Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2493.789
    %0.39
  • Dolar
    32.5764
    %0.29
  • Euro
    34.7318
    %0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Gümrükçüoğlu yıkımı süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılacak projeyle ilgili konuştu
22 Ocak 2018 Pazartesi 16:53

Başkan Gümrükçüoğlu yıkımı süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılacak projeyle ilgili konuştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yıkımı devam süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan ve kesinleşen...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yıkımı devam süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan ve kesinleşen henüz bir proje olmadığını belirterek bu yöndeki proje incelemelerinin sürdüğünü söyledi.

Konunun basında yer alması ile ilgili bugün Atatürk Alanı'ndaki eski belediye binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Toplantımızın amacı, şehrimizin tarihi stadı Avni Aker ve çevresinin düzenlenmesine dair basında çıkan hususlardır. Avni Aker Stadı şu anda yıkılıyor. Bitişiğinde Yavuz Selim Stadı, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu var. Bu çerçevede bütün bunları 400 milyon TL'lik bir yatırımla Akyazı'daki dolgu alanında stadı inşa eden TOKİ büyük paydaş olarak izlemekte, takip etmekte ve yürütmekte. TOKİ bu konudaki çalışmalarını devam ettirirken daha işin en başında olduğumuzu bilmek gerek. Bu çalışmaların öncesinde TOKİ ile görüşmelerimizde kimin ne tasarımı var, kimin ne projesi var, ne önerisi var diye tabi olarak şehrin belediyesiyle de görüşülmüştür. Tabii olarak diğer kurum ve kuruluşlarla da görüşülmüştür. Bu görüşmelerin neticesinde "Kimin bir tasarımı varsa buyurun, hazırlatın bize gönderin" bize de denmiştir, başka kurumlara da denmiştir. Orası TOKİ'nin tapusunda bir yer. Proje varsa TOKİ inceler ve ilgili paydaşlarla paylaşır" dedi.

"Daha işin başındayız"

Ortada oluşmuş veya mutabık kalınmış bir projenin bulunmadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, "Ortada oluşmuş, taraflarca mutabık kalınmış bir proje yok. Diyelim böyle bir proje oluştu, paydaşlar tarafından görevli taraflarca oluşturuldu. Bir veya iki proje veya üç proje oluşturuldu. O zaman onları tabi olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi'ne geldiğinde Şehir Planlamacıları Odası'na, Çevre Mühendisleri Odası'na, İnşaat Mühendisleri Odası'na, Peyzaj Mimarları Odası'na göndereceğiz. Yani tüm bileşenlere göndereceğiz. Erken iftar açmaya gerek var mı? Daha işin başındayız. Bunlar adım adım aşama aşama görüşülecek. Ortada bize gönderilmiş, gösterilmiş bir hususun olmadığını sayın Çevre Mühendisleri Odası başkanı söylemiş. Bizim önerimiz olur, dayatmamız olmaz. Şehrin ortak kanaatine sunduğumuz nedir, bir kütüphanedir, bir devlet tiyatrosunun oraya daha iyi yerleşebileceği önerisidir. O devlet tiyatrosunun olduğu bölgede de kültür ve sanat salonları olarak hizmet edebilecek bir ikiz binanın oluşturulabilmesidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim