Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.204
    %0.76
  • Dolar
    32.3601
    %0.12
  • Euro
    34.9277
    %-0.39
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Sözen, Side'de vatandaş ve esnafla buluştu
26 Mayıs 2018 Cumartesi 12:28

Başkan Sözen, Side'de vatandaş ve esnafla buluştu

MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kentsel Tasarım Projesi ve koruma amaçlı plan çalışmalarının yapıldığı Side Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla...

MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kentsel Tasarım Projesi ve koruma amaçlı plan çalışmalarının yapıldığı Side Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side'deki tarihi gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan ve tüm Türkiye'ye örnek olan Kentsel Tasarım Projesi ve koruma amaçlı plan çalışmaları sonrasında Side'de yaşayan esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. Side Kültür Evi'nde düzenlenen toplantıya Başkan Şükrü Sözen, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilgili birim müdürleri ve çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Özellikle Side esnafının büyük ilgi gösterdiği ve sorunlarını masaya yatırdığı toplantı, şeffaf, paylaşımcı, hesap veren belediyecilik anlayışının en güzel örneği olarak nitelendirildi.

ÇALIŞMALARDA SON 1 HAFTA

Başkan Şükrü Sözen, toplantıda Manavgat Belediyesi'nin Side'de yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Antik Side Kentsel Tasarım çalışmasının 2'nci etabının tamamlandığını belirten Başkan Sözen, 1 haftalık son rötuş çalışmaları sonrasında, inşaat işlerinin tamamen durdurulacağını, sadece turizme zarar vermeden yapılabilecek küçük detay çalışmalarına izin verileceği bilgisini verdi. Başkan Sözen, toplantının ana amacının serzenişleri dinlemek, yanlış bilinen konuların doğrularını paylaşmak ve el birliğiyle Side'nin nasıl daha iyi bir turizm destinasyonu haline getirileceğini konuşmak olduğunu dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, Side'de esnafın yaşadığı sorunların hepsini bildiğini belirterek, bunların çözümü konusunda fikir ve el birliğiyle çalışılarak sonuçlar alınabileceğini söyledi.

SÖZEN, SÜRECİN DEVAMINA KATKI İSTEDİ

Side'nin karakteristik ve gerçek bir destinasyona dönüşmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Sözen, bu çalışmaların esnaf ve vatandaş işbirliğiyle bu noktalara geldiğini, ancak devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Sözen, "Sizlerle el birliğiyle bir mesafe kat ettik. Ancak Side'nin gerçekten yenilenmesi, tarihin ortaya çıkarılması için bu sürecin el birliğiyle devam ettirilmesi lazım. Benim Side esnafına ve yaşayanlara borcum var. Bana Türkiye genelinden bu kadar kısa zamanda hızlı bir dönüşümü nasıl gerçekleştirdiğimizi soruyorlar. Side'yi benden ziyade özümsemiş insanların heyecanıyla, inancıyla yapıyoruz diye cevap veriyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Olması gereken bu hızlı dönüşüm sürecinden olumlu olumsuz etkilenen esnafımız var. Bunları da biliyorum. Hatalarımız nedir, göremediğimiz şeylerin tespitini yapıp sizleri dinleyelim diye buradayız" dedi.

'OTOPARKLARIN KAPATILMAMASI İÇİN DİRENDİK'

Başkan Şükrü Sözen, en önemli sorunun Side'deki ulaşım sıkıntısı olduğunu belirterek konuyla ilgili olarak vatandaşı aydınlattı. Başkan Sözen, "Side'ye toplu taşım araçların girişiyle ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Otoparkın kapanması büyük sorun. Hepiniz haklısınız. Çok yakında Side'nin kapısında kavgaların olduğunu göreceğiz. Side'ye yakışmayacak durumlar yaşanabilir. Ancak bu konuyla ilgili gerçekleri sizinle paylaşmak istiyorum. Konuyu kaymakamlık ve jandarma nezdinde tartıştık. Ulaştırma kararlarını veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'dır. Yukarıdaki büyük otoparkın kapatılması için pek çok ilgili kurumdan yazılar geldi. Biz mümkün olduğunca direndik. Ancak Vergi Dairesi bize akıllara zarar ödeme emri çıkardı. "İşgalcisin, burayı işletemezsin" diye önümüze tutanaklarla geldi. Kazı alanı olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Orada esnafımızın kullandığı özel bir otopark vardı. Orayı da Turizm İl Müdürlüğü resmi yazı ile bize kapattırdı. İsteyerek mi kapattık, hayır. Doğru ruhsatsızdı ama esnafın, insanların araçlarını koyacağı bir yer yoktu" diye konuştu.

'SORUNUN ÇÖZÜMÜ 2'NCİ NİZAMİYE KAPISI'

Başkan Sözen, otopark sorununun çözümü için ikinci bir nizamiye girişi kurmak istediklerini ancak bunu da gerçekleştiremediklerini söyledi. Sözen, şöyle dedi:

"Biz de B planı olarak şunu düşündük. 2'nci bir nizamiyemizi kuralım diyerek. Kaymakamlık, jandarma ve belediye olarak Anıtlar Kurulu'na önerge verdik. Maalesef oraya da izin alamadık. Bunu yapabilseydik, büyük terminalimizi yeniden düzenleyecek, aydınlatmasını, kamera sistemini kurarak giriş çıkışlarını düzenleyecektik. 4 ay geçti. Ben bu sürede toplu taşımaya uygun araçlarımızı alayım, engelli araçlarını da alacak şekilde ihalemi yapayım dedim. Ama bunları yapabilmemiz için kurulun izin vermesi gerekir. Gerekirse ücretsiz taşıma yapalım bile dedim. Oradan kontrollü şekilde girişi sağlayabilirdik. Ancak bazı arkadaşlarımız konuyu bilmedikleri için yaşanan ulaşım sıkıntısının faturasını Manavgat Belediyesi'ne kestiğini duydum ve üzüldüm."

BAŞKAN SÖZEN DESTEK İSTEDİ

Başkan Sözen, ulaşım sorununun çözülmemesi halinde sıkıntıların yaşanabileceğini belirterek, çözüm noktasında esnaftan da destek istedi. Sözen, "Manavgat Belediyesi'nin görevi kapıda inzibatlık yapmak değil. Bu bizim işimiz değil. Sabahlara kadar zabıta güvenlik beklemek bizim işimizin dışında. Ama Side'ye inancımızdan dolayı kendimizi geri çekmedik, Side'deki yapıyı bilmeden karar veriyorlar. Bunu ben kurumuma reva görmüyorum. Tepkiler haklıdır. Ama o tepkilerin muhatabı bu konjonktürde biz değiliz. Bunlarla ilgili sizlerden destek bekliyoruz. Yakında Side'nin kapısı tıkanıp kalacak, kavgalar çıkacak. Bununla ilgili düşünceleriniz önemli. Bu sıkıntıları dikkate almaları gerektiğini, bu bağlamda tekrar düşünmeleri gerektiğini sizler de gidip ifade edebilirsiniz. Sizlerden gelecek desteğe her zaman ihtiyacımız var. El ele verelim bu sorunlara hep beraber bir çözüm bulma noktasında olalım" dedi.

'SİDE'YE ARABAMLA BİR KERE BİLE GİRMEDİM'

Başkan Sözen, Side'ye rahat giriş kartlarıyla ilgili serzenişler olduğunu dile getirerek, "Sizlerin teveccühüyle Manavgat Belediye Başkanlığı görevini 9 yıldır devam ettiriyorum. Side'ye daha bir kez araba ile girmedim. Hiçbir başkan yardımcım, meclis üyem ne de ailem bir kere bile arabayla girmemiştir. Side'nin doğal ve ekonomik hayatına duyduğumuz saygıdandır. Biz buna duyarlılık gösteriyoruz. İnsanların da özveri göstermesini istiyoruz. Eskiden 3 bine yakın kartlı giriş yapan vardı. Kısıtlı kartlarla bu koşullarda uygulamayı sürdürüyoruz. Ama bunu yaparken de Side'deki gerçek yerleşimi öldürmememiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bunda da telkinleriniz önemli. Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyorum" diye konuştu.

AYDINLATMA, GİRİTLİ KAHVESİ, TABAN DÖŞEME ve KAMERA SİSTEMİ TAMAM

Başkan Sözen, tarihin aydınlatılması, WC sorunu, gölgelikler, kamera sistemi, taban döşemeleri ve Giritli Kahvesi inşaatıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Aydınlatmaların tamiratını, yenilenmesini yapmak bizim işimiz değil, ama turizme zarar vermemek için bu konuyu da üstlendik. Salı günü de Apollon Tapınağı'nın aydınlatma sorunları çözülmüş olacak. İki adet modern tuvaletin siparişini de verdik. Önümüzdeki süreçte bu sayıyı artıracağız. 15 güne kalmaz hizmet vermeye başlayacak. Bozulan taşlarla ilgili düzeltme çalışmaları da yapılıyor. Aydınlatma ve kamera sistemimiz şu anda çalışmaya başladı. Birkaç eksik yere daha ilave kamera takılacak. Giritli Kahvesi çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Hafta sonu teslimini alacağız. Yakında açılışını yapacağız. Taban döşeme yapan firmanın süresi doldu. Önümüzdeki cuma günü tamamen müteahhit eksiklerini bitirmiş ve Side'den çıkmış olacak. Gölgeliklerle ilgili sıkıntılar vardı. Kurulla müşterek çalışmalar yapılıyor. Olur alabildiğimiz takdirde bunları sizinle paylaşacağız."

BAŞKAN SÖZEN'E DESTEK

Başkan Şükrü Sözen'i dinleyen esnaf ve vatandaş Side'ye artı değer kattığı için teşekkür ederek, sorunların çözümü noktasında fikirlerini paylaştı ve gereken desteği halk ve esnaf olarak vereceklerini dile getirdi. Yapılan toplantıdan son derece memnun kaldıklarını belirten esnaf, "Başkanımız Side'deki tarihi gün yüzüne çıkardı. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyoruz. Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmadır burada yapılan. Side'de geçimini sağlayan esnaf olarak ulaşım sorunu çözülmezse sıkıntılı günler yaşayabiliriz. Bu konuda başkanımıza her konuda destek vereceğiz. Bu toplantı için tüm belediye ekibine ve başkanımıza tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Başkan Sözen, Side'de vatandaş ve esnafla buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 748 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim