Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2306.744
    %1.36
  • Dolar
    32.3171
    %0.23
  • Euro
    35.0321
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Topaloğlu Otel Müdürleriyle Buluştu
23 Ağustos 2019 Cuma 10:58

Başkan Topaloğlu Otel Müdürleriyle Buluştu

KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, otel genel müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, otel genel müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Tekirova Rixos Premium Otel'de düzenlenen tanışma ve kaynaşma toplantısına, Tekirova'da bulunan otel genel müdürleri, Kemer İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Akın, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Belediyesi Tekirova Sorumlusu Adem Barış ve Tekirova Muhtarı Mustafa Barış katıldı.

Toplantıda Tekirova'daki deniz kirliliği, haşereler, aydınlatma, esnafın sorunları ve bu sorunların çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Otel genel müdürleri Tekirova'da faaliyet gösteren turistik tesislerin yaşadığı sıkıntıları tek tek anlatarak, sorunların çözümleri için önerilerini sundu.

Yaşanan sıkıntıları not alan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bu toplantıyı daha önce Göynük Belediye Başkanıyken "Bizim sokak toplantısı" adı altında yaptıklarını söyledi. Daha önceki yıllarda yapılan toplantıda, sorunların konuşulduktan sonra alınan kararlar neticesinde başarılı sonuçların alındığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, "Biz bu toplantıları baz alarak her ay her bölgedeki otelcilerle bir araya geleceğiz. Sonuçta Kemer'in çıkarları söz konusu. Kemer için neler yapabiliriz diye konuşacağız" dedi.

'SONUNA KADAR YATIRIMCININ YANINDAYIZ'

İyi bir turizm sezonu geçirdiklerini anlatan Topaloğlu, "Biz, Kemer Belediyesi olarak şartlar el verdiği sürece sonuna kadar yatırımcının yanındayız. Yatırımcı olursa istihdam olur. Olmazsa herkes yatar. Göynük halkı bize belediye başkanlığını layık gördü. Yatırımcılar sayesinde de bölge büyüdü ve gelişti. Şimdi de Kemer Belediye Başkanlığını layık gördüler. Her türlü konuda bana ulaşabilirsiniz. Benim adıma hiç kimsenin sizden bir şey istemeye hakkı yoktur. Biz aynı gemideyiz. Su alırsa hepimiz batarız. Bu gemiye su aldırmamaya çalışacağız" diye konuştu.

'ALIŞVERİŞİMİZİ KEMER'DE YAPALIM'

Topaloğlu, esnafın sorunlarına da değinerek, şunları söyledi:

"Sizden ricam, alışverişlerinizi Kemer'de yapın. En ufak bir kalem, cıvata gibi ürünleri bile Antalya'dan yapıyoruz. Bu yıllardır Kemer'in kanayan yarası. Kemer'in kış ayları çok kötü geçiyor. En azından ufak tefek şeyleri Kemer'den karşılayabilirsek herkes mutlu olur. Her şeyden önce karşılıklı saygı ve güven meselesi var. Kemer hepimizin. Kemer için çalışacağız."

Başkan Topaloğu, diğer sorunlarla ilgili de "Deniz kirliliğiyle ilgili gereken çalışmalar yapılıyor. Daha önce Tekirova'daki deniz kirliliğiyle ilgili Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na bir sunum gerçekleştirdik. Vali Bey bu konuyla yakından ilgileniyor. Haşerelerle ilgili sorun Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işi ama bu yıl seçim zamanına denk geldiği için fazla ilgilenilemedi. Aydınlatmada büyük sıkıntı var. Trafoların büyütülmesi gerekiyor. Phaselis Festivali'ne büyük önem veriyoruz. Festivali gelecek yıl da daha fazla geliştireceğiz. Eylül ayında sünnet şöleni var. Şölen kapsamında Anadolu Ateşi gösteri sunacak" diye konuştu.

'HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN'

Kemer Belediyesi Tekirova Hizmet Binası'nın anaokulu ve kreş olarak hizmet vereceğinin de müjdesini veren Topaloğlu, şöyle dedi:

"Binayı, anaokulu ve kreş olacak şekilde hazırlıyoruz. Çizimleri yapıldı. İlçe Milli Eğitime kreş olarak devredeceğiz. Onlar işletecek. Çünkü binada kimse durmuyor. Yazık günah. Sonuçta çocuklarımızı eğitemezsek bir yere varamayız. Her şey çocuklarımız için. Her şeyin başı eğitim. Tekirova'da çalışan ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabileceği bir yer yok. Ortaöğretim hariç yaklaşık 6 bin öğrencinin kırtasiye ihtiyacı giderilecek. Bu bizim eğitime bakış açımızdır. Lise öğrencilerini ücretsiz taşıma ve üniversite öğrencilerine burs imkanı diye devam edecek."

Toplantı sonrası Başkan Topaloğlu ve turizmciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 879 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim