Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2243.646
    %-0.03
  • Dolar
    32.3307
    %0.07
  • Euro
    35.1486
    %-0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Böcek, Kardeş Şehirler Fuarı İçin Ukrayna'da
24 Ağustos 2019 Cumartesi 13:58

Başkan Böcek, Kardeş Şehirler Fuarı İçin Ukrayna'da

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kardeş Şehirler Fuarı'na katılmak üzere Ukrayna'nın Lviv şehrine gitti.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kardeş Şehirler Fuarı'na katılmak üzere Ukrayna'nın Lviv şehrine gitti.

Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olma talebinde bulunan Ukrayna'nın Lviv şehrine giden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz ve meclis üyeleri de eşlik etti. Başkan Böcek, 1. Dünya Savaşı sırasında Lviv bölgesinde gerçekleşen Galiçya muharebelerinde şehit düşen Türk askerlerini anmak üzere Galiçya Türk Şehitliği'ni de ziyaret etti.

İŞADAMLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Başkan Böcek, Lviv'deki temasları çerçevesinde Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği tarafından düzenlenen çalışma grubu toplantısına katıldı. Toplantıda Antalya ile Ukrayna ve Lviv arasında var olan ilişkileri daha da geliştirerek dünyaya model olabilecek bir yapının oluşturulması üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

BAŞKAN BÖCEK MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Muhittin Böcek, Lviv temasları çerçevesinde Lviv Kent Konseyi Sekreteri Anatoliy Zabarıl ve Lviv'in Türkiye kentleri ile işbirliği çalışma grubu üyeleri ile de görüşme gerçekleştirdi. Başkan Böcek ayrıca mevkidaşı Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi'i de ziyaret etti. Görüşmede iki kent arasında kültür, turizm ve ticaret alanlarındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi kararı alındı.

PROTOKOL KISA SÜREDE İMZALANACAK

Muhittin Böcek, gönderilen iyi niyet mektubunun ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kardeş şehir olunması yönünde karar alınan Lviv ile kardeş şehir protokolünün de kısa sürede imzalanması için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Antalya ve Lviv adına son derece verimli geçen ziyarette Antalya heyeti Lviv Belediyesi Turizm Daire Başkanı Galina Grınık, Ekonomik Kalkınma, Yatırım ve Proje Yönetimi Baş Uzmanı Yarina Soroka, Lviv Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Vladimir Korud gibi isimlerle de biraraya geldi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 941 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim