yazarların ve yurttaşların A.İ.H.M. ve yüksek mahkeme kararlarına karşın, adil yargılanma haklarının ihlal edildiği, yargılandığı ve cezaevlerine konulduğu, çocukların cezaevlerinde büyümek zorunda bırakıldığı, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenemediği gibi, bu konularda hiçbir politika üretilmediği, çevremizin ve doğamızın talan edildiği, yağmalandığı, kültürel ve tarihi eserlerimizin imha edildiği, YSK eliyle demokrasiye darbe yapıldığı, kayyum atama pratikleri ile halkın seçme ve seçilme hakkının, iradesinin yok sayıldığı bir adli yılı geride bıraktık” dedi.

sam_9291.jpg

“MESLEĞİMİZİN ONURU VE SAYGINLIĞI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Adli yıla, giderek yoğunlaşan bu sorunların yanında, Yargı Reformu Stratejisi 2019 Belgesi tartışmalarıyla giriyoruz” diyen Balkan, şunları dile getirdi:

“Adalet, çoğulcu, katılımcı ve özgürlükçü demokrasi, hukuk devleti, savunmanın yargı içindeki statüsü, savunma hakkının etkin kullanımı, gerçek bir yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konularında bir fikri ve vizyonu olmayan, sözgelimi yürütmenin yargı üzerindeki tahakkümünden, HSK'nın yapısından rahatsız olunmadığı gibi, adalete erişim ve savunma hakkının etkin kullanılması ile ilgili hiçbir planı ve tasarımı da olmayan bu belge, tıpkı 2009 ve 2015 Strateji Belgeleri gibi hiçbir soruna ciddi ve kalıcı bir çözüm üretmeyecektir. Uygulamaya dönük sıradan değişikliklerin, tarihsel birikim ve içeriğinden koparılıp reform olarak sunulmasına aldanmayacağız. Sıtmaya razı olmayacağız. Mesleğimizin onuru ve saygınlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Adaleti, demokrasiyi ve hukuk devletini savunan avukat, savcı, yargıç meslektaşlarımızın ve bütün adalet emekçilerimizin yeni adli yılı adil ve kutlu olsun.” HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_9297.jpg

Bu haber toplam 2516 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim