Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.79
    %-0.16
  • Dolar
    32.3336
    %0.07
  • Euro
    35.1653
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Hamamcıoğlu, Kadına Şiddeti Lanetledi
24 Ağustos 2019 Cumartesi 10:03

Başkan Hamamcıoğlu, Kadına Şiddeti Lanetledi

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Kırıkkale'de Emine Bulut'un çocuğunun gözleri önünde öldürülmesini lanetlediği...

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Kırıkkale'de Emine Bulut'un çocuğunun gözleri önünde öldürülmesini lanetlediği söyledi.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Türkiye'de son 3 yılda 932 kadının cinayete kurban gittiğini belirtti. Yaşanan son olayın sosyal medya vasıtasıyla kadına yönelik şiddetin boyutunu gözler önüne serdiğini, toplumda büyük bir infiale neden olduğu kaydeden Başkan Hamamcıoğlu, "Kadına şiddetin en vahşi ve en acımasız boyutunu dehşetle hepimiz görürken. Emine Bulut'un "ölmek istemiyorum" küçük kızının "Ne olur ölme anne" feryatları da herkeste büyük bir sarsıntı yaşattı" dedi.

'GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDEN BİR SORUN'

Başkan Hamamcıoğlu, kadına şiddetin toplumsal bir sorun olduğunun altını çizerek, "Kadın ve erkek arasındaki fırsat eşitliği her alanda temel çıkış noktamız olmalı. Eşit fırsat, bizleri, toplumda insan gibi yaşamaya, çalışmaya taşıyacaktır. Kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet ve cinsiyetçi yaklaşımların ortaya çıkardığı toplumsal sorunların geleceğimizi tehdit eden bir sorun olduğunu unutmamalıyız. Sonuç olarak biz kadınlar, ülkemizde mücadele eden kadın platformları, STK, sendika ve derneklerle birlikte mücadelemizi ortaklaştırmak ve hız kazandırmak zorundayız. Öncelikle bilinçlenmeli ve mücadeleye daha fazla kadını katabilmeyi başarmalıyız" diye konuştu.

'BU SON ÇIĞLIK OLSUN'

Başkan Hamamcıoğlu, açıklamasında "Her kadın bir annedir. Çocuğu olsun ya da olmasın. Ve annelik dünyadaki en yüce, en kutsal görevdir. Bir söz vardır ya hani! İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın… Ne yazık ki ülkemizde biz ne kadınlarımızı, ne çocuklarımızı ne de gençlerimizi yaşatabiliyoruz. Neredeyse her gün kadın cinayeti, çocuk istismarı ve de şehit haberi alıyoruz. Kadına şiddetin son kurbanı bugün Emine Bulut oldu, yarın kim bilir kim olacak. Her yıl yüzlerce kadınımız, gencimiz, çocuğumuz ölürken, Emine Bulut son nefesinde "Ölmek İstemiyorum" diye haykırdı 10 yaşındaki kızının gözleri önünde. Aslında sadece ölenin değil, geride kalanların da sesiydi 10 yaşındaki kızının "Ne olur ölme anne" sözleri. Bu son çığlık olsun, yeter artık, ölmeyelim, öldürmeyelim birbirimizi, son olsun bu cinayet. Yaşayalım, yaşatalım ülkemizi sonsuza dek güzelliklerle" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim