Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.108
    %0.53
  • Dolar
    32.5917
    %0.14
  • Euro
    34.737
    %-0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başarılı öğrencilere 5 yıldızlı tatil
12 Ocak 2018 Cuma 16:56

Başarılı öğrencilere 5 yıldızlı tatil

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya’daki okul birincisi öğrencilere yarı yıl tatilinde 5 yıldızlı otelde tatil imkanı sunacak.

 

SOSYAL PROJELERE DE ÖNEM VERİYORUZ

Üç kurum arasında her yıl geleneksel yapılan protokol töreni, bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasında yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan; üç kurum arasında imzlanan protokolün önemine dikkat çekti.  Basın toplantısında  konuya ilişkin ilk sözü AKTOB Başkanı Erkan Yağcı aldı.  Antalya’nın Türkiye’nin turizm başkenti olduğunu söyleyen Yağcı, turizmciler olarak sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerinin altını çizdi.   Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür eden Yağcı; “Antalya Türkiye turizminin başkenti. Turizmde yakaladığımız başarı hikayesiyle Antalya dünyaya açılan yüzümüz. Biz hep turizmin ekonomik boyutunu konuşuyoruz. Genelde ama bir de sosyal yönü var.  Antalya turizminin sosyal sorumluluk projesi kapsamında da çok ciddi katkısı var.  Biz özellikle son 3 yılda, Büyükşehir Belediyesi ile turizmin sosya yönünü ön plana çıkardık Antalya’da. Çok ciddi bir projeye destek olduk. Bu projenin bir bir parçası olmaktan dolayı da çok memnunuz. Bizim buradaki amacımız, turizmin sadece ekonomik değil, sosyal yönü çok güçlü bir sektör olduğunu ön plana çıkarıyoruz. Bu projeye destek veren otellerin de Antalya’ya da değer katıyor” ifadelerini kullandı.

2 BİN 304 KİŞ FAYDALANACAK

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, büyükşehir belediyesinin eğitim alanında yaptığı çalışmalara değindi. Eğitimin her kademesindeki faaliyetlerde çok ciddi destek gördüklerini aktaran Arslan; üç kurum arasında imzalanan, ‘başarılı öğrencilere tatil protokolü’nün içeriğine değindi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan; “Belediyemizin eğitimin her kademesindeki her faaliyetinde çok ciddi destekler görüyoruz. Bugün de her sektör de Aktob başkanı deyimi ile başarılı öğrenciye tatil hediyesi kapsamında 768 öğrencimiz ve velileriyle birlikte 2 bin 304 kişi yararlanacaklar. Başkanımızın bizden önce başlatmış olduğu çalışma öğrencilerimizin başarısını ve motivasyonunu artırmaktadır. Sadece bu değil, bunun dışında; spordan sanata, mali destekten eğitimin alt yapısına kadar değişik alanlarda sürekli belediyemizin desteklerini görüyoruz” dedi ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AKTOB Başkanı Erkan Yağcı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞAMIN HER ALANINDA VAR

Protokol töreninde son konuşmayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı.  Yerel yönetim hizmetlerinde, insanın doğumundan ölüm anına kadar  her noktada başarılı projeler ürettiklerinin altını çizen Türel, yaşamın her alanında vatandaşın yanında olduklarını dile getirdi. Belediyeciliğin sadece su, alt yapı, üst yapı, peyzaj çalışmalarından ibaret olmadığına vurgu yapan Türel; "Antalya Büyükşehir Belediyesi, artık yerel yönetim hizmetlerini insanın doğduğundan ölüm anına kadar, sosyal yaşamın her noktasında müthiş projelerle ortaya koyuyor ve belediyeciliğin sadece yol, su, alt yapı, üst yapı, peyzaj çalışmalarından ibaret olmadığını, insan yaşamının her noktasında da vatandaşın yanında olduğunu hissettiren bir yerel yönetim anlayışını ortaya koyuyoruz. Bizim için bu özel bir onur vesilesi. Doğduğunda yeni Antalyalı olan çocuklarımıza küçük küçük paketler veriyor ve dünyaya hoşgeldiniz diyoruz. Cenaze hizmetlerimizle vefat eden vatandaşlarımızı hakkın rahmetine uğurluyor, aileleriyle acılarını paylaşıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak; eğitimde, sağlıkta, sporda engelli yaşamında, tarımda çok çok önemli projeleri ortaya koyduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu.

ÖZEL VE DEVLET OKULLARINDAKİ ÖĞRENCİLER KATILIYOR

Eğitim yaptıkları yatırımlardan bahsederken, okullar ligi projelerine ayrı bir parantez açtı. "İlk kez Türkiye’de okullar ligini başlattığımızda,  o zamanlar milli takımlar teknik direktörümüz Sn. Fatih Terim, bu projeyi Türkiye’ye örnek göstermişti. Şimdi okullar ligi projemizin içerisinden milli yıldızlar çıkmaya başladı. Biliyorsunuz, Antalyaspor’un alt yapısından, profesyonel takıma çıkartılan bir kardeşimiz, U17’de milli takımına alındı. Bu kardeşimiz, okullar liginde keşfedildi. Okullar liginin o sene gol kralıydı. Şimdi bu yıldızlar, milli mücadele etmeye başladılar. Spor fitness merkezlerimiz de 10 ayrı merkezimizde 70 bin vatandaşımız sağlıklı yaşam için spor yapıyor. Spor deyince çok hizmetimiz var. Amatör spor kulüplerimize malzeme yardımımız var ama sadece spor değil" diyen Türel, AKTOB ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzaladıkları protokolün içeriğine de değindi.

PROJE, ÖĞRENCİLERE MORAL OLUYOR

Türel, eğitim alanında yaptığı yatırımları şu ifadelerle anlattı: "Eğitim dediğimizde de çok önemli hizmetlerimiz var. Eğitim hizmetlerimizdeki en önemli projelerimizden bir tanesi de bugün imzalayacağımız protokoldür. Okul birincisi olan kardeşlerimizi motive, teşvik etmek, onları ödüllendirmek, gelecekteki eğitim hayallerine sıkı bağlanmalarına vesile olacak ve ona sömestrde 5 yıldızlı tatille bundan sonraki eğitim hayatlarına morelle ilerleyecekler. Bu projeyi Türkiye’de ilk kez uygulamaya koyan Antalya Büyükşehir Belediyesi’dir. Alanya’dan Gazipaşa’ya kadar. Korkuteli, Elmalı’dan Gündoğmuş Akseki’ye kadar, devlet okulu, özel okul ayırt etmeden bütün okul birincisi olan kardeşlerimizi aileleriyle birlikte 3 gün 5 yıldızlı konaklama tesislerinde misafir ediyoruz. Onlara bir moral motivasyon sağlıyoruz. Bu okul birincisi olan ailelerin içerisinde elbette daha önceden benzeri tatilleri yapmış kardeşlerimiz olduğu gibi, içlerinde önemli bir bölümünü 5 yıldızlı otelde tatil imkanını ilk kez yaşadığına tanık oluyoruz.O kardeşlerimizin bize yazdığı mektupları bir görseniz, gözyaşlarınızı tutamazsınız. Böylesine manevi değer yüksek bir çalışmaya imza atıyoruz. Akdeniz Otelciler birliğimiz bize ilk günden beridir destek sağlıyor. Nefesi yettiği kadar bu projeye her zaman çözüm ortağı olarak katılıyor. Yetmediği yerde de biz devreye giriyoruz.

ANTALYA’DA 200 BİN KİŞİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında uyumlu bir işbirliğinin olduğundan bahseden Türel, eğitim alanındaki projelerinin gizli mimarının ise Antalya İl Milli Eğitim Müdürülüğü olduğunu vurguladı.  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AKBEN, ASMEK gibi eğitim projelerinden bahseden Türel,  şu ifadelerle sözlerine devam etti: “Geçen sene turizmle ilgili sıkıntılı bir süreçte işbirliğimizi yürüttük. Bugün de özellikle son Anadolu’dan gönül köprüsü projemize, AKTOB çok önemli destekler verdi. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, eğitim projelerimizin gizli mimarıdır. Onlarla birlikte çok önemli projeler yapıyoruz. 5 bin ortaokul ve lise öğrencimize bir burs desteği sağlıyoruz. Bu desteği bu sene 10 bine çıkarıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen bu öğrenci kardeşlerimize de bir destekte bulunmak, eğitim çalışmalarımız içerisinde en önemli husus. En önemli okul, Antalya Büyükşehir belediyesi’ne ait. Asmekler bugün Antalya’nın en en büyük okulu haline geldi.  68 bin 94 vatandaşımız bu kurs merkezlerinde altın meslek sahibi olmak adına adeta altın bilezik takıyorlar. Yaşamlarına daha güvenli bir şekilde devam ediyorlar. Bir çok kursumuzda kurs bitmeden, eğitim alan vatandaşlarımıza iş imkanı sunuluyor.  Aşçılık kursuna giden kursiyerlerimizin işleri hazır. Eğitim ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde Akben’lerimiz var. Öğrencilerimizi sınavlara hazırlayan eğitim birimimiz. 12 kurs merkezimizde 54 bin 378 kardeşimiz eğitim alıyor. Aşağı yukarı 200 bin kişiye verilen eğitim hizmetinden bahsediyoruz.

PALYATİF BAKIM MERKEZİ AÇILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yakın zamanda açılması planlanan Palyatif Bakım Merkezi’ni anlarak konuşmasını tamamladı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Başbakan Binali Yıldırım’ın açacağını söyleyen Türel; “Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaşamın her noktasında var. Yeni yaptığımız, resmi açılışını sn. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza yaptırmayı düşündüğümüz palyetif bakım merkezi Antalya’da çok önemli bir eksiği gidermiştir. Evinde bakacak yakını olmayan,, kendisine bakıcı tutabilecek maddi imkanı olmayan,  fakir, fukara, garip guraba vatandaşlarımıza eskiden adeta öl demek mecburiyetindeydik. Bu işin ne kadar zor olduğunu en iyi  ben bilirim. Bu palyatif bakım merkezimizde bütün vatandaşlarımız hasta, yatağa mahkum kişiler olarak sağlık il müdürlüğü ile yapamış olduğumuz en güzel şekilde bakılıyorlar. Sağlık il müdürlüğümüzle buranın işletilmesi için protokol imzalamıştık. Kızıltoprak’ta şehit dr. Atilla Nizam adına yaptığımız sağlık merkezi yine bizim sağlık hizmetlerimiz açısından çok önemli.  1994’den bugüne bugünü  bekliyorum dedi. Ben burada sağlık ocağı istedim o buraya küçük hastane yaptı dedi. Antalya’nın en ücra köşesinde Üründül’de, en uzak batıdaki Sülekler buralarda vaka ve hasta sayısı az olduğu için sağlık ocağı hizmet veremdği için sağlık müdürlüğü ile protokol yapıyoruz. Orada vatandaşlarımızın en ücra köşesinde sağlık hizmeti almasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 12692 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim