Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.963
    %0.74
  • Dolar
    32.3643
    %0.10
  • Euro
    34.9402
    %-0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Çavdar: " Teşviklerden ve indirimlerden biz de yararlanmak istiyoruz"
26 Ocak 2021 Salı 14:28

Başkan Çavdar: " Teşviklerden ve indirimlerden biz de yararlanmak istiyoruz"

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve İş-Kur Antalya İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kısa Çalışma Ödeneği Sorunları...

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve İş-Kur Antalya İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kısa Çalışma Ödeneği Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu Webinar üzerinden yapıldı. Webinara konuşmacı olarak Antalya İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Mustafa Akgül ve Emekli İş-Kur Başmüfettişi Ali İhsan Öztürk katıldı.

Webinar'ın açış konuşmasını yapan Antalya SMMM Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Vergi Usul Kanunu kapsamında E-Belge olarak düzenlenen belgelerin, 2021 yılının Temmuz ayına ilişkin dönemden itibaren Form Ba ve Form Bs bildirimlerine dahil edilmeyeceği ile ilgili Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin Resmi Gazetede yayınlandığını hatırlattı. Çavdar, bu konunun TÜRMOB ve Odaların gündeminde olduğunu ve uzun süredir uğraş verildiğini söyledi. Konunun çözüme kavuşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çavdar " Bazı meslektaşlarımız bu konudan çok memnun olmamış olabilir ama bu da bir başlangıçtır. Bu ve bunun gibi birçok talebimiz zamanla yerine getirilecektir" dedi.

Bu zorlu süreçte birçok sektöre indirimler ve teşvikler verildiğini fakat çok zor koşullarda çalışan meslektaşları için hiçbir katkı yapılmadığını söyleyen Başkan Çavdar "Bu teşviklerden ve indirimlerden meslek mensuplarımızın da yararlanmaları için bir kez daha talepte bulunuyoruz. Ayrıca aşı takviminde de öncelikli meslek gruplarına dahil edilmemizi istiyoruz. Sağlık çalışanlarının ve emniyet güçlerimizin önüne geçelim demiyoruz ama bizimde bu süreçte katkılarımız göz önüne alınarak bu taleplerimizin değerlendirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşmacılar, yeni çıkan mevzuatlar ışığında Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bilgilendirmeler yaptılar. Antalya İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Mustafa Akgül ve emekli İş-Kur Başmüfettişi Ali İhsan Öztürk konuşmalarının ardından soruları cevaplandırdılar.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 713 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim