Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2306.942
    %1.37
  • Dolar
    32.3164
    %0.28
  • Euro
    35.0238
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Başarı değil hezimet”
10 Aralık 2018 Pazartesi 16:51

“Başarı değil hezimet”

Türk Eğitim Sen’in Akdeniz Üniversitesi Temsilciliği Ofisi açılışında konuşan Genel Başkan Talip Geylan, toplu sözleşme sürecine dikkat çekti. Yetkili olarak masaya oturan Memur Sen’in başka bir sendikanın masada olmasını istemediğini belirten Geylan,

Türk Eğitim Sen’in Akdeniz Üniversitesi Temsilciliği Ofisi açılışında konuşan Genel Başkan Talip Geylan, toplu sözleşme sürecine dikkat çekti. Yetkili olarak masaya oturan Memur Sen’in başka bir sendikanın masada olmasını istemediğini belirten Geylan, enflasyon farkı nedeniyle toplu sözleşmelerin başarı değil hezimet olduğunu söyledi.

 

Türk Eğitim Sen Antalya Şubesi’nin Akdeniz Üniversitesi Temsilciliği Ofisi, kampüs içindeki Olbia Çarşısı’nda Genel Başkan Talip Geylan’ın katılımıyla bugün açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış, dualarla gerçekleştirildi. Açılışa Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Temsilcisi Raşit Yıldız, il, ilçe temsilcileri ve sendika üyeleriyle öğrenciler katıldı.

 

“AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖRNEK OLDU”

Ofisin onurlu hak arama mücadelesinde yeni başarılara vesile olmasını dileyen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Akdeniz Üniversitesi birçok konuda ülkemizdeki üniversite camiasına öncülük ediyor. Bilimsel çalışmalarda göğsümüzü kabartıyor. Akdeniz Üniversitesi yönetimi, sendikal anlamda temsilcilik tahsis ederek de birçok üniversiteye örnek oldu” dedi.   

sam_4276.jpg

“SENDİKALAR EĞİTİM SÜRECİNİN PAYDAŞIDIR”

Sendikaların eğitim sürecinin bir paydaşı olduğunu vurgulayan Geylan, “Sendikalar; çalışanların daha huzurlu bir çalışma ortamına kavuşması, eğitim hizmetinin daha verimli sürdürülebilmesi için yöneticilerin bir paydaşıdır ama maalesef birçok üniversitede biz bunu göremiyoruz. Birçok üniversite ve kamu yöneticisi, sendikaları istemeye istemeye yetkilerini paylaşmak zorunda kaldıkları kuma gibi görüyor. Bu anlamda sendikal kültürün oluşmasına, bu bilincin yerleşmesine direnç sergiliyorlar. Birçok üniversitede bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Onun için bu ortamı bize sağlayan Akdeniz Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“ÜNİVERSİTE CAMİASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Sendika olarak üniversite camiasını çok önemsediklerini vurgulayan Geylan, her yıl en az bir kez bütün üniversite çalışanlarını biraraya getirerek çalışanların ve üniversitelerin sorunlarını masaya yatırdıklarını kaydetti. 4 gündür Antalya’da olduğunu belirten Geylan, Türkiye genelindeki bütün üniversitelerden gelen temsilcilerle toplantı gerçekleştirdiklerini ve sorunların çözümüne yönelik önerilerin ortaya konulduğunu bildirdi.

sam_4298.jpg

“MÜLAKATIN OLDUĞU YERDE ADALET OLMAZ”

Geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’a da kapsamlı bir rapor sunduklarını hatırlatan Geylan, görevde yükselme sınavıyla ilgili talepte bulunduklarının da altını çizdi. Mart ayında YÖK tarafından merkezi usulle görevde yükselme sınavı yapılacağını belirten Geylan, “Biz bunu baştan beri destekliyoruz. Merkezi yazılı sınav yapıldıktan sonra ayrıca mülakat yapılmasını istemiyoruz. Yıllardır tecrübelerimize dayanarak diyoruz ki mülakatın olduğu yerde adalet olmaz” ifadelerini kullandı. Görevde Yükselme Sınavı’yla ilgili internet sitesinde online eğitim portalı hazırladıklarına da işaret eden Geylan, sınava hazırlanmak isteyenlerin bu portaldan faydalanabileceğinin altını çizdi.  

 

“BİZİM TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA YER ALMAMIZA ENGEL OLMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında yetkili sendika temsilcisi tarafından ‘Toplu sözleşme masasında bizden başka kimse oturmasın. Yetkili olmayan konfederasyonlar masada yer almasın’ şeklinde bir görüşün ortaya konulduğunu söyleyen Geylan, Memur Sen’e olan tepkisini şöyle dile getirdi:

“Türkiye Kamu Sen o masaya 4688 sayılı yasanın 29’ncu maddesinin verdiği yetki ve 400 bini aşkın üyesinin gücüyle oturuyor. Türkiye Kamu Sen’in o masada yer almasına engel olmak kimsenin haddi değildir. Kapalı kapılar arkasında yapılan kirli pazarlıkların ifşa olmasını istemiyorlar.”

 

“TARİHİ HEZİMET”

Son yıllardaki toplu sözleşmelere dikkat çeken Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2012 yılında mutabakat imzalanmamıştı, Kamu Görevli Hakem Kurulu’na gidildi. Memur Sen adına katılanlar, hükümetin getirdiği öneriye aynen imza attı. 2013 yılındaki bir sonraki toplu sözleşmede 2014 yılı için seyyanen 123 lira maaş artışı aldık. 2014 yılında enflasyon yüzde 8.17 olarak gerçekleşti. Oysaki ortalama memur maaşında 123 lira yüzde 5.2’ye tekabül ediyordu. Enflasyon farkından dolayı yaklaşık yüzde 3 kaybımız oldu. Enflasyon farkını hesaplayamadıkları için maaşlarımız eridi. Hesap bilmedikleri, yanlış hesap yaptıkları için yüzde 1.8 enflasyon farkımız iç edildi. 2018 yılı için yüzde 4+3.5 olarak yüzde 7.5 zam aldık. Kasım ayı için enflasyon 21.62 olarak gerçekleşti. Yıl sonu hedefi Merkez Bankası’nın 23.5, Maliye Bakanlığı’nın 20.08’dir. Her halükarda aldıkları maaş zammının belki 3 katı enflasyon farkı almak durumunda kalacağız. Bunlar onların söylediği gibi tarihi başarı değil tarihi hezimet aslında. O masada kendilerinden başkasının olmamasını bunun için istemiyorlar.”  

 

“GÖZLEMCİ SIFATIYLA ORADA OTURUYORUZ”

Toplu sözleşme masasına oturan Türkiye Kamu Sen’in imza yetkisinin, karar alma süreçlerine müdahale yetkisinin, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na itiraz etme hakkının olmadığına dikkat çeken Geylan, “Sadece gözlemci sıfatıyla orada oturuyoruz. Buna dahi tahammül etmiyorlar. Çünkü, imzaladıkları sözleşme mutabakatının ifşa olmasını istemiyorlar. Biz orada olmasak propaganda bombardımanıyla kamu çalışanlarının aklını bulandıracaklar, hezimeti başarı gibi sunacaklar. Kamu çalışanlarının umudu, tek güvencesi Türkiye Kamu Sen’dir. Daha fazla kişiyi sendikamız çatısı altında birleştirerek Türkiye Kamu Sen’in yetkili olmasını ve toplu sözleşme masasına yetkili olarak oturmasını sağlamamız lazım” diye konuştu.

sam_4281.jpg

AÇILIŞ YAPILDI

Konuşmanın ardından yapılan duadan sonra, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içi Olbia Çarşısı’ndaki Türk Eğitim Sen Akdeniz Üniversitesi Temsilciliği Ofisi’nin açılışı, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından ofis ve arka kısmındaki bahçe gezildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7334 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim